Το facebook θα κάνει κρυφά τα like

Το facebook θα κάνει κρυφά τα like: Στο Facebook σχεδιάζουν να κάνουν τα likes στις αναρτήσεις κρυφά για τους υπόλοιπους χρήστες

Tο πλέον δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο του πλανήτη φέρεται να μελετά το ενδεχόμενο να κάνει ιδιωτικό τον αριθμό των Likes που συγκεντρώνουν τα διάφορα posts των χρηστών του. Πολλές μελέτες έχουν δείξει ότι οι άνθρωποι που χρησιμοποιούν τα κοινωνικά δίκτυα, τείνουν να αυτολογοκρίνονται απλώς και μόνο για να κερδίζουν περισσότερα Likes, υιοθετώντας ακόμα και απόψεις που δεν ενστερνίζονται, για να κερδίσουν όση περισσότερη διαδικτυακή εύνοια μπορούν από το σύνολο των online επαφών τους.

Ήδη το Facebook, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το TechCrunch, ξεκίνησε να πειραματίζεται με την απαλοιφή της καταμέτρησης των Likes στο προφίλ του κάθε χρήστη. Αυτό έγινε στην Αυστραλία όπου ο κάτοχος ενός προφίλ είναι και ο μόνος που μπορεί να βλέπει το συνολικό αριθμό των Likes που έχει συγκεντρώσει ένα postΌλοι οι άλλοι χρήστες δεν μπορούν να δουν το πόσο καλά τα πήγε το ένα ή το άλλο post.

Το στοιχείο αυτό έχει δοκιμαστεί και στον Καναδά, ενώ πλέον σε δοκιμαστικό στάδιο εφαρμογής βρίσκεται και σε άλλες έξι χώρες του κόσμου. Δεν αποκλείεται, μετά από την μελέτη των συμπερασμάτων, το Facebook να προβεί σε μία καθολική εφαρμογή αυτής της επιλογής. Αυτή είναι η πρώτη φορά κατά την οποία το Facebook προσπαθεί να φέρει στο προσκήνιο ένα μέτρο που μπορεί να πλήξει την ρητορική του μίσους και τη διασπορά στοχευμένων απόψεων με μοναδικό σκοπό την άντληση Likes.

Εκτός από τις αντιδράσεις στα postsτο Facebook θέλει να κάνει ιδιωτικές όλες τις μετρήσειςόπως είναι ο αριθμός θέασης ενός βίντεο που ανεβάζει ένας χρήστης. Παρόμοιο πείραμα εκτέλεσε στο κοντινό παρελθόν και το Instagramμε μοναδικό του σκοπό να κάνει πιο ευχάριστη την εμπειρία χρήσης του, ακόμα και εάν ένα προφίλ δεν έχει ιδιαίτερη αποδοχή.