Στεφανίδης: «Δεν υπήρξε καθόλου φιλοξενία»

Σκληρές εκφράσεις από τον προπονητή της Επισκοπής μετά το ματς με το ΟΦΙ (2-1).

Τα όσα είπε ο Μάρκος Στεφανίδης:

«Είμαι πολύ στεναχωρημένος με την έκβαση του παιγνιδιού έτσι όπως ήρθε στο τέλος. Σίγουρα δεν δικαιούμαστε την ήττα.

Πριν αναφερθώ στο ματς όμως, θα πω ότι αυτό που είδα εδώ (σ.σ. στο γήπεδο της Ιεράπετρας), δεν μου άρεσε καθόλου, δεν άρεσε ούτε στους ποδοσφαιριστές, δεν άρεσε ούτε στη διοίκηση. Δυστυχώς, δεν υπήρξε η φιλοξενία που θα περιμέναμε ή καλύτερα δεν υπήρξε καθόλου φιλοξενία.

Υπάρχουν κάποιοι μαινόμενοι άνθρωποι που, ναι μεν είναι σίγουρα στα υπέρ τους ότι κερδίσανε αλλά, αν έχουν-έχουμε αισθητική του ποδοσφαίρου θα καταλάβουν-με ότι μία ομάδα μόνο υπήρχε στο γήπεδο και αυτή ήταν η δική μας η οποία θα έπρεπε να βρίσκεται από πάνω.

Αυτό το αναφέρω και δεν έχει να κάνει με τους ποδοσφαιριστές της Ιεράπετρας. Όταν κάνεις πρωταθλητισμό θα πρέπει όλο το πακέτο να είναι καλό.

Επειδή υπάρχει αυτό το πακέτο, θα πρέπει να είναι πιο ευπρεπές και να μην βρίζουν μανάδες κ.α..

Θίχτηκαν οικογενειακά μου πρόσωπα. Θα μου πει κάποιος, «είσαι προπονητής, κάποιες φορές θα πρέπει να το υποστείς». 

Όχι, δεν δέχομαι να βρίζει ο οποιοσδήποτε και να βάζει στο στόμα του, ανθρώπους δικούς μου γιατί δεν έχω δώσει το δικαίωμα.

Πήγα να μιλήσω με τον κόσμο και με φτύνανε πίσω από τα κάγκελα. Τους το ανταποδίδω ως ανώτερος άνθρωπος που είμαι και τους εύχομαι καλή πορεία, υγεία και παραπάνω περισυλλογή αλλά και επαναπροσδιορισμός στις συμπεριφορές για μια ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό.

Από κει και πέρα, δεν μου άρεσε καθόλου η συμπεριφορά του συναδέλφου κόουτς (σ.σ. Γιάννης Μάγγος) και να πω την αλήθεια, δεν θα δεχόμουν να καθίσω σήμερα δίπλα-δίπλα να τα πούμε.

Σε όποια έδρα κι αν έχουμε πάει δεν έχω τα πράγματα που είδα σήμερα και πάντα δίνω συγχαρητήρια στους συναδέλφους μου.

Δεν μου άρεσε η συμπεριφορά του σε 4-5 φορές που τον είδα. Ξέρει ο ίδιος σε τί αναφέρομαι. Δεν μου άρεσε αλλά είναι δικό του θέμα. Απλά του το λέω και ήρθα στην συνέντευξη τύπου γιατί είμαι μόνος μου. Διαφορετικά δεν θα ερχόμουν. Θα πρέπει να επαναθεωρήσει κάποια πράγματα.

Όσον αφορά, τα αγωνιστικά, υπήρχε μία ομάδα στο γήπεδο. Στο β’ ημίχρονο δεν έγινε ματς.
Από την αρχή, οι παίκτες μου μπήκαν σε έναν καλό -αναλογικά με τη βροχή που προηγήθηκε- αγωνιστικό χώρο και αν και μας δυσκόλεψε, το σκορ θα μπορούσε να ήταν 2-0 ή 3-0 στο α’ ημίχρονο.

«Οι παίκτες γύρισαν ταινία τους αντιπάλους τους». Δεν το λέω ειρωνικά. Το αναφέρω για να εξάρω ξεκάθαρα τους δικούς μας ποδοσφαιριστές. Το έδειξαν και σε άλλα παιγνίδια άλλωστε με τον τρόπο που παίξαμε κυρίως στο α’ ημίχρονο.

Στο β’ ημίχρονο όμως έπαιξαν κι άλλα πράγματα ρόλο. Ήταν ένα άλλο παιγνίδι. Μας έβαλαν κάποια σφυρίγματα στην περιοχή μας, κάναμε λάθη και υπήρξαν νεύρα ιδίως μετά το 2-1. Μετά το δεύτερο γκολ του ΟΦΙ, μας δόθηκαν κάποια φάουλ που δεν ήταν απλά για να «χρυσώσουν το χάπι».

Στους παίκτες μου όμως θέλω να πω τούτο. Μ’ αρέσει να δουλεύω μαζί τους και να προάγουμε το άθλημα.

Συγχαρητήρια στα παιδιά του ΟΦΙ, μπορεί να υπήρξαν αψιμαχίες στα παιγνίδια αλλά τα παιδιά έπαιξαν για τη νίκη.

Να τους ευχηθώ ό,τι καλύτερο. Εμείς θα το παλέψουμε μέχρι τέλους, θα υπάρξουν και πάλι κάποια «σκαλώματα» αλλά εδώ είμαστε για να τα ξεπεράσουμε».