5+1 Μύθοι για την Ασφάλιση Αυτοκινήτου

Δείτε 5+1 μύθους για την Ασφάλιση Αυτοκινήτου

Δείτε 5+1 μύθους για την Ασφάλιση Αυτοκινήτου

1. Τα κόκκινα αυτοκίνητα έχουν μεγαλύτερα ασφάλιστρα. Συχνά ακούμε ότι το χρώμα του αυτοκινήτου αποκαλύπτει την οδηγική συμπεριφορά του οδηγού. Ιδιαίτερα τα κόκκινα αυτοκίνητα, σύμφωνα πάντα με το μύθο, έχουν μεγαλύτερα ασφάλιστρα επειδή οι οδηγοί τους έχουν πιο επιθετική συμπεριφορά. Στην πραγματικότητα, το χρώμα του αυτοκινήτου δεν καθορίζει το ύψος των ασφαλίστρων.

2. Όσο παλαιότερο το αυτοκίνητο, τόσο λιγότερα θα πληρώσω. Η παλαιότητα του οχήματος είναι ένας μόνο από τους παράγοντες που διαμορφώνουν το ύψος των ασφαλίστρων. Άλλοι παράγοντες είναι η μάρκα και το μοντέλο του αυτοκινήτου, η ηλικία και η εμπειρία του οδηγού, η διεύθυνση κατοικίας του οδηγού αλλά και το πλήθος των ζημιών που έχουν προκληθεί με ευθύνη του οδηγού.

3. Αποζημιώνομαι αν μού κλέψουν προσωπικά αντικείμενα από το αυτοκίνητο. Αυτό δεν ισχύει.. Μόνο τα αξεσουάρ του αυτοκινήτου καλύπτονται σε περίπτωση μερικής κλοπής, και εφόσον αυτό προβλέπεται στις καλύψεις του ασφαλιστικού σου προγράμματος.

4. Αποζημιώνομαι αν κλέψουν ή «σπάσουν» το αυτοκίνητό μου ή αν πάθει ζημιές από φωτιά ή φυσικά φαινόμενα. Η αποζημίωση εξαρτάται από το πρόγραμμα ασφάλισης που έχεις επιλέξει. Οι καλύψεις για κλοπή ή ζημιές από βανδαλισμούς, φωτιά ή φυσικά φαινόμενα δεν περιλαμβάνονται σε όλα τα προγράμματα ασφάλισης. Μάθε περισσότερα για τις καλύψεις των προγραμμάτων της Allianz Direct εδώ.

5. Δεν χρειάζομαι ασφάλεια κλοπής, αν το αυτοκίνητό μου είναι παλιό. Λάθος. Οι κλέφτες προτιμούν τα παλαιότερα μοντέλα όχι μόνο επειδή είναι πιο εύκολο να τα κλέψουν, αλλά και επειδή μπορούν να πουλήσουν τα εξαρτήματά τους ως ανταλλακτικά.

+1 Τα προγράμματα Online Ασφάλισης έχουν λιγότερα προνόμια. Λάθος. Αν ασφαλιστείς στην Allianz Direct θα απολαμβάνεις, σε όποιο πρόγραμμα κι αν επιλέξεις, προνόμια όπως:

Πλήρης οδική βοήθεια Κάλυψη από ανασφάλιστο όχημα 24ωρη φροντίδα ατυχήματος Επισκευή αυτοκινήτου χωρίς χρήματα στα συνεργαζόμενα συνεργεία κ.α.