Τη δέσμευση για το γήπεδο έδωσε ο Μελισσανίδης

Στη Γ.Σ. της Ερασιτεχνικής.

Τη δέσμευση πως «ήρθα για να φτιάξω το γήπεδο, που δεν θα έχει ιδιοκτήτη και θα ανήκει σε όλη την οικογένεια της ΑΕΚ» έδωσε ο Δημήτρης Μελισσανίδης στη Γ.Σ. της Ερασιτεχνικής.

Με τον ισχυρό άνδρα της ΠΑΕ να βρίσκεται στο πάνελ διεξήχθη το απόγευμα της Τρίτης (3/2) η γενική συνέλευση της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ, όπου εγκρίθηκε παμψηφεί το παραχωρητήριο του οικοπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια, που ανήκει στην Ερασιτεχνική, προκειμένου να κατασκευαστεί το νέο γήπεδο.

«Θα βάλουμε προσωπικά μας χρήματα πέντε, έξι άνθρωποι»

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης έδωσε το «παρών» σε όλη τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης και ήταν ξεκάθαρος στις θέσεις του, ενώ ενδεικτικοί του κλίματος ήταν και οι διάλογοι που είχε με φίλους της Ενωσης, όπως παρουσιάζονται στο enwsi.gr.

Mελισσανίδης: «Ήρθα για να φτιάξω το γήπεδο. Δηλώνω πως το γήπεδο θα ανήκει στην Ερασιτεχνική. Θα βάλουμε προσωπικά μας χρήματα, μαζί με πέντε έξι ανθρώπους. Το γήπεδο δεν θα έχει ιδιοκτήτη» είπε ο Μελισσανίδης,

Οπαδός: «Το θέμα είναι να πάρουμε την άδεια»

Μελισσανίδης: «Ανοίγεις άλλο θέμα τώρα. Τώρα έγιναν οι εκλογές, θα την πάρουμε την άδεια».

Οπαδός: «Τα κέρδη πού θα πηγαίνουν; Δεν θα πηγαίνουν στην Δικέφαλος;»

Μελισσανίδης: «Ποια κέρδη; Πετάς μια ρουκέτα έτσι. Τι λες; Το γήπεδο δεν θα βγάζει τα έξοδα του».

Οπαδός: «Είμαι μέλος 19 χρόνια. Αν διώξουμε τον Μελισσανίδη δε θα γίνει ποτέ το γήπεδο»

Μελισσανίδης: «Εχω βγει στη ζητιανιά να κάνω το γήπεδο και υπάρχουν άνθρωποι μέσα στην ΑΕΚ που κοιτούν ακόμα τα άρθρα. Το γήπεδο της Λάρισας ανήκει εκεί που ανήκει. Το γήπεδο του ΟΣΦΠ ανήκει εκεί που ανήκει κι εγώ σας δεσμεύομαι ότι θα ανήκει σε όλους μας. Από τη μέρα που αναλάβαμε το ερασιτεχνικό τμήμα, η Ερασιτεχνική παίρνει το ποσοστό κανονικά».

Ανδριόπουλος: «Δεν υπάρχει ούτε πούλημα, ούτε ξεπούλημα»

Ο μάνατζερ του πρότζεκτ για την «Αγιά-Σοφιά» Δημήτρης Ανδριόπουλος, στην τοποθέτησή του στη ΓΣ: «Αυτό που συζητάει η οικογένεια της ΑΕΚ, έχει ξαναγίνει από τον ΟΣΦΠ και τον ΠΑΟ στο παρελθόν. Αυτή η σύμβαση παραχώρησης από πολλούς εκλαμβάνεται ως πούλημα γης, όμως μιλάμε για εκχώρηση δικαιωμάτων και υποχρεώσεων της Ερασιτεχνικής στη Δικέφαλος για συγκεκριμένη χρονική περίοδο. Δεν υπάρχει ούτε πούλημα, ούτε ξεπούλημα.

Έτσι είναι ο νόμος. Η αντιπαροχή που παίρνει το ερασιτεχνικό σωματείο είναι ένα το χωράφι και ένα γήπεδο 32.000 θέσεων, συν τα έσοδα από κάθε ματς που παίζει η ποδοσφαιρική ομάδα. Κανένας δεν πλούτισε φτιάχνοντας γήπεδο. Το γήπεδο της ΑΕΚ θέλει μίνιμουμ κάθε χρόνο 23, εκατομμύρια για συντήρηση».

Το «παρών» στη Γ.Σ. έδωσαν μεταξύ άλλων οι: Ντούσαν Μπάγεβιτς, Τραϊανός Δέλλας, Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς, Άκης Ζήκος και Βασίλης Δημητριάδης. Παρόντες ήταν ακόμα και οι: Νίκος Στράτος, Στέλιος Μανωλάς, Θωμάς Μαύρος, Κώστας Νεστορίδης και Στέλιος Σεραφείδης