Κορωνοϊός: «Αναστέναξαν» και χθες οι πλατείες, παρά τα περιοριστικά μέτρα

Το… αδιαχώρητο συνεχίζεται να γίνεται στις πλατείες παρά τα περιοριστικά μέτρα.

Νέοι κυρίως άνθρωποι αψηφώντας τις οδηγίες της κυβέρνησης για την απαγόρευση του συνωστισμού γέμισαν τις πλατείες διασκεδάζοντας.

Παρότι έκλεισαν τα περίπτερα, τα μίνι μάρκετ και οι κάβες στις δώδεκα το βράδυ έτσι ώστε να μην πωλούν αλκοόλ, φαίνεται ότι το μέτρο αυτό δεν απέδωσε αφού για ακόμα μια νύχτα υπήρξε συνωστισμός σε πλατείες.

Η κάμερα του MEGA βρέθηκε στην πλατεία Μοναστηρακίου, καταγράφοντας την κατάσταση με τα μέτρα.

Νωρίς το βράδυ, αρκετός ήταν ο κόσμος που ήταν συγκεντρωμένος στο σημείο, με τους περισσότερους να μην φορούν μάσκες και να μην τηρούν τις αποστάσεις.

Δείτε το ρεπορτάζ του MEGA

Παρόμοια εικόνα συνωστισμού και στα Εξάρχεια.

Γεμάτη από κόσμο και η πλατεία Βαρνάβα στο Παγκράτι. Δεκάδες νεαροί κάθονται ο ένας δίπλα στον άλλον, χωρίς να τηρούν τις αποστάσεις και χωρίς να φορούν προστατευτική μάσκα, ενώ η κατανάλωση αλκοόλ μεταφέρεται από τα μπαρ στα παγκάκια.

Στην πλατεία της Αγίας Παρασκευής κάθε βράδυ μαζεύονται πάνω από 1.000 νεαροί. Μπροστά σε αυτή την κατάσταση κάτοικοι αλλά και οι υπεύθυνοι του δήμου εκφράζουν φόβους για μετάδοση του ιού στην περιοχή.

Ήδη από το Σάββατο το βράδυ έχει τεθεί σε ισχύ το μέτρο της απαγόρευσης λειτουργίας περιπτέρων, μίνι μάρκετ και άλλων καταστημάτων με αλκοόλ από τα μεσάνυχτα έως τις πέντε το πρωί, προκειμένου να αποφευχθούν οι συνωστισμοί σε πλατείες μετά το κλείσιμο των μαγαζιών.

Μέτρα που έχουν τεθεί σε ισχύ μέχρι τις 4 Οκτωβρίου.

Σε περιπτώσεις μη συμμόρφωσης, θα επιβάλλονται από τους αστυνομικούς πρόστιμα 150 ευρώ για συγχρωτισμό στους παραβάτες, ενώ μέτρα θα λαμβάνονται και για όσους φέρουν ποτά από το σπίτι τους.

Επίσης, θα εφαρμόζεται αυτόφωρο και πρόστιμο 5.000 ευρώ σε περίπτερα, μίνι μάρκετ και κάβες που δεν θα εφαρμόζουν τα μέτρα.

Υπενθυμίζεται ότι αναστέλλεται η λειτουργία των παραπάνω καταστημάτων στις εξής περιοχές:

· Στην Περιφέρεια Αττικής,

· στην Ημαθία,

· στο Κιλκίς,

· στην Πέλλα,

· στην Πιερία,

· στη Χαλκιδική,

· στα Χανιά,

· στο Ηράκλειο Κρήτης,

· στη Ζάκυνθο,

· στη Λέσβο και

· στη Μύκονο

Από την πλευρά του, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, τόνισε ότι οι εικόνες συνωστισμού στις πλατείες φέρνουν στο τραπέζι νέα μέτρα.

Αντιδρούν οι περιπτερούχοι

Αντιδράσεις προκαλεί η απόφαση της κυβέρνησης για κλείσιμο των περιπτέρων μετά τις 12 το βράδυ λόγω κοροναϊού.

Για το θέμα μίλησε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο πρόεδρος της  Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Περιπτερούχων Θεόδωρος Μάλλιος.

Ο κ. Μάλλιος χαρακτήρισε αφελείς όσους πίστευαν ότι με το κλείσιμο των περιπτέρων θα αντιμετωπιζόταν το πρόβλημα του συνωστισμού στις πλατείες.

«Δεν θα τα βγάλουν εύκολα πέρα με τη νεολαία» είπε, ενώ απηύθυνε έκκληση προς τους νέους να αποφύγουν το αλκοόλ και τον καπνό και να φορούν μάσκες.

 

© Πηγή: to10.gr

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook