O Οικονομίκος είναι η 14η μεταγραφή του Ρεθυμνιακού

Ένας ταλαντούχος ποδοσφαιριστής που τα τελευταία 3 χρόνια αγωνιζόταν στα πρωταθλήματα υποδομών της Superleague.

Η ανακοίνωση: 

“ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ ΝΕΩΝ ΤΗΣ SUPERLEAGUE ΤΟ 14ο ΜΕΤΑΓΡΑΦΙΚΟ ΑΠΟΚΤΗΜΑ ΤΟΥ ΡΕΘΥΜΝΙΑΚΟΥ ΜΑΣ, ΚΩΣΤΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ

Με «φτερά» εμπειρίας από ΑΕΚ…

Ένας ταλαντούχος ποδοσφαιριστής που τα τελευταία 3 χρόνια αγωνιζόταν στα πρωταθλήματα υποδομών της Superleague, είναι το 14ο φετινό μεταγραφικό απόκτημα του Ρεθυμνιακού μας. Μάλιστα με τα «φτερά» που του πρόσφερε η διετής παρουσία του στην Κ17 και Κ19 της ΑΕΚ, «πέταξε» με προορισμό την Σοχώρα και πλέον αποτελεί έναν ακόμη πολύτιμο και έμπειρο νέο στο «κυανόλευκο» ρόστερ.

Ο Κώστας Οικονομίκος, το νέο «δελφίνι» μας πριν κατηφορίσει στο λεκανοπέδιο και φορέσει την φανέλα του «δικέφαλου του νότου», είχε αποκτήσει γνώσεις και εμπειρίες από κάποιες από τις πιο σημαντικές Ακαδημίες της Βόρειας Ελλάδας, όπως εκείνη του έτερου δικέφαλου της επικράτειας μας, του ΠΑΟΚ, αλλά και του ιστορικού Ηρακλή.

Ο Κατερινιώτης στην καταγωγή και γεννημένος στις 6 Ιουλίου 2001 μέσο-επιθετικός όπως είναι φυσικό ξεκίνησε στα τμήματα υποδομής της γενέτειρας του ιστορικής ομάδας του Πιερικού στην συνέχεια και σε ηλικία 9 ετών μεταπήδησε σε εκείνα της ΑΕ Ποντίων Κατερίνης και τότε ήταν που ξεκίνησε και η σταδιοδρομία που παραθέτουμε παρακάτω και του προσέδωσε όλα εκείνα τα «εφόδια» ώστε να φτάσει να αγωνίζεται στα πρωταθλήματα νέων της Superleague, με πιο πρόσφατη παρουσία εκείνη με τα «χρώματα» του ΝΠΣ Βόλου. Ο Κώστας Οικονομίκος χρησιμοποιεί με την ίδια ευχέρεια και τα δύο πόδια και μπορεί να αγωνιστεί με επιτυχία τόσο στο αριστερό, όσο και στο δεξιό άκρο μεταξύ του κέντρου και της αντίπαλης περιοχής. Αναλυτικά :

Το παλμαρέ του Κώστα Οικονομίκου:

2007 – 2009 : Πιερικός (Τμήματα υποδομής)
2010 – 2012 : ΑΕ Ποντίων Κατερίνης (Τμήματα υποδομής)
2013 – 2014 : ΠΑΟΚ (Τμήματα υποδομής)
2014 – 2016 : Ακαδημίες Κατερίνης
2016 – 2017 : Ηρακλής – Κ15
2017 – 2018 : ΑΕΚ – Κ17 (Superleague)
2018 – 2019 : ΑΕΚ – Κ19 (Superleague)
2019 – 2020 : ΝΠΣ Βόλος – Κ19 (Superleague)

Η επίσημη ανακοίνωση του Ρεθυμνιακού μας:

«Το Δ.Σ. του ΡΕΘΥΜΝΙΑΚΟΥ Α.Ο. ανακοινώνει την απόκτηση του ποδοσφαιριστή ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ. Ο ταλαντούχος μέσο – επιθετικός έχει γεννηθεί στις 6 Ιουλίου 2001 και τα τελευταία 3 χρόνια αγωνιζόταν στα πρωταθλήματα Νέων της Superleague με ΑΕΚ (Κ17 και Κ19) και ΝΠΣ Βόλος (Κ19). Έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά «βήματα» στις Ακαδημίες του ιστορικού Πιερικού και έχει εμπειρίες και από τις Ακαδημίες των ΠΑΟΚ και Ηρακλή. Τον καλωσορίζουμε στην οικογένεια του Ρεθυμνιακού και του ευχόμαστε καλή αγωνιστική χρονιά με υγεία και πολλές ομαδικές και προσωπικές επιτυχίες, όντας πεπεισμένοι ότι θα μας βοηθήσει στην πραγματοποίηση των στόχων μας».

Κώστας Οικονομίκος: «Το κλίμα στην ομάδα με οδήγησε στην απόφαση».

Ιδιαίτερα ικανοποιημένος από το κλίμα που συνάντησε, αλλά και με γνώση των στοιχείων που χρειάζεται ώστε ο Ρεθυμνιακός να φτάσει στην επίτευξη των στόχων του, εμφανίστηκε στις πρώτες του δηλώσεις ως «δελφίνι» ο Κώστας Οικονομίκος. Ο νεαρός μέσο-επιθετικός τόνισε χαρακτηριστικά :

«Είμαι χαρούμενος που κάνω μια νέα αρχή στις Εθνικές κατηγορίες, αυτή την φορά σε επίπεδο αντρών.

Το κλίμα που συνάντησα και επικρατεί στον Ρεθυμνιακό είναι πολύ καλό και αυτό είναι που λειτούργησε καταλυτικά στην τελική μου απόφαση. Το δυναμικό που διαθέτει η νέα μου ομάδα είναι έμπειρο, με πολλές ικανότητες και δεν υστερεί σε σχέση με εκείνο των αντιπάλων μας. Αυτό είχα την δυνατότητα εκτός από τις προπονήσεις που έχω λάβει μέρος να το δω και στον πρώτο επίσημο αγώνα της νέας μου ομάδας με την Δαμάστα. Είμαι αισιόδοξος τόσο εγώ όσο και οι συμπαίκτες μου για την πορεία της ομάδας μας στο νέο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, έστω και αν αυτό είναι δύσκολο και ανταγωνιστικό.

Με δουλειά, προσπάθεια και κάτω από τις οδηγίες του προπονητή μας Γιώργου Λυρώνη πιστεύω ότι θα πετύχουμε στον στόχο μας. Στο χέρι μας είναι. Ευχαριστώ την διοίκηση και τον προπονητή μου Γιώργο Λυρώνη για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στο πρόσωπο μου, τους συμπαίκτες μου για τον τρόπο που με υποδέχτηκαν και με στήριξαν και υπόσχομαι ότι θα δώσω τον καλύτερο εαυτό μου για να πετύχουμε τον κοινό στόχο μας».

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook