Δεδελετάκης στον Athletic Radio 104,2: “Το πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο ακόμα”

Αποκαλυπτικός ήταν ο προπονητής της Αναγέννησης Ιεράπετρας, Κώστας Δεδελετάκης, μιλώντας στον γηπεδούχο σταθμό του Ηρακλείου μετά την νίκη με 6-1 επί του Αλμυρού, καθώς αποκάλυψε οτι εγκρίθηκε το αίτημα της ομάδας του και πάμε για κόσμο στα γήπεδα της Κρήτης στα ματς του 10ου Ομίλου της Γ Εθνικής.

Ο νεαρός τεχνικός μίλησε στον Μανώλη Θέμελη και την εκπομπή “Derby” μετά την σημαντική νίκη της ομάδας του επί του Αλμυρού με το ευρύ 6-1 στο Γάζι στην πρεμέρα της Γ Εθνικής (10ος Ομιλος). 

Τα όσα είπε ο Κώστας Δεδελετάκης στον Athletic Radio 104,2:

Για την εντυπωσιακή νίκη της Αναγεννησης στο Γάζι επί του Αλμυρού (6-1)

“Αφιερώνουμε την νίκη στην μνήμη του εκλιπόντα πατέρα του τερματοφύλακα μας, Δημήτρη Γκλώτσου. 

Δεν περιμέναμε ένα τόσο ευρύ σκορ απέναντι σε μία καλή ομάδα. Στο γήπεδο κυριαρχήσαμε. Ήμασταν πολύ καλοί και σταθεροί στο πλάνο μας. Πήραμε μια δίκαιη και εμφατική νίκη. Χρειάζεται προσγείωση, κάναμε μόνο μία νίκη, Δεν υπάρχει εφησυχασμός

Το πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο ακόμα. Πήραμε τρεις βαθμούς, τίποτα παραπάνω. Κρατάμε όμως χαμηλούς τόνους.

Ευχαριστούμε τον Αλμυρό για την φιλοξενία. Γίνονται φοβερά πράγματα εκεί. Ήταν όλοι Κύριοι. Γίνεται σοβαρή και οργανωμένη δουλειά. Θα ανταποδωουμε την φιλοξενία στον δεύτερο γύρο”.

Για την φετινή Αναγέννηση

“Όλοι νόμιζαν οτι δεν θα είμαστε δυνατοί φέτος και δεν ξέρω το γιατί. Η Αναγέννηση πάντα είχε ρυθμιστικό ρόλο στο πρωτάθλημα. Δουλεύουμε με ήπιους τόνους. Εμείς δεν θα αλλάξουμε το πλάνο μας. Δουλεύουμε τα τμήματα υποδομής. Αυτή είναι η φιλοσοφία μας από τα τέλη της δεκαετίας του 1970. Είμαστε σε καλό δρόμο.

Θέλουμε να βγάζουμε παίκτες που θα πρωταγωνιστούν. Μς γεμίζειυπερηφάνεια να βλέπουμε παίκτες μας σε παραπάνω κατηγορίες. Έχουμε παίκτες που μπορούν να πάνε σε παραπάνω επίπεδο.

Η Αναγέννηση Ιεράπετρας έχει μέταλλο. Μπορεί να πάρει αποτελέσματα σε κάθε έδρα. Κάναμε ανανέωση. Μετά από μία τετραετία, αναγέννήθηκαμε από τις στάχτες μας. Είναι καλό για την πόλη της Ιεράπετρας να διαφημίζεται από μας και τον ΟΦΙ”.

Για τον 10ο Ομιλο της Γ Εθνικής 

“Όλες οι ομάδες βράζουν στο ίδιο… καζάνι. Οι διαφορές είναι μικρές. Δεν είναι όπως το παλιό Περιφερειακό. Δεν είναι στο ίδιο υψηλό επίπεδο. Ηρόδοτος και Γιούχτας είναι δυνατές ομάδες. Οι άλλες ομάδες είναι στο ίδιο επίπεδο, δεν έχουν μεγάλες διαφορές μεταξύ τους”.

Για τον Κορονοϊο και την απουσία κόσμου από τα γήπεδα

“Εγκρίθηκε το αίτημα μας και πάμε για κόσμο στα γήπεδα της Γ Εθνικής. Πάει το θέμα στην Βουλή και θα γίνονται τα ματς με για ποσοστό 40-50 % στα γήπεδα της Κρήτης ανάλογα με τα κρούσματα σε κάθε Νομό. Είναι παράξενο να μην έχουμε κόσμο. Είναι άσχημο. Περιμένουμε άμεσα την τελική απόφαση. Οι ομάδες χρειάζονται κόσμο και τα έσοδα από τα εισιτήρια”.

Για τον πατέρα του, Νίκο Δεδελετάκη

“Ο κ. Νίκος είναι συνηθισμένος τόσο χρόνια σε νίκες, ήττες, χαρές και λύπες. Το έργο μου είναι δύσκολο και η κληρονομιά βαριά. Είμαι σε διαρκή εγρήγορση, δεν με αφήνει και αυτός να είμαι ποτε χαλαρός.

Είναι τόσα χρόνια στα γήπεδα. Είμαι τυχερός που τον έχω δίπλα μου. Έχει εμπειρία και ένστικτο. Έχει δει κάθε φάση στα ματς πάνω από… 1000 φορές. Ένα του βλέμμα του αρκεί για μένα”.

Για τους νέους προπονητές

“Είναι θετικό που υπάρχουν νέοι προπονητές στις ομάδες. Υπάρχει ένας φαύλος κύκλος στην Ελλάδα και εργάζονται οι ίδιοι και οι ίδιοι προπονητές. Χρειάζεται πάντως συνεχή εκπαίδευση και μελέτη. Αυτό όμως θα πρέπει να γίνεται από όλους και σε ολους τους τομείς της ζωής μας”.

Για τον ΟΦΗ, όπου έχει αγωνιστεί 

“Δυστυχώς δέχθηκε το γκολ στο τέλος και δεν πήρε την νίκη στο ματς με τον Παναθηναϊκό (2-2). Παρακολουθώ την πορεία του. Δεν το κρύβω οτι είμαι ΟΦΗ.

Είμαι αισιόδοξος οτι θα πάνε όλα καλά. Ο δρόμος είναι μακρύς, χρειάζεται ηρεμία και θα έρθουν τα θετικά αποτελέσματα γιατί γίνεται σωστή δουλειά στην ομάδα”.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook