Ασσαριωτάκης: “Να κοιτάξει και εμάς η τοπική αυτοδιοίκηση και όχι μόνο τους άλλους”

Το athleticradio.gr βρέθηκε στον αγιασμό του Πόρου που έγινε το απόγευμα της Πέμπτης στο Ικάριο και ο πρόεδρος της ομάδας Γιάννης Ασσαριωτάκης μίλησε για το μεγάλο πρόβλημα που ταλαιπωρεί την ομάδα.

Ο Πόρος φέτος θα βρίσκεται στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής ,ωστόσο δεν έχει ένα γήπεδο για προπόνηση και οι άνθρωποι της ομάδας παλεύουν καθημερινά με στόχο να βρεθεί λύση.

Ο Γιάννης Ασσαριωτάκης μιλώντας μετά το τέλος του αγιασμού αναφέρθηκε για όλους και για όλα αλλά και για το Ικάριο το οποίο μόνο τυχαία δεν χρησιμοποίησαν για να κάνουν τον αγιασμό τους.

Αναλυτικά όσα ανέφερε:

Σήμερα είναι η επίσημη αρχή για εμάς τη φετινή χρονιά. Είμαστε μια νεοφώτιστη ομάδα στην Γ’ Εθνική και είμαι πολύ χαρούμενος για την παρουσία σου Κώστα, αφού και πέρυσι που έδωσες το παρών πήραμε το πρωτάθλημα. Τώρα δεν λέω ότι θα πάρουμε πρωτάθλημα αλλά είσαι γουρλής και θα μας φέρεις γούρι για να έχουμε μια εύκολη παραμονή. Έχουμε προσπαθήσει να κάνουμε μια καλή ομάδα, νεανική, γρήγορη με τον ίδιο κοουτς που έχει εμπειρία με τέτοιους παίκτες. Είμαστε η σταχτοπούτα στον όμιλο της Γ’ Εθνικής και αρχίζουμε με ένα μεγάλο πρόβλημα και παράπονο που έχω και θα προσπαθήσω εγώ και το συμβούλιο να βρούμε μια λύση για το καλό της ομάδας μας το γηπεδικό. 

Είμαστε η μόνη ομάδα της Γ’ Εθνικής που έχουμε τεράστια έξοδα στο  να αθληθούμε, να προπονηθούμε, υπάρχουν ομάδες ιστορικές βέβαια και αυτό είναι φυσιολογικό να έχουν εγκαταστάσεις, αλλά εμείς είμαστε σαν τους “τσιγγάνους” δεξιά και αριστερά. Σήμερα ήρθαμε να προπονηθούμε στο Ικάριο, πότε στο Μαρτινέγκο, πότε στον ΕΓΟΗ και είναι αμαρτία μια ομάδα της Γ’ Εθνικής να μην μπορεί να βοηθηθεί από την τοπική αυτοδιοίκηση του τόπου μας και τουλάχιστον να μπορεί να προπονηθεί και να αθληθεί σωστά και να αρχίζει αθλητικά στο ίδιο επίπεδο με τους άλλους. Η οικονομική περίοδο είναι πολύ δύσκολη και μια μικρή γειτονιά, μια ομάδα που βασίζεται σε 14-15 άτομα και να τρέχει για το γηπεδικό είναι αμαρτία. Θα ήθελα πάρα πολύ να ζητήσω στην τοπική αυτοδιοίκηση να σκύψει στο πρόβλημα μας, να μας βοηθήσει και να μας δώσει ένα χώρο για να προπονηθούμε 2 ώρες την ημέρα, σίγουρα θα υπάρχει ένα γήπεδο. Έχουμε παίκτες που αξίζουν πολλά αθλητικά, ποδοσφαιρικά και είναι αμαρτία να τρέχουμε δεξιά και αριστερά και να είμαστε σε ένα γήπεδο σαν απόψε (σ.σ. Ικάριο) που δεν υπάρχει ντουζ να κάνουν μπάνιο οι παίκτες. 

Για τον αγιασμό στο Ικάριο: “Είναι ένα γήπεδο που έχει φτιαχτεί από το Δήμο. Ίσως παραμελημένο, εγώ σας έδωσα φωτογραφικό υλικό. Ήρθαμε εδώ για να το καθαρίσουμε, να το συμμαζέψουμε. Να βρεθεί μια λύση από την τοπική αυτοδιοίκηση και για εμάς και να μην κοιτάζουν μόνο τους άλλους. Εμείς στον Πόρο δεν έχουμε ούτε μια μπασκέτα, ένα φιλέ βόλεϊ, όχι ποδοσφαιρικό γήπεδο, δεν έχουμε τίποτα. Είμαστε από τα μεγαλύτερα προάστια στο Ηράκλειο και αθλητικά δεν υπάρχει τίποτα. Έχουμε το δικαίωμα στην άθληση, δεν θέλω να μιλήσω για το ποδόσφαιρο ούτε τους στόχους της ομάδας, εμείς θέλουμε να αθλήσουμε τα παιδιά της γειτονιάς μας και να αθληθεί και η μεγάλη ομάδα. Αυτή την δυνατότητα τώρα δεν την έχουμε  και είμαστε η μόνη συνοικία στο Ηράκλειο”.