Αλλαγή χλοοτάπητα στο γήπεδο του Ηροδότου

Η ομάδα της Νέας Αλικαρνασσού ανακοίνωσε πως θα γίνει αντικατάσταση του χλοοτάπητα του γηπέδου της, καθώς θα συμμετάσχει στο πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ».

Νέα μορφή αναμένεται να πάρει ο αγωνιστικός χώρος του γηπέδου του Ηροδότου, καθώς με απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών εντάχθηκε στο πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ», το οποίο περιλαμβάνει την ανανέωση διαφόρων αθλητικών εγκαταστάσεων στον Δήμο Ηρακλείου. Το κόστος της αντικατάστασης του συνθετικού χλοοτάπητα ανέρχεται στις 200.000 ευρώ.

Η ανακοίνωση του Ηροδότου:

Στο πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ» στο πλαίσιο της πρόσκλησης ΙV της Πράξης «Κατασκευή, επισκευή και συντήρηση αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου Ηρακλείου (Ν.Ηρακλείου)» εντάσσεται το ποδοσφαιρικό γήπεδο «Σκουρέλος» για αντικατάσταση του συνθετικού χλοοτάπητα του – σύμφωνα με απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών- για τον Δήμο Ηρακλείου.

Η απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών αναφέρει αναλυτικά:

«Αντικατάσταση συνθετικού χλοοτάπητα ποδοσφαιρικού γηπέδου11×11 αθλητικής εγκατάστασης “ΣΚΟΥΡΕΛΟΣ”» συνολικού προϋπολογισμού 200.000,00 € (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ) με φορέα υλοποίησης το ΔήμοΗρακλείου (Ν.Ηρακλείου).»

Η χρηματοδότηση των έργων είναι εξολοκλήρου από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ). Τα έργα θα υλοποιήσει η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων του Δήμου Ηρακλείου.