Γ’ Εθνική: Στην Αθήνα ο Κουτεντάκης για την κλήρωση

Στην Αθήνα θα παρευρεθεί ο Αντιπρόεδρος της ΕΠΣΗ για την κλήρωση αλλά και για να μεταφέρει τα αιτήματα των σωματείων.

Ειδική άδεια εξασφάλισε ο Α’ Αντιπρόεδρος της ΕΠΣΗ Γιώργος-Πλούταρχος Κουτεντάκης για να παρευρεθεί το πρωί της Τρίτης στην Αθήνα και πιο συγκεκριμένα στην κλήρωση του νέου πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής.

Εκεί αναμένεται να πάρει μέρος σε συζητήσεις σχετικά με ζητήματα που αφορούν όλο το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο όπως η ενδεχόμενη παρουσία του κόσμου στα γήπεδα, αλλά και τα μέτρα που θα πρέπει να τηρηθούν για την πρόληψη του COVID-19.

Τέλος, ο κ. Κουτεντάκης θα πραγματοποιήσει διάφορες συναντήσεις με μέλη της ΕΠΟ, όπως και με τον πρόεδρο της ομοσπονδίας Βαγγέλη Γραμμένο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΠΣΗ:

Ο Α’ Αντιπρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής ΕΠΣΗ κ. Γιώργος-Πλούταρχος Κουτεντάκης θα ταξιδέψει το πρωί της Τρίτης στην Αθήνα για να εκπροσωπήσει την Ένωση και τα σωματεία της Γ’ Εθνικής στην κλήρωση του νέου πρωταθλήματος.

Να τονίσουμε ότι η διαδικασία είναι κεκλεισμένων των θυρών και δεν μπορούν να την παρακολουθήσουν δια ζώσης εκπρόσωποι σωματείων, γι’ αυτό και εξασφαλίστηκε ειδική άδεια για τον κ. Κουτεντάκη ώστε να δώσει το παρών.

Ωστόσο ο Α’ Αντιπρόεδρος της ΕΠΣΗ έχει προγραμματίσει σημαντικές επαφές με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας κ. Βαγγέλη Γραμμένο, μέλη της Ε.Ε. και μέλη Επιτροπών της ΕΠΟ προκειμένου να μεταφέρει αιτήματα της διοίκησης της ΕΠΣΗ και κατ’ επέκταση των σωματείων.

Ένα από τα βασικά ζητήματα που απασχολεί όχι μόνο την ΕΠΣΗ αλλά γενικότερα το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο είναι η παρουσία θεατών στα γήπεδα, ώστε τουλάχιστον σε ένα ποσοστό να επιτρέπονται θεατές, τηρώντας τα μέτρα για την προστασία από τον COVID-19, όπως θερμομέτρηση κατά την είσοδό τους, μάσκες και αποστάσεις καθ’ όλη την παρουσία τους στην κερκίδα.

Επίσης αναφορικά με το οικονομικό, ο κ. Κουτεντάκης θα συζητήσει σχετικά με την ελάφρυνση στην επιβάρυνση, όπως σε επίπεδο Γ’ Εθνικής να υπάρχει εντοπιότητα διαιτητών και παρατηρητών (να είναι από την Ένωση της γηπεδούχου ομάδας), να υπάρχει μείωση στο εξοδολόγιο διαιτησίας, να υπάρχει μείωση σε τυχόν πρόστιμα κλπ. και γενικότερα οποιαδήποτε βοήθεια μπορεί να δοθεί στα σωματεία.

Επίσης για άλλη μια φορά, η ΕΠΣΗ δια μέσου του κ. Κουτεντάκη, θα ζητήσει την εφαρμογή της πρότασης για το χορηγικό πρόγραμμα που αφορά όλα τα ερασιτεχνικά σωματεία της Ελλάδας.