Επανάσταση με τις ενεργειακές κυψέλες

Eπανάσταση με τις ενεργειακές κυψέλες: Η Hyundai με το FCEV Vision 2030 θα φέρει την επανάσταση στην αυτοκίνηση.

Το Hyundai Motor Group ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα το πλάνο «FCEV Vision 2030» που καθορίζει τις μελλοντικές κινήσεις του ομίλου αλλά και το όραμά του για την αυτοκίνηση.

Σύμφωνα με αυτό η Hyundai όχι μόνον μένει σταθερή στο όραμά της για τις ενεργειακές κυψέλες, αλλά βάζει σαν στόχο στο τέλος της επόμενης δεκαετίας να παράγει ανά έτος 500.000 αυτοκίνητα της συγκεκριμένης τεχνολογίας.

Μάλιστα το «FCEV Vision 2030» προβλέπει την επέκταση της χρήσης των ενεργειακών κυψελών πέρα από τα αυτοκίνητα και σε άλλες κατηγορίες οχημάτων, σε σκάφη αλλά και σε dronesΜέχρι το 2030 η Hyundai θέλει να φτάσει να παράγει πάνω από 700.000 ενεργειακές κυψέλες ανά έτος, με τον Euisun Chung, εκτελεστικό αντιπρόεδρο του Hyundai Motor Group να υπογραμμίζει την μετάβαση σε μια οικονομικά βιώσιμη πηγή καθαρής ενέργειας όπως είναι το υδρογόνο.

Ο Eui Sun Chung δηλώνει πως τόσο το Group και και ο ίδιος προσωπικά είναι βέβαιοι πως το υδρογόνο θα αποτελέσει την παγκόσμια οικονομική επιτυχία στον τομέα της αυτοκίνησης και για το λόγο αυτό είναι αποφασισμένοι να παίξουν ενεργό ρόλο στην μετάβαση σε αυτή την τεχνολογία επενδύοντας σε μέχρι το 2030 πάνω από € 6 δισ, ενώ παράλληλα θα δημιουργήσουν σταδιακά και 50.000 νέες θέσεις εργασίας.

Οι αριθμοί αφορούν και στους προμηθευτές που θα αναπτυχθούν παράλληλα για να προσφέρουν και αυτοί με τη σειρά τους προϊόντα και υπηρεσίες.

Στο πλαίσιο της ανακοίνωσης του πλάνου τονίστηκε επίσης πως Hyundai και Kia θέλουν μέχρι το 2022 η παραγωγή των συγκεκριμένης τεχνολογίας αυτοκινήτων να έχει φτάσει τις 40.000 μονάδες ετησίως από 3.000 που είναι φέτος.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook