Τεράστιο πρόβλημα στις εξετάσεις για άδεια οδήγησης

Τεράστιο πρόβλημα στις εξετάσεις για άδεια οδήγησης: 30.000 νέοι οδηγοί δεν μπορούν να δώσουν εξετάσεις για δίπλωμα οδήγησης.

Τεράστιο πρόβλημα στις εξετάσεις για άδεια οδήγησης: 30.000 νέοι οδηγοί δεν μπορούν να δώσουν εξετάσεις για δίπλωμα οδήγησης.

Η αποχή των εξεταστών για τα διπλώματα οδήγησης έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μία τεράστια λίστα αναμονής υποψηφίων που περιμένουν να δώσουν για δίπλωμα οδήγησης.

Υπολογίζεται ότι περίπου 30.000 άτομα περιμένουν για να δώσουν εξετάσεις.

Συγκεκριμένα, η αποχή ισχύει πανελλαδικά από την 1η Οκτωβρίουενώ σε ορισμένες περιοχές της Ελλάδας οι εξετάσεις έχουν διακοπεί εδώ και μήνες λόγω της εκκρεμότητας που υπάρχει με τις αποζημιώσεις των εξεταστών, οι οποίες δεν καταβάλλονται από την 1η Μαϊου 2018.

Σύμφωνα με την εφημερίδα ΕΘΝΟΣπερίπου 30.000 άνθρωποι έχουν υποχρεωθεί να περιμένουν (για άγνωστο χρονικό διάστημα) μέχρι να έρθει η ώρα να δώσουν εξετάσεις.

Μεταξύ αυτών είναι και περίπου 5.500 ηλικιωμένοι άνω των 74 ετών οι οποίοι υποχρεώνονται σε επανεξέταση με βάση το νέο ΚΟΚ και οι οποίοι κατέθεσαν τις αιτήσεις αλλά δυστυχώς αναμένουν αδίκως.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, ακόμη και αν λυθεί το πρόβλημα με τα δεδουλευμένα των πέντε μηνών, κανείς δεν γνωρίζει πως θα συνεχιστεί η ομαλή λειτουργία του συστήματος καθώς βάσει του νέου νομοθετικού πλαισίου, οι εξετάσεις θα πρέπει να γίνονται μονίμως εντός ωραρίου από εξεταστές σε ειδικούς χώρους.

Εκτιμάται όμως ότι θα είναι πολύ δύσκολο να βρεθούν τόσοι υπάλληλοι για τις εξετάσεις, οπότε, στην Αττική αντί για 500-700 άτομα την ημέρα θα περνούν το πολύ 200-300 υποψήφιοι οδηγοί, παρόμοια ίσως και χειρότερη θα είναι η κατάσταση και στις υπόλοιπες περιφέρειες της χώρας…