Πρωτάθλημα – μαμούθ σε… κλίμα αβεβαιότητας

Αυτή είναι η κατάσταση που δημιουργείται στην Football League μετά τη δικαίωση της προσφυγής για την ομάδα των Χανίων στο Διαιτητικό Δικαστήριο.

Το γεγονός ότι παραμένουν στην Φούτμπολ Λιγκ έξι ομάδες δημιουργεί το αδιαχώρητο στην τρίτη τη τάξει κατηγορία!

Παρότι αυτή τη στιγμή δεν είναι τίποτα δεδομένο, το athlitiko κάνει την εκτίμηση ότι σύντομα θα τεθεί ζήτημα για δύο ομίλους των 11 ή των 10 ομάδων στο πρωτάθλημα της Φούτμπολ Λιγκ, καθώς πρακτικά είναι από δύσκολο έως σχεδόν αδύνατο να διεξαχθεί με 22 ή με 20 ομάδες.

Γιατί όμως η αναφορά μας σε “22” και “20”;

Οι ομάδες θα είναι δεδομένα 22 εφόσον δεν αλλάξει αυτή τη στιγμή, όπως διαμορφώνεται, ο χάρτης του νέου πρωταθλήματος της Σούπερ Λιγκ 2 και συνεπώς δηλώσουν συμμετοχή Πανιώνιος και Πλατανιάς, δύο ομάδες που αντιμετωπίζουν όμως προβλήματα. Στην περίπτωση όμως που αποχωρήσουν και προτιμήσουν την συμμετοχή σε Γ’ Εθνική ή τοπικό, τότε θα προκύψει η άνοδος (στη Σούπερ Λιγκ 2) του τριταθλητή Διαγόρα και της τετραθλήτριας ομάδας του ΟΦΙ. Σε αυτή την περίπτωση, οι ομάδες θα γίνουν 20.

Το αδιαχώρητο δημιουργείται προφανώς από την απόφαση που είχε λάβει προ καιρού η ΕΠΟ, να προβιβάσει απευθείας χωρίς μπαράζ και τους οκτώ πρωταθλητές των αντίστοιχων ομίλων στην Γ’ Εθνική. Σε διαφορετική περίπτωση, το πρωτάθλημα θα διεξαγόταν με 18 ή με 16 ομάδες…

Κατά συνέπεια, δεν θα πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο πολύ σύντομα να τεθεί ζήτημα δημιουργίας δύο ομίλων στην Φούτμπολ Λιγκ (νότος-βορράς), από τη στιγμή κιόλας όπου ως κατηγορία αποκλείεται πλέον η κατάργηση της.

Αναλυτικά οι 22 ομάδες του νέου πρωταθλήματος είναι οι εξής:

Κέρκυρα
Απόλλων Πόντου
Διαγόρας
ΟΦΙ
Νίκη Βόλου
Καβάλα
Βέροια
Ολυμπιακός Βόλου
Αιγάλεω
Θεσπρωτός
Ασπρόπυργος
Ιάλυσος
Καλαμάτα
Π.Ο. Τρίγλιας
Πανσερραϊκός
Αλμωπός Αριδαίας
Πιερικός
ΑΕ Ποντίων
Καλλιθέα
Ρόδος
Αστέρας Βλαχιώτη
Επισκοπή

Πηγή: athlitiko.gr