Κάπως έτσι θα είναι οι φορτωτές του μέλλοντος

Αυτή είναι η οπτική της Volvo για το μέλλον των οχημάτων.

Αυτή είναι η οπτική της Volvo για το μέλλον των οχημάτων.

Η ηλεκτροκίνηση και η αυτόνομη οδήγηση αποτελούν βασικούς πυλώνες για το μέλλον της αυτοκίνησης, αλλά και της βιομηχανίας βαρέων οχημάτων και μηχανημάτων.

Σε αυτό το πλαίσιο η Volvo Construction Equipment σε συνεργασία με την Lego Technic οραματίστηκαν και δημιούργησαν το ZEUX, έναν πλήρως ηλεκτρικό και αυτόνομο φορτωτή.

Το μηχάνημα θα εξοπλίζεται με drone το οποίο θα είναι εξοπλισμένο με κάμερα και θα χαρτογραφεί την περιοχή στην οποία δραστηριοποιείται, ενώ θα διαθέτει μεγάλη αυτονομία και θα μπορεί να επιχειρεί επί 24ωρου βάσεως. Αυτή είναι η οπτική της Volvo για το μέλλον των οχημάτων αυτού του τύπου.

Προς το παρόν το ZEUX θα κυκλοφορήσει τον Αύγουστο ως μοντέλο κατασκευής από την Lego και θα αποτελείται συνολικά από 1.167 τουβλάκια κι εξαρτήματα. Θα είναι μέλος της οικογένειας Technic που σημαίνει ότι θα διαθέτει πολλά λειτουργικά μέρη.

Η ιδέα για την κατασκευή του φορτωτή ZEUX, προέκυψε το 2016 και όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο επικεφαλής στρατηγικής επικοινωνίας της Volvo CE, Άρβιντ Ρινάλντο «η συνεργασία αυτή μας επέτρεψε να δοκιμάσουμε ιδέες για νέους τύπους μηχανημάτων κατασκευής για το μέλλον».

«Αυτό το μοντέλο μπορεί να φαίνεται φουτουριστικό τώρα, αλλά τα αυτόνομα, πλήρως ηλεκτρικά και συνδεδεμένα κατασκευαστικά μηχανήματα έχουν ήδη αρχίσει να γίνονται πραγματικότητα.

Το Volvo Concept Wheel Loader ZEUX αποτελεί ένα ρεαλιστικό βήμα στην συναρπαστική εξέλιξη των κατασκευαστικών μας μηχανημάτων», πρόσθεσε.

Πηγή: newsbeast.gr/car

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook