Αρμάντο Γκούφας: O Έλληνας που θα ζήσει το όνειρό του στην εθνική Νικαράγουας!

Ο Αρμάντο Γκούφας είναι έτοιμος να παίξει για την εθνική Νικαράγουας. Το… τρελό story του εξτρέμ του Ηροδότου που θα μπορούσε να αποτελέσει ιδέα για ταινία στο Χόλιγουντ. Ενα παιδί που έμαθε να… ισιώνει κάθε στραβή με το χαμόγελό του, είναι έτοιμος να ζήσει το όνειρό του.

Ο Νικολό Μακιαβέλι είχε πει πως «όταν η θέληση είναι μεγάλη, οι δυσκολίες δεν μπορεί να είναι μεγάλες». Για τον Αρμάντο Γκούφα σίγουρα ισχύει αυτό.

Ο 24χρονος εξτρέμ του Ηροδότου από πολύ μικρός γνώρισε δυσκολίες. Ποτέ δεν το έβαλε κάτω, κέρδισε το στοίχημα που έβαλε μικρός να γίνει ποδοσφαιριστής.

Κάθε στραβή που του συμβαίνει, αυτός την… ισιώνει χαμογελώντας, αντιμετωπίζοντας την με αισιοδοξία. Και να είσαι βέβαιος πως δεν ήταν όλα εύκολα για τον Αρμάντο.

Η μητέρα του από τη Νικαράγουα γνώρισε το φυσικό του πατέρα, που έχει καταγωγή από τα Χανιά. Ο Αρμάντο, όμως, δεν τον γνώρισε ποτέ, έτσι το Γκούφας είναι το επίθετο του πατριού του. Έχει άλλες δύο αδερφές κι ο ένας στήριζε τον άλλον σ’ ό,τι έφερνε η ζωή. Είτε καλό είτε άσχημο.

Όταν ήταν 17 ετών στην ομάδα του Μοσχάτου, μία εβδομάδα πριν τον τελικό Κυπέλλου με τον Εθνικό στο «Καραϊσκάκης» υπέστη ρήξη μηνίσκου. Παρά τα νεύρα και τη στεναχώρια, στο τέλος επικράτησε το χαμόγελό του.

Στη συνέχεια έρχεται στο δρόμο του ο Παναιγιάλειος και εκεί γίνεται επαγγελματίας.

Πηγή: Gazzeta.gr

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook