Χρήσιμα tips για οδήγηση στη βροχή

Χρήσιμα tips για οδήγηση στη βροχή: Η οδήγηση στην βροχή κρύβει πολλούς κινδύνους, δείτε μερικά tips για την αποφυγή δυσάρεστων εκπλήξεων…

Η οδήγηση κατά τη διάρκεια βροχής εγκυμονεί πάντοτε σοβαρούς κινδύνους τόσο για τη δική μας ασφάλεια όσο και των άλλων που βρίσκονται στο δρόμο, είτε εντός οχημάτων είτε πεζοί.

Κατά τη διάρκεια της βροχής:

 διατηρούμε πάντα χαμηλή ταχύτητα. Το νερό ως γνωστόν μειώνει σημαντικά την ορατότητα του οδηγού και έτσι η χαμηλή ταχύτητα μας δίνει τον χρόνο που είναι απαραίτητος για ν’ αντιδράσουμε σωστά σε οτιδήποτε απρόοπτο συμβεί στο δρόμο.

 προσπαθούμε να έχουμε την προσοχή μας απόλυτα εστιασμένη στην οδήγηση. Καλό είναι ν’ αποφεύγουμε τις συζητήσεις, τη χρήση του κινητού (αυτή γενικώς πρέπει να την αποφεύγουμε όταν οδηγούμε), την παρακολούθηση του ραδιοφώνου.

 αποφεύγουμε τις οποιεσδήποτε λακκούβες με νερό – μπορούν τόσο να προκαλέσουν ζημιά στο αυτοκίνητο όσο και να το αποσταθεροποιήσουν επικίνδυνα.

 εάν η βροχή είναι ιδιαίτερα δυνατή, ίσως είναι καλύτερο να σταματήσουμε σε κάποιο ασφαλές σημείο περιμένοντας να κοπάσει. Με τα φυσικά φαινόμενα είναι καλό γενικά να μη ρισκάρουμε.

Απαραίτητες προληπτικές ενέργειες:

 Κάθε Σεπτέμβρη – πριν ξεκινήσουν οι βροχές, αλλά και αργότερα σε σχετικά τακτά χρονικά διαστήματα ελέγχουμε την κατάσταση των υαλοκαθαριστήρων μας. Εάν καθαρίζουν δηλαδή σωστά το τζάμι του αυτοκινήτου χωρίς παράλληλα να του προκαλούν ζημιά.

 Ελέγχουμε σχολαστικά την κατάσταση των ελαστικών μας.

Έτσι, επισκεπτόμαστε κατά τακτά χρονικά διαστήματα κάποιον ειδικό που εξετάζει το πέλμα, το βάθος των αυλακώσεων και τη γενικότερη κατάστασή των ελαστικών.

Μάλιστα οι περισσότεροι ειδικοί συμβουλεύουν ότι είναι καλό στα 10.000 – 15.000 χιλιόμετρα να επισκεπτόμαστε κάποιο βουλκανιζατέρ και να αλλάζουμε τα λάστιχα πηγαίνοντας τα μπροστινά πίσω και το αντίστροφο.

Επίσης, ελέγχουμε τακτικά την πίεση του ελαστικού ώστε να είναι σύμφωνη με την τιμή που ορίζει ο κατασκευαστής του αυτοκινήτου – αυτό μπορεί να γίνεται στο βενζινάδικο που προμηθευόμαστε καύσιμα. Ας μη ξεχνάμε επίσης ποτέ, ότι τα ελαστικά που δεν βρίσκονται σε καλή κατάσταση εγκυμονούν μεγάλους κινδύνους για την ασφάλειά μας – είναι τα εξαρτήματα εκείνα του αυτοκινήτου που μας φέρνουν σε επαφή με το ολισθηρό οδόστρωμα.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook