Σε PSVR το Minecraft

Συνεχίζει να μένει up-to-date ο τίτλος που μετρά πάνω από 10 χρόνια “ζωντανός”.

Όπως ανακοινώθηκε και επίσημα, το Minecraft θα ξεκινήσει να υποστηρίζει PSVR από αυτόν τον μήνα. Με τη συνεργασία της Sony και της Mojang, θα έχουμε τη δυνατότητα να δούμε τον κόσμο από μια άλλη οπτική και πιο συγκεκριμένα, να δούμε πως βλέπει τα πραγματα ο…Steve. Δωρεάν για όλους, το νέο update του Minecraft θα γίνει διαθέσιμο στους χρήστες PS4 τις επόμενες μέρες και οι κάτοχοι του παιχνιδιού αλλά και της συσκευής PlayStation VR θα είναι σε θέση να το κατεβάσουν.

Από εκεί και πέρα, η Sony έκανε γνωστό πως είναι ακριβώς το ίδιο παιχνίδι, όμως θα υποστηρίζει και virtual reality. Αυτό σημαίνει πως δεν θα υπάρξει κάποια αλλαγή στον τίτλο και ότι θα παραμείνει όπως τον ξέρουμε τόσα χρόνια. Η εταιρεία SkyBox Labs ανέλαβε να επεξεργαστεί την ήδη υπάρχουσα τεχνολογία της Mojang -καθώς το Minecraft έχει ήδη μεταφερθεί και σε άλλες VR πλατφόρμες- και να την μετατρέψει σε συμβατή με τη συσκευή της Sony.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως όσον αφορά το PlayStation VR, το Minecraft θα έχει δύο διαφορετικά modes. Τα ονόματά τους θα είναι Immersive και Living Room. Στο Immersive, θα παίζουμε κανονικά το παιχνίδι, σαν να είμαστε μέσα σε αυτό και -προφανώς- σε first person προοπτική, ενώ στο Living Room Mode, θα παίζουμε Minecraft μέσω κάποιας εικονικής οθόνης ή σαν να είμαστε σε κάποιο εικονικό δωμάτιο ή σαλόνι.