“ΠΟΑ δεν ξεχνά την προσφορά και το ήθος όσων φόρεσαν τη φανέλα του”

Με ανακοίνωση που εξέδωσε η διοίκηση του ΠΟΑ αναφέρθηκε στο παιχνίδι με τον Γιούχτα, μιλώντας με τα καλύτερα λόγια για την ομάδα των Αρχανών τονίζοντας μάλιστα “Θα είμαστε αντίπαλοι μόνο στα 90 λεπτά”.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:”Ενα από τα κρισιμότερα και συνάμα… παράξενα παιχνίδια δίνει αυτή την Κυριακή ο ΠΟΑ στο γήπεδο του Ατσαλένιου στις 15:00, για το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής.

Αντίπαλος ο Α.Ο. Αρχανών “Ο Γιούχτας”, ή για να το θέσουμε καλύτερα, «αντίπαλοι» του ΠΟΑ παίκτες που έχουν φορέσει κατά το παρελθόν τη φανέλα της ομάδας. Είναι από αυτά τα περίεργα παιχνίδια της μοίρας.

Ποιον να πρωτοθυμηθούμε; Τον Μηνά Τζανή, τον Μανώλη Ρουμπάκη, τον Τάσο Τριανταφύλλου, τον Δομήνικο Πλουσή, τον Ανέστη Κορτσινίδη, τον Βαγγέλη Σταθόγλου. Ή τον προπονητή του Γιούχτα, τον Μηνά Πίτσο, ο οποίος όχι μόνο έχει αγωνιστεί στην ομάδα μας, αλλά έχει παίξει και στην ομάδα παλαιμάχων του Ατσαλένιου.

Ο Γιούχτας είναι μία ομάδα με μεγάλη δυναμική τα τελευταία χρόνια και ανοδική πορεία. Ο Αθλητικός Όμιλος Γιούχτας Αρχανών, όπως είναι το πλήρες όνομά του, ιδρύθηκε το 1957 και το ποδοσφαιρικό του τμήμα είναι το παλαιότερο από τα υπόλοιπα (μπάσκετ, βόλεϊ, ενόργανη, πινγκ πονγκ, σκάκι).

Η ομάδα του Γιούχτα έχει κατακτήσει 2 φορές το κύπελλο της ΕΠΣΗ, ενώ από τη σεζόν 2007-08 μέχρι και τη σεζόν 2012-13 αγωνίστηκε στην Δ’ Εθνική, κερδίζοντας, το 2013, την άνοδο στην Γ’ Εθνική για πρώτη φορά στην ιστορία του. Στην ίδια κατηγορία αγωνίστηκε και την επόμενη περίοδο και μετά από απουσία τριών ετών, επέστρεψε εφέτος στη Γ’ Εθνική όντας μέλος του “κρητικου κλαμπ” του 5ου ομίλου.

Θα είμαστε αντίπαλοι μόνο στα 90 λεπτά. Ο ΠΟΑ αισθάνεται χαρά που θα υποδεχθεί τον Γιούχτα και παράλληλα δεν ξεχνά την προσφορά και το ήθος όσων φόρεσαν τη φανέλα του, αλλά εμείς από την πλευρά μας θέλουμε να τους… στενοχωρήσουμε. Προφανώς το αναφέρουμε χαριτολογώντας, αφού ανεξάρτητα από τη σημασία της συγκεκριμένης αναμέτρησης και τον στόχο του ΠΟΑ που δεν είναι άλλος από τη νίκη, θα κάνουμε ξανά ό,τι περνάει από το χέρι μας για να απολαύσει η αποστολή του Γιούχτα τη φιλοξενία μας σε πολιτισμένο και φιλικό περιβάλλον. Οπως κάνουμε σε όλους τους φιλοξενούμενους

Ο ΠΟΑ πρεσβεύει το ήθος και τη φιλοξενία. Για τον ΠΟΑ το ποδόσφαιρο είναι γιορτή, με σεβασμό προς τον κόσμο και τον αντίπαλο.

Το γήπεδο του Ατσαλένιου πρέπει να είναι γεμάτο γιατί είναι ένας δύσκολος αγώνας. Η έδρα μας πρέπει να είναι το “όπλο” μας, ο 12ος παίκτης μας. Να φωνάξουμε με πολιτισμένο τρόπο, να στηρίξουμε τον ΠΟΑ σε ακόμη ένα παιχνίδι.

ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΕΙ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ”.