Αποζημιώσεις λόγω dieselgate στην Ελλάδα

Αποζημιώσεις λόγω dieselgate στην Ελλάδα: Ανοίγει ο δρόμος αποζημιώσεων Ελλήνων Καταναλωτών λόγω του dieselgate της Volkswagen.

Με μία απόφαση του γερμανικού κολοσσού Volkswagen για το περιβόητο Diesel Gate, άνοιξε τελεσίδικα ο δρόμος για τις αποζημιώσεις καταναλωτών.

Την εβδομάδα που μας πέρασε είχε προσδιοριστεί το δευτεροβάθμιο δικαστήριο για την αγωγή καταναλώτριας που είχε αγοράσει ελαττωματικό αυτοκίνητο από την VW κόστους 14.000. Ενώ ήδη το Ειρηνοδικείο είχε επιδικάσει σε αυτή αποζημίωση ύψους 5.200 ευρώ, ποσό ιδιαίτερα υψηλό, ο γερμανικός Όμιλος αποφάσισε να παραιτηθεί του δικογράφου του.

Ακόμη και ο πρόεδρος του Πρωτοδικείου της Αθήνας έμεινε έκπληκτος από την απόφαση, όπως υποστηρίζουν άνθρωποι που βρίσκονταν στο ακροατήριο. Κι αυτό γιατί με την κίνηση αυτή η εταιρία αποδέχεται την υποχρέωσης της για καταβολή αποζημίωσης, ανοίγοντας το δρόμο των προσφυγών για όσους ενδιαφέρονται.

«Πρόκειται για μία ευχάριστη εξέλιξη. Τελεσίδικα πλέον η απόφαση του Ειρηνοδικείου Αθήνας είναι σε ισχύ»υποστήριξε ο πληρεξούσιος δικηγόρος της καταναλώτρια Μπέρτζιος προσθέτοντας: «Μας χαροποιεί η απόφαση της κατασκευάστριας εταιρίας να παραιτηθεί».

Υπενθυμίζεται ότι η απόφαση 5286/2017 του Ειρηνοδικείου Αθηνών, που δικαίωσε κάτοχο αυτοκινήτου Volkswagenαξιώνοντας αποζημίωση λόγω εξαπάτησης, κρίνοντας ότι το παράνομο λογισμικό καθιστούσε μειωμένης αξίας μεταπώλησης το αυτοκίνητο και εκτός οικολογικών επιλογών του καταναλωτή. Μάλιστα έκρινε η απόφαση ότι δεν είναι υποχρεωμένος ο καταναλωτής να αποδεχθεί διόρθωση λογισμικού από την κατασκευάστρια εταιρεία.