Ανυφαντάκης: «Πιστεύω στην ομάδα»

Την πίστη του στο ρόστερ της ΑΕΕΚ ΣΥΝΚΑ και την αισιοδοξία του ότι οι στόχοι της ομάδας θα επιτευχθούν εξέφρασε κατά την παρουσίασή του ο νέος τεχνικός της.

Το θετικό, για τον ίδιο, όπως τόνισε στις πρώτες του δηλώσεις είναι ότι έχει δυο εβδομάδες για να προσπαθήσει να περάσει στην ομάδα τη δική του φιλοσοφία εν όψει του εκτός έδρας αγώνα της 6ης αγωνιστικής με τον Αμπελακιακό.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Κώστα Ανυφαντάκη:

«Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι σε αυτόν τον σύλλογο. Ένας σύλλογος που πρέπει να βρίσκεται ψηλά στο ελληνικό ποδόσφαιρο και που διοικείται από ανθρώπους οι οποίοι έχουν προτεραιότητα να βελτιώσουν την ομάδα, μέσα από την οργάνωση.

Έχουν τη θέληση να αναδείξουν νέους παίκτες – που για μένα είναι το κυριότερο στο ποδόσφαιρο – και έρχομαι και εγώ να συστρατευθώ σε αυτήν την προσπάθεια. Πιστεύω σε αυτήν την ομάδα και ευελπιστώ ότι θα έχουμε μία πολύ καλή χρονιά, στηριζόμενοι πάντα στα παιδιά και στους ανθρώπους (της ομάδας), γιατί αυτή η ομάδα σου δίνει αυτή τη δυνατότητα.

Ευχαριστώ πάρα πολύ για την τιμή που μου κάνει ο σύλλογος να είμαι αυτή τη στιγμή εδώ προπονητής και αυτό υπόσχομαι είναι να δώσουμε μαζί με τους παίκτες μας και τους συνεργάτες μας τον καλύτερό μας εαυτό ώστε η ομάδα να πετύχει τους στόχους της».

Για το πόσο δύσκολο είναι στην 4η αγωνιστική να αναλαμβάνει κάποιος μια ομάδα που δεν την έχει “χτίσει” ο ίδιος και πόσος χρόνος θεωρεί ότι χρειάζεται για να μάθει το υλικό

«Απαντήσεις θα πάρουμε μέσα από τη δουλειά και από τους παίκτες μας. Τη γνωρίζω την ομάδα, όσον αφορά το υλικό που υπάρχει. Έχω πολύ καλή άποψη για τους ποδοσφαιριστές που έχει αυτή η ομάδα. Πιστεύω ότι θα συνεχίσουμε πάνω στα θετικά που υπήρξαν.

Η δικιά μου δουλειά είναι κατά πόσο μπορούν γρήγορα – θα βοηθήσει σε αυτό το ρεπό δύο εβδομάδων μέχρι το επόμενο παιχνίδι – να μπουν στη φιλοσοφία της δικής μου προπόνησης και του παιχνιδιού.

Θεωρώ ότι το επίπεδο των παικτών μας δίνει την αισιοδοξία να μπορέσουμε να έχουμε μία ανταγωνιστική ομάδα μες το γήπεδο, παρότι όντως οι ομάδες “χτίζονται” το καλοκαίρι.

Αλλά είμαι πολύ αισιόδοξος».