Έξι ομάδες του Ρεθύμνου κατά της Επισκοπής – H απάντησή της

Οι ΑΟΝ Αστέρας Ρεθύμνου, ΕΑΠ, ΟΦ Αρμένων, Φοίνικας, ΑΓΟΔΑ-Παναρκαδικός και Κεραυνός εξέδωσαν κοινή ανακοίνωσή και καταφέρονται κατά της Επισκοπής καθώς η τελευταία κάλεσε για δοκιμή ταλαντούχους ποδοσφαιριστές από το Ρέθυμνο. «Πραγματικά λυπούμαστε πολύ για τη συμπεριφορά τους», σημειώνει στην ανακοίνωση – απάντηση η Επισκοπή.

Αναλυτικά η ανακοίνωση των έξι ομάδων:

«ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΩΘΙ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

ΑΟΝ ΑΣΤΕΡΑΣ ΡΕΘΥΜΝΗΣ

ΑΕ ΑΤΣΙΠ-ΠΡΙΝΕ

ΟΦ ΑΡΜΕΝΩΝ

ΑΓΣΣΝ ΦΟΙΝΙΚΑΣ

ΑΓΟΔΑ-ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟΣ

ΑΟΝ ΚΕΡΑΥΝΟΣ

 

Οι θέσεις μας για «τις επιλογές» ποδοσφαιριστών μας από τον ΑΟ Επισκοπής

Με μεγάλη έκπληξη, ενημερωθήκαμε το μεσημέρι της Παρασκευής 7/8/2020, από δημοσιεύσεις στον ηλεκτρονικό τύπο, ανακοίνωση του ΑΟ ΕΠΙΣΚΟΠΗΣ που επίσης έχει αναρτηθεί στην επίσημη ιστοσελίδα του (www.episkopifc.gr) για την διαδικασία που έχει ξεκινήσει για την στελέχωση των ομάδων Κ19 και Κ17.

ΣΕΒΟΜΑΣΤΕ απόλυτα την ιστορία, την πορεία και τις προσπάθειες που έχει καταβάλλει εδώ και πολλά χρόνια ο ΑΟ ΕΠΙΣΚΟΠΗΣ, στον οποίο ευχόμαστε να εκπροσωπήσει επάξια το ΡΕΘΥΜΝΙΩΤΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ στις επαγγελματικές κατηγορίες.

Όμως δεν θα μπορούσαμε να μην εκφράσουμε την έντονη ΔΥΣΑΡΕΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΛΥΠΗ ΜΑΣ για τον τρόπο που χειρίζεται η «ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΜΑΣ» τα υπόλοιπα «φίλα» σωματεία του Ρεθύμνου και πως τα αντιμετωπίζει.

Στην εν λόγω ανακοίνωση με τίτλο «Επισκοπή «under»: Προσκλητήριο στους ταλαντούχους του Ρεθύμνου» αναφέρονται ποδοσφαιριστές που δήθεν έχουν επιλεγεί από τον υπεύθυνο σκάουτινγκ των τμημάτων Υποδομής του ΑΟ Επισκοπής κ. Χαράλαμπο Αποστολάκη, προέρχονται και ανήκουν στην Ακαδημία των συλλόγων μας.

Λόγω του ότι θεωρούμε τουλάχιστον ανήθικη την κίνηση του ΑΟ ΕΠΙΣΚΟΠΗΣ να δημοσιοποιήσει ονόματα ποδοσφαιριστών μας ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΙΚΡΗ ΕΓΚΡΙΣΗ ΜΑΣ, θέλουμε να υποβάλλουμε κάποια καίρια ερωτήματα.

Γνωρίζετε, τι κόπος, τι χρήματα, πόσες ώρες εκπαίδευσης από προπονητές ποδοσφαίρου και τι ιδρώτας έχει χυθεί να «χτιστεί» η κάθε ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ;

Άραγε με αυτό τον τρόπο λειτουργούν οι «ΜΕΓΑΛΕΣ ΟΜΑΔΕΣ» που θέλουν να εκπροσωπήσουν ένα ολόκληρο νομό;

Με ποιο δικαίωμα χρησιμοποιείται τα ονόματα των ποδοσφαιριστών μας χωρίς να έχετε τη δική μας συναίνεση; Απλά με ένα email που αποστείλατε σε κάποιους από εμάς, την περασμένη Τρίτη ή Πέμπτη, χωρίς να πάρετε κάποια δική μας απάντηση;

Και επιπλέον τι μπορεί να προσφέρουν οι ομάδες Κ19 & Κ17 του ΑΟ Επισκοπής στα παιδιά τα οποία έχουμε γαλουχήσει ποδοσφαιρικά στις Ακαδημίες μας, εδώ και πολλά χρόνια; Μήπως ότι έχουν προσφέρει και σε παιδιά προηγούμενων ετών τα οποία σας εμπιστευτήκαμε;

Όλοι οι σύλλογοι που υπογράφουμε την παρούσα ανακοίνωση, έχουμε δώσει τα διαπιστευτήρια μας για την φιλοσοφία, τον τρόπο σκέψης και την υλοποίηση τους. Δεκάδες παιδιά έχουν παραχωρηθεί από τις Ακαδημίες όλων των συλλόγων, σε πραγματικά ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΑΕ της Ελλάδας και του εξωτερικού, που σεβάστηκαν την ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΑΣ, ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ.

Γιατί εσείς αγαπητοί φίλοι του ΑΟ (ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΜΩΣ ΠΑΕ) ΕΠΙΣΚΟΠΗΣ, όσο και να προσπαθείτε, ΔΕΝ ΜΑΣ ΣΕΒΕΣΤΕ.

 

Ο ΣΕΒΑΣΜΟΣ, αγαπητοί κύριοι, δεν αγοράζεται, ούτε επιβάλλεται, αλλά ΚΕΡΔΙΖΕΤΑΙ.

 

Μετά τιμής,

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΑΟΝ ΑΣΤΕΡΑΣ ΡΕΘ. Νικόλαος Παπαδάκης του Αντωνίου

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΑΕ ΑΤΣΙΠΟΠΟΥΛΟΥ-ΠΡΙΝΕ Νικόλαος Βερνάδος

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΟΦ ΑΡΜΕΝΩΝ Γεώργιος Δρουδάκης

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΑΓΣΣΝ ΦΟΙΝΙΚΑΣ Γεώργιος Καλατζιδάκης

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΑΓΟΔΑ-ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟΣ Γεώργιος Χριστουλάκης

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΑΟΝ ΚΕΡΑΥΝΟΣ Κυριακή Τσικιντίκου”»

 

Και η απάντηση της Επισκοπής: 

“Όπως έκπληκτοι μείνατε εσείς (ΑΟΝ Αστέρας, ΕΑΠ, ΟΦ Αρμένων, Φοίνικας, Παναρκαδικός και Κεραυνός, σ.σ. τουλάχιστον δεν αναγράφεται στους διαμαρτυρόμενους συλλόγους ο ΑΟ Ρεθυμνιακός, κάτι είναι κι αυτό), έτσι έκπληκτοι μείναμε και εμείς από τις έντονες αντιδράσεις σας να επιλέξουμε 10 παιδιά του τόπου μας, των δικών σας ομάδων, παιδιών του Ρεθύμνου μας πάνω απ’ όλα, τώρα που η Επισκοπή –και πάλι-διαφαίνεται πως λαμβάνει το χρίσμα να βρεθεί σε μια μεγάλη επαγγελματική κατηγορία.

Ομολογούμε ειλικρινώς πως, πρόθεσή μας δεν ήταν να αναστατώσουμε τα σωματεία σας αλλά και σας τους ίδιους. Κάθε άλλο, νιώσαμε την ευκαιρία αλλά και την ευθιξία ότι, τώρα που η Επισκοπή μεγαλώνει περισσότερο, το ποδοσφαιρικό Ρέθυμνο έχει την δυνατότητα να μην χάσει άλλο έδαφος…

Ως ΑΟ Επισκοπής και λίαν συντόμως ως ΠΑΕ, θεωρήσαμε ότι, ενεργήσαμε κατά το δοκούν άλλων μεγάλων ομάδων (και χωρίς εισαγωγικά όπως μάλλον με ειρωνικό τρόπο περνάτε επανειλημμένως στην ανακοίνωσή σας ότι είμαστε) και αποστείλαμε mail όπου γνωστοποιούμε τους λόγους καθώς και τα ονόματα των παιδιών που μας ενδιαφέρουν για δοκιμή.

Ούτε απαιτήσαμε, ούτε είχαμε πρόθεση να προσβάλλουμε οιονδήποτε. Προηγουμένως, όπως ευτυχώς αναφέρετε στην ανακοίνωσή σας, είχαμε ειδοποιήσει με σχετικά mail.

Και, αίφνις, θεωρώντας ότι τους παρακάμψαμε, τύχαμε χυδαίας συμπεριφοράς και υβριστικής επίθεσης από δύο προέδρους σε τηλεφωνική επαφή που είχαμε λίγο μετά την κοινοποίηση της ανακοίνωσής μας.

Πραγματικά λυπούμαστε πολύ για τη συμπεριφορά τους.

Ειλικρινώς –το τονίζουμε και πάλι- η πρόθεσή μας ήταν μονάχα να δώσουμε την ευκαιρία σε κάποια παιδιά να δουν μια άλλη εικόνα του ποδοσφαίρου, ένα παραπάνω τώρα που ενδέχεται η Επισκοπή μας να βρεθεί στη Β’ εθνική κατηγορία γιατί πιστέψαμε και πιστεύουμε ακόμα ότι, η δημιουργία της Κ19 είναι ρεθυμνιώτικη υπόθεση.

Ας είναι… Θα τραβήξουμε αυτόν τον δρόμο μόνοι μας… Είχαμε την πρόθεση μονάχα να απλώσουμε το χέρι σε παιδιά που ίσως να το αξίζουν. Πλέον, ελπίζουμε να το πετύχουν από τα δικά σας σωματεία.

Αν σφάλαμε, έχουμε τη δύναμη να σηκώσουμε το χέρι. Τα «μεγάλα» σωματεία ωστόσο στο εν έτει 2020 επικοινωνούν με mail.

Υ.Γ. Πείτε μας από ‘δω και στο εξής πως θέλετε να είναι επικοινωνία μας και θα το κάνουμε πράξη.

Με ποδοσφαιρικό σεβασμό,

Ο πρόεδρος

Το ΔΣ».