Ο Ηρόδοτος κάνει τον απολογισμό του

Η ομάδα της Ν. Αλικαρνασσού παραθέτει αναλυτικά τα πεπραγμένα της Διοίκησης Παναγιωτάκη (2018-20).

Η ενημέρωση από τον Ηρόδοτο:

“ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ 2018-2020

Απερχόμενου προέδρου Δ.Σ. ΠΑΣΑ Ηροδότου.

Επειδή η απερχόμενη διοίκηση Ηροδότου κυρίως σε ότι αφορά τον πρόεδρο και τους στενούς του συνεργάτες του, δεν σκοπεύει να διεκδικήσει την ανανέωση της θητείας της και επειδή λόγω των περιοριστικών υγειονομικών μέτρων αποφυγής μετάδοσης του κορονοιού , οι εργασίες και το περιεχόμενο της προσεχούς Γ.Σ. θα είναι εξαιρετικά περιορισμένες σε χρόνο αλλά και συμμετοχή μόνο των εγγεγραμμένων μελών , με εντολή και ευθύνη του προέδρου ΔΣ , θα παρουσιαστούν μέσω της επίσημης αυτής σελίδας , τα πεπραγμένα της υπό αυτόν Διοίκησης σε καθημερινή βασή μέχρι να ολοκληρωθούν.

α αναφερόμενα στον απολογισμό αποτελούν δημόσια δια του μέσου αυτού ενημέρωση του προέδρου του Δ.Σ. και δεν έχουν την τυπική καταστατική έννοια του Διοικητικού απολογισμού , άρα της εκ των προτέρων γνώσης και έγκρισης του Δ.Σ.

Γνωρίζουμε ότι η ημερομηνία σύγκλησης της ΓΣ θα αποφασιστεί στο ΔΣ της 3/6/2020.

Επίσης επί των αναφερομένων παρακάτω η διοίκηση θα δώσει περισσότερες λεπτομέρειες με συνέντευξη στα ΜΜΕ.


ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ Δ.Σ. ΑΠΟ 20/9 2018 ΜΕΧΡΙ 22 ΜΑΙΟΥ 2020

ΕΝΟΤΗΤΕΣ:

1.ΑΠΟ 20/9/2018-ΜΕΧΡΙ 1/7/2019

α.Διοικητική και Οικονομική κατάσταση συλλόγου-Ενέργειες

Το Διοικητικό συμβούλιο εξελέγη την 14/9/2018 και συγκροτήθηκε σε σώμα την 21/9/2018.

Την περίοδο εκείνη βρισκόταν σε εξέλιξη από πλευράς Διοικούσας Επιτροπής , η προσπάθεια εξεύρεσης μεγαλομετόχου για την κάλυψη του μετοχικού κεφαλαίου της υπό σύσταση ΠΑΕ Ηρόδοτος.

Το Δ.Σ. μας δεν παρέλαβε οικονομικό αποθεματικό (ΜΗΔΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ)απεναντίας οικειοθελώς ανέλαβε την εξόφληση συνολικών χρεών 17.000 € , ποσών τα οποία προεκύπταν αμέσως ή εμμέσως ως οφειλές. Οφειλές σε προπονητές Ακαδημιών , σε εργολάβο χόρτου κ.λ.π.

Επίσης όπως προκύπτει από τα πρακτικά της Γ.Σ. υπήρχε επίσης χρέος 20.000 € , το οποίο δεν πρόκυπτε από αποφάσεις ‘η εγγραφές στα πρακτικά ΔΣ , τιμολόγια ή αποδείξεις και το οποίο ανέλαβε να εξοφλήσει η πρώην Διοίκηση ως όφειλε.Από τα παραπάνω οφειλόμενα ποσά , η απερχόμενη Διοίκηση του Ερασιτέχνη εξόφλησε μέχρις ευρώ όλα τα ποσά που ανέλαβε ως μη όφειλε να εξοφλήσει.

Αντίθετα δεν γνωρίζουμε εάν κάποια από τις παραπάνω οφειλές που δημιούργησε και ανέλαβε εγγράφως συγκεκριμένο τρόπο (και συγκεκριμένο πρόσωπο από την προηγούμενη διοίκηση) να εξοφλήσει ,σε αθλητές , προπονητές , προμηθευτές , επιχειρηματίες δεν εξοφλήθηκε , με ότι αυτό συνεπάγεται για την αξιοπιστία κ.λ.π. του συλλόγου.

Ταυτόχρονα με την ανάληψη των καθηκόντων της η νέα Διοίκηση διαπίστωσε ότι ο σύλλογος στερείτο των απαραίτητων κατά νόμο 2725/1999 βιβλίων και στοιχείων , αλλά και πολλών προβλημάτων με τους χρήστες των χώρων και για τον λόγο αυτό άμεσα:

1.Ενημέρωσε ως όφειλε τις αρχές για την απώλεια των βιβλίων και στοιχείων ως προϋπόθεση για την μέσω της περιφέρειας Κρήτης εκδοση και θεωρηση των βιβλίων και στοιχείων , ώστε ο Ηρόδοτος να έχει την πλήρη νομική , αθλητική και φορολογική νομιμοποίηση.

2.Ανέθεσε σε ορκωτούς εκτιμητές την έρευνα και εκτίμηση της οικονομικής κλπ κατάστασης του συλλόγου, για την τελευταία διετία από την ανάληψη των καθηκόντων της νέας Διοίκησης, όχι με στόχο τον νομικό έλεγχο , αλλά την διαπίστωση της πραγματικής οικονομικής κατάστασης του συλλόγου. Το πόρισμα των ορκωτών εκτιμητών , με ομόφωνη απόφαση του ΔΣ , δεν κοινοποιήθηκε αλλά αξιοποιήθηκε ώστε στην συνέχεια να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την οικονομική και διοικητική διαφάνεια και λογοδοσία.

3.Νομιμοποίησε και εξέδωσε άδεια λειτουργίας του κυλικείου Ακαδημιών και υπέγραψε νόμιμο συμφωνητικό με τον ιδιώτη , με μηνιαίο τίμημα , που λήγει την 31/12/2020, του οποίου όλα τα έσοδα κατέληγαν στην συντήρηση των εγκαταστάσεων του γηπέδου Γιάννης Σκουρέλλος.Το κυλικείο του κεντρικού γηπέδου παρέμεινε στην διαχείριση του συλλόγου.(Την περίοδο 2018-2019 παραχωρήθηκε δωρεάν στην ΠΑΕ)

4.Συνήψε μονοετή συμφωνητικά παραχώρησης με όλους τους χρήστες (ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ,ΒΟΝΝΗ,ΟΜΟΝΟΙΑ)του Γηπ΄.Σκουρέλος με μέση ετήσια χρέωση συντήρησης .Τα έσοδα αυτά αποκλειστικά διοχετεύτηκαν στην συντήρηση του γηπέδου Γιάννης Σκουρέλλος.

ΣΤΟΧΟΙ ΚΑΙ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΙΣ:

Αμέσως μετά την ανάληψη των καθηκόντων της η νέα διοίκηση , όρισε γενικό δντή μέλος της Διοίκησης , με καθήκοντα την γενική δνση του συλλόγου και τον συντονισμό όλων των ενεργειών.(Αμέσως μετά την διάλυση της ΠΑΕ, το μέλος αυτό ανέλαβε ουσιαστικά και τα άτυπα καθήκοντα του τεχνικού δντή.)

Διαπιστώθηκε άμεσα το μεγάλο πρόβλημα ασφάλειας των υποδομών των γηπέδων ΜΙΝΙ ποδοσφαίρου και γηπέδου Γιάννης Σκουρέλλος και η ανακατασκευή των εγκαταστάσεων αυτών κατέστη ως πρώτη προτεραιότητα.

Επίσης διαπιστώθηκε ότι γενικά οι συνεργαζόμενοι με τον σύλλογο (Ιδιώτες , προπονητές κ.λ.π), δεν λειτουργούσαν στην βάση κάποιων κανόνων , αλλά ορισμένοι από αυτούς είχαν εξασφαλίσει και το προνομιακό δικαίωμα της αυτοδιάθεσης , αλλά και της επιβολής της παρουσίας τους , άρα και της υποχρεωτικής συνεργασίας , με την όποια διοίκηση. Προς τούτο είχαν οργανώσει ομάδες υποστηρικτών κυρίως στους γονείς των παιδιών των Ακαδημιών και μέσω αυτών ασκούσαν κάθε φορά την πίεση ώστε να εξασφαλίζουν την παρουσία τους ως εργαζόμενοι στον σύλλογο .

Η Διοίκηση μόλις αντιλήφθηκε τα παραπάνω απομάκρυνε άμεσα τα πρόσωπα αυτά με πολύ μεγάλες αντιδράσεις και προσπάθησε να πείσει τους πάντες στην κατεύθυνση της ΕΝΙΑΙΑΣ λειτουργίας , του Ηροδότου στο σύνολο του.

Για να επιτευχθεί αυτό , θα έπρεπε να τεθούν κανόνες λειτουργίας και πάνω σε αυτούς να δεσμευτούν όλοι.

Για τον λόγο αυτό μελετήθηκαν και συντάχθηκαν οι ΓΕΝΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΗΡΟΔΟΤΟΥ , που περιλαμβάνει τον τρόπο και τα μέσα κοινής λειτουργίας όλων των τμημάτων , συμπεριλαμβανομένων και των Ακαδημιών και των θυγατρικών ομάδων.(ΝΕΟΙ-ΕΛΠΙΔΕΣ)

Ταυτόχρονα προέβη στην πλήρη αναθεώρηση και εκσυγχρονισμό του υφιστάμενου καταστατικού αλλά και εναρμόνιση του με τον νέο αθλητικό νόμο ,κείμενα που εγκρίθηκαν ομόφωνα από την Γεν.Συνέλευση 25 Μαίου 2019 , χωρίς καμία διαφωνία.

Στην συνέχεια με την έναρξη της περιόδου 2019-2020(μετά τον υποβιβασμό της Α ομάδας και την διάλυση της ΠΑΕ) κατά την οποία ο νέος ψηφισμένος κανονισμός θα είχε εφαρμογή για όλους και θα υπήρχε μία επιτροπή χορηγιών , μία οικονομική επιτροπή , κοινή προπονητική ομάδα με κοινούς κανόνες λειτουργίας , επιλογής και εξέλιξης ποδοσφαιριστών , υπήρξε σφοδρή και ακατανόητη αντίδραση αντίδραση από συγκεκριμένα πρόσωπα. τα οποία κατά την ψήφιση του σχετικού κειμένου στην Γεν,Συνέλευση όχι μόνο το υπερψήφισαν αλλά έπλεξαν και το εγκώμιο του ενιαίου κανονισμού λειτουργίας, αλλά στην συνέχεια αμφισβητούσαν την υποχρέωση και το καθήκον της Διοίκησης να διοικήσει.

Η κατάσταση αυτή και οι συμπεριφορές πολλές φορές λειτουργούσαν ανταγωνσιτικά, δημιουργώντας μεγάλα προβλήματα πέραν της αξιοπιστίας του συλλόγου , αλλά και στην προσπάθεια εξεύρεσης πόρων για την καθημερινή λειτουργία κυρίως του ποδοσφαιρικού τμήματος.

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ 2018-2020

Απερχόμενου προέδρου Δ.Σ. ΠΑΣΑ Ηροδότου.

Τα αναφερόμενα στον απολογισμό αποτελούν δημόσια δια του μέσου αυτού ενημέρωση του προέδρου του Δ.Σ. και δεν έχουν την τυπική καταστατική έννοια του Διοικητικού απολογισμού , άρα της εκ των προτέρων γνώσης και έγκρισης του Δ.Σ.

Συνέχεια:

ΔΑΝΕΙΟ ΠΑΓΚΡΗΤΙΑΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ

Με την ανάληψη σχεδόν των καθηκόντων , μας κοινοποιήθηκε δικαστική απόφαση με διαταγή πληρωμής για καταλογισμό χρέους 49.962,45 ευρώ , για δάνειο που είχε συνάψει η Διοίκηση Ηροδότου το 2007.

Παρ ότι η Διοίκηση πριν από εμάς δύο συνεχόμενες φορές τον Ιούνιο 2018 , είχε ενημερωθεί εγγράφως από το πρωτοδικείο για εκδίκαση της υπόθεσης απαίτησης του ως άνω ποσού σε βάρος του Ηροδότου ,ΑΜΕΛΗΣΕ να παραστεί με πληρεξούσιο στο ακροατήριο και να υπερασπιστεί τα συμφέροντα του Ηροδότου με αποτέλεσμα ουσιαστικά ερήμην να επιδικαστεί σε βάρος του ερασιτέχνη το ποσόν των 49.962,45 ευρώ , ποσό το οποίο κοινοποιήθηκε στην Διοίκηση Παναγιωτάκη με διαταγή πληρωμής για να πληρωθεί.

Επειδή κατά την γνώμη μας το δάνειο αυτό λήφθηκε κατά παράβαση του καταστατικού του συλλόγου και χωρίς να υπάρχει σχετική απόφαση του Δ.Σ. ,η διοίκηση μας άμεσα διόρισε δικηγόρο, αμφισβήτησε το δάνειο αυτό και επέδωσε εξώδικο έγγραφο καλώντας την τράπεζα να μας κοινοποιήσει τόσο την δανειακή σύμβαση όσο και αυτούς οι οποίοι έλαβαν και με ποια απόφαση το δάνειο των 100.000 €.

Έθεσε δε συγκεκριμένη προθεσμία στην οποία η τράπεζα ως όφειλε έπρεπε να καταθέσει σε μας τα δικαιολογητικά που ζητήσαμε. Η τράπεζα δεν απάντησε ποτέ και η υπόθεση αυτή εκκρεμεί, αλλά σε τελείως διαφορετική βάση από αυτήν που δια της παραλείψεως η προηγούμενη Διοίκηση Ηροδότου είχε αποδεχθεί.

ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΠΑΕ ΗΡΟΔΟΤΟΣ-ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΜΕΤΟΧΟΠΟΙΗΣΗΣ

Η Διοίκηση Ηροδότου ανέλαβε καθήκοντα σε μια περίοδο που η Διοικούσα επιτροπή προσπαθούσε για την εξεύρεση του μετοχικού κεφαλαίου και την ίδρυση της ΠΑΕ.

Σε καμία από τις φάσεις αυτές επίσημα δεν ενημερωθήκαμε για καμία από της ενέργειες τόσο της Διοικούσας επιτροπής όσο και αργότερα της Διοίκησης της ΠΑΕ.

Η διαδικασία και η επιλογή των μετόχων έγινε από συγκεκριμένα άτομα , χωρίς την γνώση , συναίνεση ή συμμετοχή της Διοίκησης του ερασιτέχνη Ηροδότου.

Πληροφορηθήκαμε από επίσημα έγγραφα, ότι η Εισαγγελία πρωτοδικών Ηρακλείου από το Φθινόπωρο 2019 ενεργεί προκαταρκτική εξέταση για την διαδικασία ανάδειξης του Δ.Σ. ΠΑΕ Ηρόδοτος το Φθινόπωρο 2018.

Οι σχέσεις της Διοίκησης του ερασιτέχνη με την Διοίκηση της ΠΑΕ Ηρόδοτος ήταν τυπικές αν και κάθε φορά ο ερασιτέχνης έκανε τα πάντα ώστε να μην δημιουργεί οποιοδήποτε πρόβλημα στην λειτουργία της ομάδας.

Το αποτέλεσμα της συμμετοχής του Ηροδότου στις επαγγελματικές κατηγορίες είναι γνωστό και όπως έχουμε πληροφορηθεί υπάρχουν υπολειπόμενα χρέη τα οποία κατ αρχήν βαρύνουν αυτούς που τα δημιούργησαν(προέδρους και δντες συμβούλους) και εφόσον δεν εξοφληθούν , ακολουθούν κατά 50 % τον ερασιτέχνη σε περίπτωση που οποτεδήποτε στο μέλλον διεκδικήσει άνοδο σε επαγγελματική κατηγορία.

Τα πρόσωπα τα οποία κατά νόμο είναι υπόχρεα των χρεών που δημιουργήθηκαν, έχουν πέραν των άλλων και προβλήματα ως αναφορά τα φορολογικά και ασφαλιστικά τους δικαιώματα.

Υπήρξε πρόταση από πλευράς παράγοντα της ΠΑΕ , άγνωστο άν ήταν σε γνώση του μεγαλομετόχου ή όχι , να αναλάβει ο παράγοντας αυτός να φέρνει έσοδα από χορηγίες στον Ερασιτέχνη, και ο ερασιτέχνης να κατευθύνει τα έσοδα αυτά για να πληρώνει τις οφειλές της ΠΑΕ

Ασφαλώς η πρόταση αυτή απορρίφθηκε από το ΔΣ του ερασιτέχνη διότι σύμφωνα με τον νόμο τα χρέη της ΠΑΕ με τίποτα δεν μπορούν να μεταφερθούν με αυτόν τον τρόπο στον ερασιτέχνη.

Άλλωστε η ίδια πρόταση από το ίδιο πρόσωπο , είχε υποβληθεί και πάλι για τα υπολειπόμενα χρέη της προηγούμενης διοίκησης του ερασιτέχνη περιόδου 2016-2018 , έγινε αποδεκτή και κανένα ποσό προς τούτο δεν προσκομίστηκε.

Αντίθετα έγινε αντιληπτό ότι διακινούνταν κουπόνια για κληρώσεις και γινόταν κληρώσεις στο όνομα του ερασιτέχνη , χωρίς την γνώση και την έγκριση της Διοίκησης αυτού , σε μια εποχή που η ομάδα με ευθύνη του ερασιτέχνη αγωνιζόταν ήδη στην Γ Εθνική και τα έσοδα της από χορηγίες ήταν περιορισμένα.

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ 2018-2020

Απερχόμενου προέδρου Δ.Σ. ΠΑΣΑ Ηροδότου.
ΜΕΡΟΣ 3ο

“Τα αναφερόμενα στον απολογισμό αποτελούν δημόσια δια του μέσου αυτού ενημέρωση του προέδρου του Δ.Σ. και δεν έχουν την τυπική καταστατική έννοια του Διοικητικού απολογισμού , άρα της εκ των προτέρων γνώσης και έγκρισης του Δ.Σ.”

ΓΗΠΕΔΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ-ΕΡΓΑ

Η Διοίκηση Παναγιωτάκη από την πρώτη μέρα της θητείας της διαπίστωσε ότι οι γηπεδικές εγκαταστάσεις των Ακαδημιών και του γηπέδου Γιάννης Σκουρέλλος είχαν σημαντικά προβλήματα λόγω παλαιότητας.

Πέραν των αγωνιστικών χώρων , οι περιφράξεις , οι πυλώνες και ο ηλεκτρομηχανολογικός εξοπλισμός , παρουσίαζαν σε πολλά σημεία πολλά προβλήματα και κινδύνους από καταρρεύσεις.
Άμεσα με την συμμετοχή του Δήμου , καθαιρέθηκε τμήμα της περίφραξης του γηπέδου 5Χ5 και με χρηματοδότηση της περιφέρειας Κρήτης(6.800 € τον Νοέμβριο 2018) αντικαταστάθηκαν οι λαμπτήρες φωτισμού στους πυλώνες με led.

Η Διοίκηση για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια αποδέσμευσε τα έσοδα της Ακαδημίας από το κεντρικό ταμείο του Ηροδότου και έτσι η Ακαδημία μπόρεσε αφενός να εξοφλήσει χρέη παρελθόντων ετών , αλλά και να διαθέσει περίπου 14.000 € στην συντήρηση των γηπέδων 5Χ5 και Γ.Σκουρέλος.
Παράλληλα σε συνεργασία με την τεχνική υπηρεσία του Δήμου , με την συμβολή του μηχανικού κ.Σμαραγδάκη ξεκίνησε η μελέτη για τον πλήρη εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων αυτών.
Αποτέλεσμα των ενεργειών αυτών σήμερα:
-Εχει ήδη ανακηρυχθεί ανάδοχος για το έργο αντικατάστασης συνθετικού χλοοτάπητα γηπέδου 5Χ5, αντικατάσταση όλης της περίφραξης του γηπέδου 5Χ5 και Γιάννης Σκουρέλος , αντικατάσταση των 10 πυλώνων των γηπέδων αυτών και εκσυγχρονισμός και αντικατάσταση των κεντρικών πινάκων διανομής ηλεκτρικού ρεύματος , προϋπολογισμού 230.000 € και χρηματοδότηση του Δήμου Ηρακλείου.Ο εργολάβος αναμένεται να εγκατασταθεί τον προσεχή Σεπτέμβριο και απομένουν μόνο μικρές τεχνικές λεπτομέρειες προς τούτο.
Επίσης με ενέργειες της Διοίκησης αλλά και της τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου , η αντικατάσταση του συνθετικού χλοοτάπητα του Γιάννης Σκουρέλος , εντάχθηκε με απόφαση του υφυπουργού κ.Αυγενάκη στο πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ , του υπουργείου Εσωτερικών.

ΣΚΕΠΑΣΤΡΟ:

Κατά την ανάληψη των καθηκόντων μας πληροφορηθήκαμε χωρίς να υπάρχει καμία επίσημη έγγραφη αναφορά , ότι η Περιφέρεια Κρήτης, εχει δεσμεύσει το ποσό των 300.000 ευρώ για την τοποθέτηση στεγάστρου στην κεντρική εξέδρα του γηπέδου Ηροδότου.
Σε κοινή σύσκεψη με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο , συμφωνήθηκε ότι με ευθύνη του Ηροδότου θα συνταχθεί η μελέτη κατασκευής η οποία αφού εγκριθεί από τον Δήμο θα λάβει την άδεια κατασκευής και ακολούθως θα αναζητηθεί η χρηματοδότηση από την περιφέρεια.
Με πρωτοβουλία του προέδρου η ευθύνη σύνταξης της μελέτης ανατέθηκε σε μηχανικό μέλος του συλλόγου , ο οποίος παρά τις παραινέσεις και προτροπές μας , δεν παρέδωσε μελέτη μέχρι το Φθινόπωρο 2019.
Ακολούθως η Διοίκηση συγκάλεσε σύσκεψη στα γραφεία της όπου παρουσία του αντιδημάρχου τεχνικών υπηρεσιών , ορίστηκε επιτροπή(στην οποία ορίστηκε και πάλι ο ίδιος μηχανικός) για να μελετήσει το θέμα.
Στην σύσκεψη αυτή για πρώτη φορά η περιφέρεια δια του αρμοδίου αντιπεριφερειάρχη για πρώτη φορά εγγράφως δεσμεύτηκε για την χρηματοδότηση ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΣΚΕΠΑΣΤΡΟΥ στο γήπεδο Ηροδότου , χωρίς ασφαλώς να προσδιορίζει το σημείο.
Μετά από την παρέλευση αρκετού χρόνου ενημερωθήκαμε από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο για το πρόβλημα με την κατασκευή στεγάστρου στην κεντρική κερκίδα λόγω προβλημάτων στο ιδιοκτησιακό του χώρου(κληροδοτήματα) και συμφωνήθηκε να μελετηθεί η κατασκευή αυτού σε συνδυασμό με το υπάρχον , στην νότια κερκίδα του γηπέδου , η οποία ασφαλώς θα ανακατασκευαστεί και εκσυγχρονιστεί πλήρως.
Ταυτόχρονα ο μηχανικός κ.Σμαραγδάκης ανέλαβε όπως πάντα αφιλοκερδώς την σύνταξη σχετικής μελέτης προς τούτο.

ΑΙΘΟΥΣΑ ΠΟΛΛΑΠΛΩΝ ΧΡΗΣΕΩΝ

Από την πρώτη στιγμή της διοίκησης μας διαπιστώθηκε η απουσία αίθουσας πολλαπλών χρήσεων στον σύλλογο.Προσφορότερος χώρος για την εξυπηρέτηση των αναγκών αυτών προκρίθηκε υπάρχον μισοτελειωμένο κτίριο κοντά στο κυλικείο γηπέδου Ηροδότου.
Απευθυνθήκαμε(πρόεδρος-αντιπρόεδρος) στον επιχειρηματία κ.Μπαξεβάνη Ντίνο , ο οποίος με χαρά αποδέχθηκε την χρηματοδότηση του έργου , και σε χρόνο ρεκόρ το εγκαταλελειμμένο για πολλά χρόνια αυτό ακίνητο , είναι πλέον ένα στολίδι σύγχρονο και λειτουργικό για τις ανάγκες του συλλόγου αίθουσα αυτή δικαίως ονομάστηκε ΑΙΘΟΥΣΑ ΝΤΙΝΟΥ ΜΠΑΞΕΒΑΝΗ , για να τιμήσει την διαχρονική προσφορά της οικογένειας αυτής στον Ηρόδοτο.

ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ

Ως γνωστό τα ιστορικά γραφεία του Ηροδότου κρίθηκαν επικίνδυνα προς χρήση λόγω καταρρεύσεων και ως εκ τούτου κρίθηκε επιβεβλημένη η ανακατασκευή τους.
Ο Δήμαρχος Ηρακλείου με προσωπική του παρέμβαση μετά από αίτημα του συλλόγου , δεσμεύτηκε για την ανακατασκευή των γραφείων και ήδη έχει ανατεθεί σε μηχανικό του Δήμου η σχετική μελέτη , η οποία προβλέπει την καθαίρεση της οροφής και αντικατάσταση της με άλλη πιο ελαφριά(κεραμίδι) καθώς και λοιπές εργασίες

ΧΛΟΟΤΑΠΗΤΑΣ
Από την πρώτη στιγμή η διοίκηση με παρεμβάσεις προς την δημοτική αρχή ,αιτήθηκε την χρηματοδότηση της συντήρησης του χλοοτάπητα από τον Δήμο.Απέσπασε προς τούτο την υπόσχεση του Δημάρχου , η οποία μετουσιώθηκε σε ομόφωνη απόφαση της οικονομικής επιτροπής Δήμου Ηρακλείου 4/12/2019 προς τούτο.
Απομένει η τυπικά απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου(Αμεση) ώστε να υλοποιηθεί η απόφαση.
Επειδή για πολλές από τις παρεμβάσεις του Δήμου υπάρχει κάποιο τυπικό κώλυμα λόγω του υπάρχοντος παραχωρητηρίου , που άκριτα και χωρίς μελέτη αποδέχθηκε η προηγούμενη διοίκηση, έχουμε ήδη υποβάλει σχετικό αίτημα τροποποίησης στον Δήμο , ώστε οι υπηρεσίες τους χωρίς τυπικά εμπόδια να παρεμβαίνουν κυρίως σε θέματα συντήρησης των εγκαταστάσεων.
Απομένει στην νέα Διοίκηση να συνεχίσει στην κατεύθυνση αυτή διαχωρίζοντας την λειτουργία του ποδοσφαιρικού τμήματος από αυτήν της συντήρησης των εγκαταστάσεων…….”

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook