Η ηλεκτροκίνητη πολυτέλεια του μέλλοντος

Η ηλεκτροκίνητη πολυτέλεια του μέλλοντος: Με το QX Inspiration concept της Infiniti η Nissan μας δείχνει πως βλέπει την ηλεκτροκίνητη πολυτέλεια του μέλλοντος.

Το QX Inspiration concept πρόκειται για ένα πρωτότυπο που συνδυάζει ένα ηλεκτρικό σύστημα κίνησης σε όλους τους τροχούςμε το πλαίσιο ενός SUV.

Αυτή η σχεδιαστική μελέτη, δίνει μια γεύση από τα σχέδια των Ιαπώνων για τη δημιουργία μια σειράς ηλεκτροκίνητων οχημάτων υψηλών επιδόσεων, που υπόσχονται συναρπαστική οδήγηση και αυξημένη αυτονομία.

Χαρακτηριστική και η περιγραφή που δίνει η ιαπωνική φίρμα στο σχετικό δελτίο τύπου στο οποίο αναφέρει ότι:

«Χωρίς την ανάγκη για μια μεγάλη μπροστινή γρίλια για την ψύξη ενός κινητήρα, το QX Inspiration concept, διατηρεί παρόλα αυτά εκείνα τα σχήματα που θα υπήρχαν για την εισαγωγή του αέρα. Οι λεπτές επιφάνειες που αντικαθιστούν τη γρίλια, διαθέτουν ένα φωτισμένο λογότυπο της INFINITI, περικλειόμενο από κανάλια που εκτρέπουν αέρα πάνω και γύρω από το σώμα του αμαξώματος.

Μια πιο προσεκτική ματιά στους λεπτούς προβολείς αποκαλύπτει σχέδια, χαραγμένα με λέιζερ, με μια ιδιαίτερη τεχνική που “αντηχεί” σε όλο το εσωτερικό και το εξωτερικό του αυτοκινήτου. Το συγκεκριμένο μοτίβο, αποτυπώνεται και στην λεπτή λωρίδα φωτισμού, σε σχήμα πτερυγίου, που εκτείνεται στην πίσω πόρτα, προσθέτοντας μια καθαρή σχεδιαστική γραμμή στην πίσω πλευρά του αυτοκινήτου.

Τοποθετημένοι σε θόλους ντυμένους με μαύρο προστατευτικό υλικό, φιλοξενούνται οι τροχοί 22 ιντσών που έχουν παρόμοιο αεροδυναμικό σχεδιασμό με το υπόλοιπο αμάξωμα, για την εκτροπή του αέρα κατά μήκος των πλευρών του αυτοκινήτου.

Tο Ιαπωνικό DNA χαρακτηρίζει και το χειροποίητο εσωτερικό του QX Inspiration, που είναι φτιαγμένο με παραδοσιακές τεχνικές και με επιλογή υλικών εμπνευσμένων από την Ιαπωνική αισθητική.»

Συνοπτικά λοιπόν το Infiniti QX Inspiration είναι ένα μεσαίου μεγέθους SUV, που φιλοδοξεί να μετεξελιχθεί στο πρώτο αμιγώς ηλεκτροκίνητο όχημα της μάρκας.

Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε ότι η γκάμα οχημάτων της Infinity θα περιλαμβάνει μια σειρά ηλεκτροκίνητων, e-POWER και υψηλής απόδοσης υβριδικών οχημάτων… οπότε τα καλύτερα λοιπόν έρχονται…