Θέμα athleticradio.gr: Έξι προπονητές ομάδων Γ’ Εθνικής εκπέμπουν sos για το μέλλον!

Η αναστολή του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής για τις επόμενες εβδομάδες βάζει φρένο στην λειτουργία όλων των ομάδων και έξι προπονητές του Κρητικού ομίλου αναφέρονται στα μεγάλα προβλήματα που πρόκειται να δημιουργηθούν.

Η απόφαση της ΕΠΟ να αναβάλλει μεταξύ άλλων όλα τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα, μεταξύ των οποίων βρίσκεται και η Γ’ Εθνική έχει ήδη προκαλέσει προβλήματα τα οποία οι ομάδες πρέπει να αντιμετωπίσουν.

Με 4 αγωνιστικές να έχουν ολοκληρωθεί, το πρωτάθλημα που ξεκίνησε καθυστερημένα λόγω της πανδημίας είχε αποκτήσει ενδιαφέρον, καθώς οι ομάδες έβρισκαν σιγά σιγά τα πατήματά τους και αποκτούσαν ρυθμό ακόμα και με άδειες κερκίδες. Η απόφαση για αναστολή όμως, αν και είναι αναγκαία, μπορεί να αποσυντονίσει τις ομάδες και τους αθλητές σε μία ήδη δύσκολη και “περίεργη” σεζόν.

Το athleticradio.gr επικοινώνησε με έξι προπονητές του κρητικού ομίλου της Γ’ Εθνικής, με σκοπό να μάθει τις απόψεις τους και να σας τις παρουσιάσει.

Αναλυτικά όσα δήλωσαν οι τεχνικοί της Παλαιόχωρας, της Αναγέννησης Ιεράπετρας, του Ρεθυμνιακού, του Ηροδότου, του Αλμυρού και του ΠΟΑ:

Τάκης Διακάκης (Παλαιόχωρα):

“Το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο είναι η βάση του επαγγελματικού και θα πρέπει να αντιμετωπιστεί με μεγαλύτερο σεβασμό.

Δεν είναι μαγαζί που το ανοίγεις και το κλείνεις οπότε θες. Θα πρέπει η αρμόδιοι να πάρουν την κατάλληλη απόφαση με γνώμονα πρώτα την υγεία μας και να μας ενημερώσουν οριστικά και όχι αόριστα.”

Κώστας Δεδελετάκης (Αναγέννηση Ιεράπετρας):

“Για δεύτερη συνεχόμενη ποδοσφαιρική σεζόν τα πράγματα παίρνουν άσχημη τροπή για τους αθλητές και τους προπονητές.

Εγώ πιστέυω πως θα έπρεπε οι πρόεδροι όλων των ομάδων να έχουν μία κοινή γραμμή πλεύσης, όπως τότε με την Περιφέρεια.

Θα έπρεπε να είχαν μία κοινή γραμμή πλεύσης με σκοπό να μάθουμε μέχρι πότε έχουν σκοπό να “τραβήξουν” τη διακοπή. Αν είναι για 15 μέρες ή έναν μήνα τότε εντάξει, παλέυεται. Αν είναι για δύο – τρεις μήνες τότε πάει αλλού η κατάσταση.

Τώρα για τον αθλητή, αυτό το πράγμα είναι πολύ κακό. Το να του λένε σταμάτα – ξεκίνα και μετά πάλι σταμάτα – ξεκίνα μπορεί να του κάνει μεγάλο κακό.”

Γιώργος Λυρώνης (Ρεθυμνιακός):

“Να πω ότι αυτό με τη διακοπή δεν είναι καλό. Δεν βοηθάει η διακοπή.

Το να ξεκινάει και να σταματάει το πρωτάθλημα χαλάει το ρυθμό των ομάδων. Το πρωτάθλημα ξεκίνησε με καθυστέρηση και πάνω που οι ομάδες και οι ομάδες και οι ποδοσφαιριστές άρχισαν να βρίσκουν ρυθμό, τώρα αυτό τους πάει πίσω.

Πιστεύω πως η διακοπή δεν κάνει καλό στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο.”

Ανδρέας Ξυδάκης (Ηρόδοτος):

“Σίγουρα δεν είναι ό,τι καλύτερο συμβαίνει στο πρωτάθλημα.

Από την άλλη είναι αναγκαίο κακό όμως. Πρέπει όλοι να ακολουθούμε τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και να προσέχουμε τις ευπαθείς ομάδες. Πρέπει να τηρούμε τα μέτρα για να προστατεύσουμε τους δικούς μας ανθρώπους, τον παππού μας, την γιαγιά μας, τους συγγενείς μας και τους κοντινούς μας ανθρώπους. Ίσως κάποιες ομάδες επηρεαστούν περισσότερο από άλλες, αγωνιστικά και οικονομικά.

Τωρα εμείς στον Ηρόδοτο… είμασταν και θα είμαστε εδώ. Εγώ προσωπικά νιώθω ότι αυτό θα κρατήσει πολύ παραπάνω, ίσως και μέχρι μετά τις γιορτές. Υπάρχουν πολλοί που ζουν από το ποδόσφαιρο. Πολλές οικογένειες βασίζονται στο ποδόσφαιρο για να ζήσουν, όπως για παράδειγμα κάποιος δουλεύει στο δημόσιο και “ζει” την οικογένειά του από εκεί, έτσι και το ποδόσφαιρο αποτελεί το στήριγμα πολλών οικογενειών.

Πάντως το πρώτο πράγμα από όλα είναι η υγεία μας, πρέπει πάντα να προσπαθούμε να είμαστε υγιείς, χαμογελαστοί και χαρούμενοι. Εύχομαι υπομονή σε όλους και ελπίζω να επανέλθουμε κάποια στιγμή στην προ κορωνοϊού εποχή και την κανονικότητα που γνωρίζαμε.”

Κώστας Κιάσσος (Αλμυρός):

“Θεωρώ ότι η διακοπή γίνεται στη χειρότερη δυνατή στιγμή για το ποδόσφαιρο.

Από θέμα υγείας εννοείται πως είναι αναγκαία η διακοπή, αλλά από αθλητικής και οικονομικής άποψης είναι κάτι πολύ κακό. Όλοι έχουν επηρεαστεί, αλλά και εμείς, προτιμώ να μιλήσω για τον Αλμυρό που είναι η ομάδα μου. Οι άνθρωποι εδώ πέρα έχουν κάνει μία πολύ μεγάλη επένδυση και η διακοπή είναι ένα πλήγμα γι’ αυτούς.

Εμείς εδώ περιμένουμε να γίνουν όλα όπως ήταν πριν. Ο Αλμυρός θα είναι εδώ.”

Αντώνης Ανδρουλάκης (ΠΟΑ):

“Η διακοπή είναι ένα δυσάρεστο γεγονός που δεν μπορούμε να αποφύγουμε.

Το θετικό είναι το ότι μπορούμε να συνεχίσουμε τις προπονήσεις, έστω και όπως μας επιτρέπεται και να κρατηθούμε σε έναν ρυθμό.

Ελπίζουμε και περιμένουμε να τελειώσει αυτό με την πανδημία όσο πιο γρήγορα γίνεται και να καταφέρουμε να συνεχίσουμε να κάνουμε αυτό που αγαπάμε.”

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook