Αναστασόπουλος: “Ανεβαίνει η ψυχολογία μας”

O ποδοσφαιριστής του ΟΦΙ μίλησε για την σημασία της νίκης επί του Ιωνικού (0-1) αλλά και την συνέχεια στην Φούτμπολ Λιγκ.

Συνέντευξη στην αθλητική ιστοσελίδα “SDNA” παραχώρησε ο ποδοσφαιριστής του ΟΦΙ, Βαγγέλης Αναστασόπουλος.

Τα όσα είπε:

Ο ΟΦΙ πέτυχε μια σπουδαία νίκη σε μια δύσκολη έδρα όπως είναι αυτή του Ιωνικού. Τι σημαίνει το αποτέλεσμα αυτό για την ομάδα;

«Σίγουρα είναι κάτι πολύ σημαντικό για την ομάδα. Δύσκολα θα περάσουν ομάδες από αυτή την έδρα. Ανεβαίνει η ψυχολογία μας. Δεν κάναμε κάτι, απλά πήραμε μια νίκη απέναντι σε έναν δύσκολο αντίπαλο και καλούμαστε να δώσουμε συνέχεια στον αγώνα με τον Διαγόρα, που ακολουθεί την επόμενη αγωνιστική.»

Το αποτέλεσμα αυτό θα μπορούσε να χαρακτηριστεί σημαντικό για εσάς εν όψει της συνέχειας;

«Κάθε παιχνίδι είναι σημαντικό, από την στιγμή που από την κατηγορία υποβιβάζονται τέσσερις ομάδες. Είναι σημαντικό το να παίρνεις όσο το δυνατόν πιο πολλούς βαθμούς μπορείς μακριά από την έδρα σου και όσον αφορά τα εντός, να κάνεις όσο το δυνατόν πιο πολλές νίκες γίνεται. Έτσι θα σωθείς. Αυτός είναι ο στόχος που έχει θέσει η διοίκηση και η ομάδα, να σωθούμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα.»

Όταν πήγατε στα αποδυτήρια προηγούμενοι στο σκορ, τι ήταν αυτό που σας είπε ο προπονητής σας εν όψει του β’ ημιχρόνου;

«Μας είπε ότι πρέπει να διαχειριστούμε το σκορ. Να παίξουμε έξυπνα, γιατί δεν είχαμε ξεκινήσει καλά στα πρώτα λεπτά. Στο β’ ημίχρονο παίξαμε μυαλωμένα. Οπισθοχωρήσαμε λίγο, αλλά καταφέραμε τελικά να πάρουμε το τρίποντο. Αυτό είναι και το σημαντικό.»

Θα μπορούσε να πει κάποιος ότι το γκολ που πετύχατε ήρθε σε ένα κομβικό σημείο, για την συνέχεια του ματς;

«Σίγουρα όταν σκοράρεις πριν από το ημίχρονο είναι κομβικό, καθώς κόβεις με τον τρόπο αυτό τα πόδια του αντιπάλου. Είχαμε με το μέρος μας την ψυχολογία εκείνη τη στιγμή. Εκμεταλευτήκαμε το λάθος που έκανε ο Ιωνικός και ευτυχήσαμε να σκοράρουμε.»

Ποιο στοιχείο πιστεύεις ότι ήταν αυτό που έκρινε το ματς υπέρ σας;

«Οι προσωπικές μονομαχίες. Πιστεύω από κάποια στιγμή και μετά κερδίσαμε όλες τις προσωπικές μονομαχίες μέσα στον αγωνιστικό χώρο.»

Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως “χρυσή” η νίκη αυτή;

«Όπως είπα εάν κερδίσουμε στο επερχόμενο παιχνίδι με τον Διαγόρα θα είναι σίγουρα χρυσή, γιατί όταν κερδίζεις εκτός θα πρέπει στο αμέσως επόμενο παιχνίδι που παίζεις εντός θα πρέπει να δίνεις σημασία στην νίκη που έκανες. Τότε θα χαρακτηριστεί χρυσή για εμένα προσωπικά.»

Μετά το αποτέλεσμα αυτό ο ΟΦΙ είναι πλέον πρώτος στην βαθμολογία μαζί με την Καλαμάτα και τη Βέροια. Ποιος είναι ο στόχος της ομάδας φέτος;

«Ο στόχος μας όπως είπα και πριν είναι η γρήγορη σωτηρία. Θα δούμε τι έχουμε κάνει στον πρώτο γύρο και αναλόγως η διοίκηση θα πράξει. Είτε θα αναθεωρήσει τους στόχους που έχει θέσει, είτε θα παραμείνει ο στόχος που δεν είναι άλλος από την παραμονή.»

Ένα σχόλιο για το πρωτάθλημα της Football League:

«Είναι ένα πολύ δυνατό και δύσκολο πρωτάθλημα με πολύ ιστορικές ομάδες. Χαιρόμαστε πάρα πολύ που συμμετέχουμε σε αυτό. Ευχόμαστε την υγεία μας να έχουμε και όλα θα πάνε καλά.»

Στην συνέντευξη Τύπου μετά το παιχνίδι είδαμε τον προπονητή σας, Γιάννη Μάγγο, να μιλά για τους βομβαρδισμούς στη Συρία. Εσείς από την πλευρά σας όταν μπήκατε στο παιχνίδι ήσασταν επηρεασμένοι από το γεγονός αυτό; «Εν έτει 2019 σε καιρό που υπάρχει ειρήνη να γίνεται πόλεμος, σίγουρα σε επηρεάζει. Από εκεί και πέρα είμαστε επαγγελματίες ποδοσφαιριστές. Έπρεπε να το ξεχάσουμε για ενενήντα λεπτά και να αφοσιωθούμε στο παιχνίδι. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο.»

Το επόμενο παιχνίδι σας είναι εντός με αντίπαλο τον Διαγόρα. Μπορεί η ομάδα να κάνει το τρία στα τρία; «Έχουμε μπροστά μας μία εβδομάδα να δουλέψουμε και να προετοιμαστούμε όσο το δυνατόν καλύτερα. Θα διαβάσουμε τις αδυναμίες του αντιπάλου και εύχομαι την Κυριακή να κατακτήσουμε τους τρεις βαθμούς.»

 

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook