Παναιτωλικός – ΑΕΚ 1-1

Η ΑΕΚ μπορεί να προηγήθηκε στο ματς με τον Παναιτωλικό από το πρώτο μέρος και οι περισσότεροι να νόμιζαν πως το έργο της στο Αγρίνιο θα είναι εύκολο, όμως οι γηπεδούχοι είχαν άλλα σχέδια. Ο Παναιτωλικός πίεσε, πίστεψε στην ισοφάριση και κατάφερε να την πετύχει, με ένα πολύ ωραίο γκολ του Ντάουντα.

 

Αυτό το 1-1 σαφέστατα και δίνει στην ΑΕΚ το προβάδισμα για τα ημιτελικά του κυπέλλου. Η Ένωση, όπως και στην προηγούμενη φάση απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης, δεν έδειξε τη διάθεση να ρισκάρει, ποντάροντας σε ένα καθαρό σκορ πρόκρισης στη ρεβάνς, στην έδρα της.

Ο Μάσιμο Καρέρα διατήρησε το 3-5-2 που είχαμε δει και την Κυριακή, αλλάζοντας ωστόσο πολλά πρόσωπα στην ενδεκάδα. Μιας και πήραν φανέλα βασικού οι Τσιντώτας, Χουλτ, Βασιλαντωνόπουλος, Σαμπανάτζοβιτς, Αλμπάνης, ενώ επέστρεψε και ο Μάνταλος. Η ΑΕΚ έδειξε από την αρχή τη διάθεση να μην ρισκάρει. Η Ένωση προσπαθούσε να ελέγξει τον ρυθμό και να φτάσει στην αντίπαλη περιοχή, χωρίς, ωστόσο, να αφήσει χώρους στα μετόπισθεν.

Τα πλάνα του Ιταλού τεχνικού θα αναπροσαρμοστούν πάντως νωρίς, μιας και στο 23’ ο Αλμπάνης θα αποχωρήσει τραυματίας, με τον Αραούχο να περνά στη θέση του. H Ένωση θα κατορθώσει να βρει ένα γκολ στο 32’ και να πάρει προβάδισμα στο ματς. Ο Σβάρνας θα πιάσει μια κεφαλιά, θα νικήσει τον τερματοφύλακα του Παναιτωλικού και θα κάνει το 0-1 για την ομάδα του.

Οι γηπεδούχοι θα προσπαθήσουν να απαντήσουν, όμως η προσπάθεια του Κέβιν στο 36’ θα περάσει εκτός εστίας, στην πρώτη κλασική ευκαιρία της ομάδας του Αγρινίου για γκολ. Ενώ δύο λεπτά μετά ο Τσιντώτας θα αποκρούσει το σουτ του Ντάλσιο.

Η ΑΕΚ αφυπνίστηκε μετά τις ευκαιρίες του Παναιτωλικού και βγήκε πάλι μπροστά, με τον Αραούχο να τελειώνει άτσαλα μια φάση με καλές προϋποθέσεις, στο 42’. Ενώ στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου η Ένωση θα γίνει και πάλι απειλητική, με τον Αραούχο να κάνει μια ωραία προσπάθεια, να βρίσκει τον Λιβάγια, αλλά το σουτ του Κροάτη μέσα από την περιοχή δεν βρήκε στόχο.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με περισσότερο δυναμισμό. Οι δύο ομάδες έμπαιναν πιο δυνατά στις φάσεις με αποτέλεσμα να υπάρχουν πολλά φάουλ και καθόλου ρυθμός. Στο 60’ οι γηπεδούχοι θα καταφέρουν να ισοφαρίσουν δίνοντας άλλο ενδιαφέρον στο ματς! Η μπάλα θα φτάσει στον Ντάουντα που με ένα δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή θα κάνει το 1-1 νικώντας τον Τσιντώτα!

Αυτό το γκολ θα φέρει και πάλι ισορροπία στο ματς. Ο Παναιτωλικός θα αποκτήσει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και η ΑΕΚ από την άλλη θα σφίξει πιο πολύ την αμυντική της λειτουργίας, έχοντας προφανώς στο μυαλό της και τη ρεβάνς της Αθήνας. Στο 86’ η Ένωση θα χάσει μεγάλη ευκαιρία για γκολ, με τον Σιμάνσκι να βρίσκεται σε πλεονεκτική θέση αλλά το πλασέ του να περνά ελάχιστα άουτ.

Το κλειδί: Το γεγονός πως ο Παναιτωλικός μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο με διάθεση να παλέψει το ματς και να κυνηγήσει την ισοφάριση, με αποφασιστικότητα, φτάνοντας έστω και στην ισοφάριση.

Το 10άρι: Ο Ντάουντα. Ο παίκτης του Παναιτωλικού πέτυχε ένα εντυπωσιακό γκολ και ήταν μόνιμη πηγή κινδύνου.

Στον πάγκο: Ο Σαμπανάτζοβιτς. Ο νεαρός μέσος δεν άρπαξε την ευκαιρία που του δόθηκε, καταγράφοντας μια υποτονική εμφάνιση.

Γιατί κόουτς: Η απόφαση του Καρέρα να παρατάξει την ΑΕΚ με τριάδα στην άμυνα δεν λειτούργησε σε αυτό το ματς, με την Ένωση να είναι πιο συντηρητική από όσο θα έπρεπε.

Γκολ: 32’ Σβάρνας, 60’ Ντάουντα

Κίτρινες: Σαμπανάτζοβιτς (51’), Σβάρνα (53’), Σιμόες (57’), Τσιγκρίνσκι (78’), Αραούχο (88’), Μαλή (55’), Μαρσιάλ (64’), Ντάουντα (75’)

Κόκκινες: –

Παναιτωλικός (Μ. Χάβος, 4-2-3-1): Φερνάντες, Τζανακάκης (76’ Τσιγγάρας), Μαλής, Σιέστεντ, Κέβιν, Μαρσιάλ, Μουνιέ (63’ Αλβαρες), Ρόσα, Ντάλσιο, Ντίας (81’ Ταχάρ) , Ντάουντα

ΑΕΚ (Μ. Καρέρα, 3-5-2): Τσιντώτας, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Σβάρνας, Βασιλαντωνόπουλος, Σιμόες, Σαμπανάτζοβιτς (65’ Σιμάνσκι), Χουλτ, Μάνταλος, Αλμπάνης (23’ Αραούχο), Λιβάγια (86’ Χριστόπουλος)

 

© Πηγή: to10.gr

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook