Θα βγει δρόμος που θα είναι και φορτιστής!!!

Θα βγει δρόμος που θα είναι και φορτιστής: Η ElectRoad θα κατασκευάζει δρόμους που θα φορτίζουν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα καθώς αυτά θα κινούνται!!!

Θα βγει δρόμος που θα είναι και φορτιστής: Η ElectRoad θα κατασκευάζει δρόμους που θα φορτίζουν τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα καθώς αυτά θα κινούνται!!!

Ένα από τα βασικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα ηλεκτροκίνητα οχήματα σήμερα είναι η απουσία ενός επαρκούς αριθμού σταθμών φόρτισης, τέτοιου που να επιτρέπει την απρόσκοπτη χρήση αυτής της κατηγορίας οχημάτων.

Λύση στο πρόβλημα επιχειρεί να δώσει μία ισραηλινή εταιρεία, η ElectRoad, η οποία αντιμετωπίζει το θέμα με έναν ελαφρώς ανορθόδοξο τρόπο. Πρακτικά, η ElectRoad «απαξιώνει» τους σταθμούς φόρτισης και επιχειρεί να επιτύχει τη φόρτιση της μπαταρίας του ηλεκτροκίνητου αυτοκινήτου απευθείας από το δρόμο.

Μάλιστα, η εταιρεία έχει ξεκινήσει να κατασκευάζει τον πρώτο δρόμο φόρτισης στην πόλη του Τελ Αβίβ, στο Ισραήλ. Αξιοσημείωτο είναι ότι μέρος του project χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση, άρα αν όλα εξελιχθούν ομαλά δεν αποκλείεται οι «ηλεκτρικοί δρόμοι» να κάνουν την εμφάνισή τους και στην Γηραιά Ήπειρο.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Autonomous, η συγκεκριμένη τεχνολογία θα έχει πολλαπλά πλεονεκτήματα για τα ηλεκτρικά οχήματα, αφού σε μια πόλη όπου όλοι οι δρόμοι θα είναι ηλεκτρικοί, τα οχήματα δεν θα χρειάζεται να μεταφέρουν τεράστιες μπαταρίες με μεγάλο βάρος, έτσι θα είναι πιο οικονομικά και πιο αποδοτικά ενεργειακά.

Το παραπάνω βέβαια -συμπληρώνουμε εμείς- θα έχει και ως συνέπεια τα ηλεκτρικά μοντέλα πλέον να είναι και πιο οικονομικά, άρα και πιο προσιτά σε μεγαλύτερο μέρος καταναλωτών…