Τριμελής Επιτροπή δρομολογεί τα θέμα της Λίγκας

Έγιναν αρκετά στο Διοικητικό συμβούλιο της Football League ενώ υπήρξαν και στιγμές έντασης.

Έγιναν αρκετά στο διοικητικό συμβούλιο της Football League. Μεταξύ των θεμάτων, που συζητήθηκαν, είναι αλήθεια πάντως ότι υπήρξαν και στιγμές έντασης.

Αποκορύφωμα των… εκρηκτικών συζητήσεων στη Θεμιστοκλέους ήταν εντέλει η αποχώρηση του Γιάννη Αβραντίνη, διοικητικού διευθυντή της Καλλιθέας, που βρέθηκε στο στόχαστρο κάποιων ομάδων. Αφορμή; Η δήλωση του γενικού αρχηγού της ομάδας του “Ελ Πάσο”, Νίκου Γιαννόπουλου, μετά το ματς με τον Απόλλωνα Λάρισας.

Οι προτάσεις που θα κατατεθούν, οι άξονες, αλλά και η οφειλή της Super League.

Πέρα από τα τηλεοπτικά, στην πρώτη γραμμή του ενδιαφέροντος για τη Football League βρίσκεται το οικονομικό.

Οι ομάδες δεν αντέχουν, υπάρχουν τεράστιες δυσκολίες, η κατάσταση σε ορισμένες εξ αυτών όπως οι Πανσερραϊκός, Αναγέννηση Καρδίτσας και Σπάρτη με πρόσφατες τοποθετήσεις και ανακοινώσεις ποδοσφαιριστών, απλά επιβεβαιώνουν το μέγεθος του προβλήματος.

Την ίδια στιγμή, η Λίγκα τα τελευταία δύο χρόνια προσπαθεί να ορθοποδήσει και να ξεπεράσει τα δικά της προβλήματα με έσοδα, πολύ μικρότερα απ’ ότι τα προηγούμενα χρόνια.

Η σημαντική συνδρομή της ΕΠΟ στο θέμα πληρωμής των διαιτητών ήταν τεράστια «ανάσα», αλλά και η συμφωνία με την ΕΡΤ, που ήταν διετής.

Φέτος, όμως, δεν υπήρξε βασικός χορηγός, όπως έγινε πέρσι, ενώ σε γενικές γραμμές η προσπάθεια είναι καθημερινή για να λυθούν θέματα (σ.σ. ένα εξ αυτών είναι η ρύθμιση στην Εφορία).

Δημιουργία Επιτροπής

Ετσι, μεταξύ των άλλων ζητημάτων στο διοικητικό συμβούλιο (17/4) της Θεμιστοκλέους αποφασίστηκε η δημιουργία επιτροπής, που θα απαρτίζεται από τρεις συμβούλους και οι οποίοι θα κληθούν να δρομολογήσουν εξελίξεις σε διάφορα μέτωπα.

Επιτροπή αδειοδότησης, οικονομικές εκκρεμότητες με τη Super League, αλλά και την ΕΠΟ. Οπως προέκυψε, θα την αποτελέσουν οι Αντώνης Βουγίδης, Βαγγέλης Χατζηιωάννου και Αρης Λυχναράς.

Καταθέτουν προτάσεις στην Ομοσπονδία

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ως το τέλος του μήνα η διοργανώτρια αρχή θα πάρει ορισμένες αποφάσεις και θα προχωρήσει στην κατάθεση προτάσεων προς την ΕΠΟ για πολλά από τα φλέγοντα ζητήματα.

Το ποσό από Super League

Ταυτόχρονα, πέρα από τη συνδρομή της Super League στο θέμα της Εφορίας, που έτσι κι αλλιώς η οφειλή ήταν δική της, υπάρχουν τα χρήματα, που ακόμη δεν έχουν καταβληθεί. Οι ομάδες έχουν αποφασίσει να διεκδικήσουν όλο το ποσό, που ξεπερνά τα 12 εκ. ευρώ, σύμφωνα πάντα με τους ανθρώπους της διοργανώτριας. Δεν αποκλείεται να επιχειρηθεί μάλιστα νέα συνάντηση (σ.σ. έχουν γίνει κι άλλες στο πρόσφατο παρελθόν) για να βρεθεί τελική λύση, ειδάλλως σκοπεύουν να κινηθούν μέσω αγωγής κατά της Super League.

Πηγή: metrosport.gr