Εκτός PlayStation 5 το Football Manager 2021

Το Football Manager δεν είχε κυκλοφορήσει ούτε σε PlayStation 4.

Το Football Manager κάνει μία “στροφή” φέτος με την ανακοίνωση κυκλοφορίας του νέου του τίτλου και σε κονσόλες Xbox για πρώτη φορά μετά το 2007.

Η έκπληξη είναι πως θα απουσιάζει από της κονσόλες της Sony, καθώς δεν θα κυκλοφορήσει για PlayStation.

Αυτό συνέβη εξαιτίας της Sony σύμφωνα με το πρόσωπο πίσω από τον παιχνίδι, τον Miles Jacobson.

Ο Jacobson εξήγησε ότι αντιμετώπισαν πρόβλημα με τα devkits (development kits δηλαδή, χωρίς τα οποία δεν είναι δυνατή η ανάπτυξη εφαρμογών/ παιχνιδιών σε μία πλατφόρμα). Αυτό σημαίνει πως η Sony επέλεξε να μην στείλει devkits στη Sega, με αποτέλεσμα να οι προγραμματιστές να μην είναι σε θέση να δημιουργήσουν την ανάλογη έκδοση για την κονσόλα της.

Το “αφεντικό” του Football Manager, όταν ρωτήθηκε στο Twitter, απάντησε:

“Για να αναπτύξουμε παιχνίδια σε μία πλατφόρμα, χρειαζόμαστε και το αντίστοιχο devkit. Για να πάρεις ένα devkit, οι ιδιοκτήτες της πλατφόρμας πρέπει να θέλουν το παιχνίδι στην πλατφόρμα τους. Μιλήσαμε με τη Sony, αλλά δεν πήραμε devkits. Μιλήσαμε με την Microsoft, μας τα έστειλαν.”

Αξίζει να σημειωθεί πως το τελευταίο Football Manager που κυκλοφόρησε σε κονσόλα της Sony ηταν το Football Manager Classic 2014 που είχε κυκλοφορήσει για το PS Vita.

To Football Manager 2021 θα κυκλοφορήσει στις 24 Νοεμβρίου 2020 για PC (Steam, Epic Games Store), Mac, Xbox One, Xbox Series x|S, ενώ όπως κάθε χρόνο θα υπάρξει και η Football Manager 2021 Touch έκδοση που θα είναι συμβατή με iOS, Android και Nintendo Switch.

 

 

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook