Κοκοτσάκης: “Δεν θα συνεχίσει αυτή η Διοίκηση στον Ηρόδοτο”

Ακέφαλη… θα είναι η ομάδα του Ηροδότου στην μετά… κορονοϊού εποχή, όπως ανέφερε ο Γενικός Διευθυντής της ομάδας, Bασίλης Κοκοτσάκης.

Τα όσα είπε ο Γενικός Διευθυντής του Ηροδότου, Bασίλης Κοκοτσάκης, στην  εφημερίδα “ΦΩΝΗ NEWS’: 

Για την παύση πρωταθλημάτων και των αθλητικών δραστηριοτήτων και το αν λήφθηκε η απόφαση την σωστή χρονική περίοδο

«Θα έπρεπε να είχε γίνει δύο βδομάδες νωρίτερα. Δεν έπρεπε να κλείσουν τα σχολεία και
να παραμείνουν οι καφετέριες και οι αθλητικές δραστηριότητες. Τα μέτρα είναι σωστά στην βάση τους

Για την επόμενη ημέρα

“Πιστεύω ότι δεν θα είναι καλά τα πράγματα. Η επόμενη ημέρα θα είναι εντελώς διαφορετική. Η χώρα μας σαν μία φτωχή χώρα που βγήκε από μία 10χρονη περιπέτεια δεν νομίζω ότι θʼ αντέξει οικονομικά όλη αυτή τη κατάσταση. Ελπίζω η υγειονομική κρίση αυτή να μην στοιχίσει την ζωή μας.

Για τα play off του πρωταθλήματος της Γʼ Εθνικής και την πορεία της ομάδος 

«Ο Ηρόδοτος στα play off έκανε μία εξαιρετική παρουσία και ήταν αναμενόμενο αυτό διότι η ομάδα σε αυτή την φάση άρχισε να δείχνει τις δυνατότητες της. Απέδιδε εξαιρετικό ποδόσφαιρο και σίγουρα το καλύτερο θέαμα από όλες τις άλλες ομάδες.. Η διοίκηση αυτή παρέλαβε μία ομάδα που είχε υποβιβαστεί, με την αξιοπιστία της ήταν στο ναδίρ. Χωρίς κανένα δελτίο, χωρίς
χρήματα και τίποτε απολύτως και μόνο χρέη. Είχαμε βάλει από την αρχή ένα και μόνο στόχο , να παραμείνει η ομάδα στην κατηγορία.

Η καλή αρχή έδωσε ψευδείς εντυπώσεις ως προς την αποδοτικότητα και τις δυνατότητες της ομάδος κι ανέβασε πολύ ψηλά τις προσδοκίες κάποιων. Η ομάδα όμως γενικά είχε μία πολύ καλή παρουσία και ως προς τους παίκτες και ως προς την διοίκηση. Αυτή η ομάδα δεν θα αφήσει κανένα απόλυτα χρέος και είναι πλέον ένα υγιές και αξιόπιστο σωματείο ενώ παράλληλα δεν έχει αφήσει στη μοίρα τους τις εγκαταστάσεις και τις υποδομές , αφήνοντας ένα πρόγραμμα έργων της τάξης των 500.000 ευρώ μέσω Δήμου.

Για το τι μέλλει γενέσθαι

«Η νυν διοίκηση κατάφερε εντελώς μόνη της να στηρίξει τον σύλλογοι να μην έχει κανένα χρέος αλλά παράλληλα να έχει και μέλλον.

Αυτό έγινε με την οικονομική ενίσχυση και επιβάρυνση κυρίως του προέδρου καθώς ό ίδιος κατέβαλε το 80% των χρημάτων και γενικά των δαπανών χωρίς καμία βοήθεια και δεν μιλάμε για μικρά ποσά.

Δυστυχώς δεν υπήρξε βοήθεια ή στήριξη , ούτε από το προάστιο, ούτε από τους φίλους του Ηροδότου που είχαν την οικονομική δυνατότητα . Όλα αυτά δεν αφήνουν πολλά περιθώρια ώστε αυτή η διοίκηση υπό την ηγεσία του κ. Παναγιωτάκη να συνεχίσει στον Ηρόδοτο. Δεν θα συνεχίσει αυτή η διοίκηση, αλλά θα μεριμνήσει για την ομαλή εκλογή νέου ΔΣ.

Όμως είναι καθαρό το περιβάλλον για όποιον ενδιαφέρεται να συνεχίσει το έργο μας. Η ομάδα δεν χρωστάει, έχει τακτοποιήσει όλα τα θέματα που την απασχολούσαν τα προηγούμενα χρόνια και έχει δρομολογήσει δράσεις που αν αξιοποιηθούν, ο σύλλογος στο σύνολο του , έχει μέλλον.

Μπορεί να έρθει κάποιος να ασχοληθεί χωρίς να έχει εμπόδια τα βαρίδια του παρελθόντος»

Για τον αντίπαλο που του άρεσε 

«Εξαιρετικό ποδόσφαιρο στη μεγαλύτερη διάρκεια του πρωταθλήματος έπαιξε η Επισκοπή, που έχει παίκτες με μεγάλη εμπειρία και σίγουρα έχει οικονομικές δυνατότητες πολύ μεγαλύτερες από τις άλλες ομάδας, κάτι που φάνηκε μέσα στο γήπεδο.

Από εκεί και πέρα η έκπληξη του πρωταθλήματος είναι ο Πανακρωτηριακός που μπήκε και στα πλέι οφ ενώ αρνητική έκπληξη του πρωταθλήματος αποτέλεσε ο Πόρος που ενώ έπαιξε γενικά καλό ποδόσφαιρο δεν μπορούσε να πάρει αποτελέσματα».

Για τους παίκτες που ξεχώρισε

«Αν και εμείς επενδύσαμε σε νέα παιδιά δεν θα ήθελα να ονοματίσω γιατί αποτελεί υποκειμενική κρίση.Θέλω να πω μόνο για την δική μου ομάδα ότι εμείς προσπαθήσαμε με τα χρήματα που διαθέταμε να κάνουμε μία μίξη έμπειρων και νέων παικτών. Σε μεγάλο βαθμό το πετύχαμε και θα κριθούμε αντικειμενικά γι αυτό».

Για την φετινή οργάνωση του πρωταθλήματος. 

«Αν μείνουν οι όμιλοι ως έχει προβλέπεται ότι ο Κρητικός όμιλος θα γίνει με 14 ομάδες. Στηρίζουμε την πρόταση διακοπής των play off ανακήρυξη της Επισκοπης, ως πρωταθλήτριας τον μη υποβιβασμό του Ρεθυμνιακού και ας αυξηθούν για την περίοδο 2020-21 15 ομάδες.

Εγώ όμως πιστεύω ότι η Football league με την Γʼ εθνική πρέπει να γίνει μία κατηγορία, ώστε να είναι ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα και να μπορεί η κάθε ομάδα να αξιοποιήσει τις υποδομές της με κρατική βοήθεια.

Δεν ξέρω αν θα πρέπει να είναι επαγγελματική ή ερασιτεχνική αυτή η κατηγορία , πιστεύω όμως ότι δεν υπάρχουν πολλές προοπτικές για επαγγελματικό ποδόσφαιρο στις κατηγορίες αυτές και πρέπει πάση θυσία να αποφύγουμε την περιπέτεια του παρελθόντος».

Για το επίπεδο της διαιτησίας και το αν ήταν ανάλογο των απαιτήσεων

«Όχι. Δυστυχώς, οι διαιτητές – και το λέω με πόνο καρδιάς γιατί κι εγώ προέρχομαι από τον χώρο αυτόν – δεν ήταν αντάξιοι. Δεν θα έλεγα ότι η Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας ασχολήθηκε ιδιαίτερα με το πρωτάθλημα στην Κρήτη και είχε αφεθεί στην τύχη του.

Δυστυχώς, οι διαιτητές καθόρισαν με τα λάθη τους πολλά αποτελέσματα. Επειδή αυτό το πρωτάθλημα δεν «λάμπει» και δεν έχει πολλά φώτα δημοσιότητας πάνω του, γιʼ αυτό και δεν φάνηκαν όλα αυτά.

Όμως υπήρξαν πολλά προβλήματα και η απάντηση των ιθυνόντων σε τυχόν διαμαρτυρίες ήταν “αυτούς έχουμε”».

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook