Και αμιγώς ηλεκτροκίνητο το νέο Opel Mokka X

Με αφετηρία τη νέα γενιά του το γερμανικό SUV θα αποκτήσει και μια αμιγώς ηλεκτροκίνητη έκδοση με ορίζοντα το 2020.

Η νέα δεύτερη γενιά του Mokka X πρόκειται να αποκτήσει και μια αμιγώς ηλεκτροκίνητη έκδοση η οποία αναμένεται να περάσει στην παραγωγή εντός του 2020.

Αφετηρία για την νέα ηλεκτρική έκδοση Mokka X θα αποτελέσει η νέα αντίστοιχης λογικής αρχιτεκτονική e-CMP που εξελίσσει ο όμιλος PSA και όπου θα βασιστούν επίσης τα DS3 Crossback αλλά και Opel Corsa.

Επίσης με δεδομένο ότι στην μέχρι σήμερα γνωστή εκδοχή του το Mokka X, βασίζεται σε αρχιτεκτονική του ομίλου GM, οι αλλαγές θα είναι ριζικές και σε ό,τι αφορά τις συμβατικές εκδόσεις της νέας γενιάς του γερμανικού SUV τόσο σε επίπεδο αποδοτικότητας όσο και αναφορικά με τα οδικά χαρακτηριστικά του, καθώς η πλατφόρμα CMP όπου θα βασιστεί θα επιτρέψει τον σημαντικό περιορισμό του βάρους του.

Πλην του περιορισμού του βάρους, το νέο Mokka X, αναμένεται να αυξήσει λίγο τις διαστάσεις του στοιχείο που συνεπικουρούμενης της νέας πλατφόρμας, αναμένεται να ενισχύσει σημαντικά την ευρυχωρία του εσωτερικού του.

Ενδεικτικό είναι ότι σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, το συνολικό του μήκος αναμένεται να κερδίσει έως και 3,0 εκατοστά ενώ το μεταξόνιό του αναμένεται να αυξηθεί έως και κατά 6,0 εκατοστά με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους διαθέσιμους χώρους.

Επίσης σύμφωνα τουλάχιστον με τις διαθέσιμες πληροφορίες, το νέο Mokka X δεν αναμένεται να προσφέρει τετρακίνηση καθώς η πλειονότητα των αγοραστών της συγκεκριμένης κατηγορίας αυτοκινήτων δεν την προτιμούν, υποκαθιστώντας την με το σύστημα ελέγχου πρόσφυσης διαφορετικές επιλογές το οποίο έχουμε συνηθίσει σε Peugeot και Citroen

Σε ό,τι αφορά την ηλεκτροκίνητη έκδοση, αν και επί του παρόντος δεν υπάρχουν επίσημες ανακοινώσεις, αναμένεται να αξιοποιήσει ένα ηλεκτρικό σύνολο απόδοσης περίπου έως και 140 ίππων το οποίο θα τροφοδοτείται από μπαταρίες ιόντων λιθίου που θα εξασφαλίζουν αυτονομία άνω των 300 χλμ.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook