Με ηλεκτροκίνητο compact SUV στη Γενεύη η Audi

Ένα πρωτότυπο ηλεκτροκίνητο SUV το οποίο σύντομα θα αποτελέσει το μικρότερο ηλεκτροκίνητο μοντέλο της θα παρουσιάσει η γερμανική φίρμα στην προσεχή ελβετική έκθεση.

H Γερμανική φίρμα επιβεβαίωσε τις πληροφορίες για την αποκάλυψη ενός νέου ηλεκτρικού πρωτοτύπου στην προσεχή έκθεση της Γενεύης, το οποίο και θα αναλάβει να δώσει μια πρώτη γεύση από μια αντίστοιχη έκδοση παραγωγής η οποία και θα ακολουθήσει στο κοντινό μέλλον.

Αν και επί του παρόντος η Audi δεν δίνει περισσότερες διευκρινίσεις για την ονομασία ή τις δυνατότητες του πρωτότυπου μοντέλου, είναι ήδη γνωστό ότι θα πρόκειται για ένα compact SUV το οποίο θα είναι και το μικρότερο ηλεκτρικό μοντέλο της γερμανικής φίρμας όταν μετασχηματιστεί σε έκδοση παραγωγής, κάτι που αναμένεται να συμβεί στα τέλη του 2020.

Αφετηρία για το νέο μοντέλο, θα αποτελέσει η νέα ηλεκτρική και ιδιαιτέρως ευέλικτη αρχιτεκτονική του ομίλου VW με την κωδική ονομασία MEB, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, το πρωτότυπο μοντέλο που θα παρουσιαστεί στην ελβετική έκθεση στις 5 Μαρτίου θα είναι πολύ κοντά σχεδιαστικά στην έκδοση παραγωγής.

Σε ό,τι αφορά την τελευταία, αναμένεται να κατασκευάζεται στο εργοστάσιο του Zwickau στη Γερμανία όπου ο όμιλος VW επενδύει 1,2 εκατομμύρια ευρώ προκειμένου να κατασκευάζει 330.000 ηλεκτροκίνητα ετησίως στο κοντινό μέλλον.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook