Εκτός Ευρώπης και μαθηματικά η ΑΕΚ

Η ΑΕΚ πλήρωσε το κάκιστο ξεκίνημά της στον αγώνα και γνώρισε ακόμα μία βαριά ήττα στο Europa League, χάνοντας με 4-2 στο ΟΑΚΑ από την Μπράγκα.

Οι δύο ομάδες τήρησαν ενός λεπτού σιγή για τον Πάπα Μπούπα Ντιόπ, ο οποίος δεν βρίσκεται πια στη ζωή.

Η Μπράγκα προηγήθηκε νωρίς, αιφνιδιάζοντας την ΑΕΚ στο 7ο λεπτό με τον κεντρικό αμυντικό της, Τορμένα να σκοράρει μετά από κακή αμυντική αντίδραση της άμυνας της ΑΕΚ. Πριν προλάβει να συνειδητοποιήσει τι γίνεται, η ΑΕΚ δέχθηκε και δεύτερο γκολ μόλις μετά από 2 λεπτά, με τον Εσγκάιο να σκοράρει εξ επαφής για το 2-0 των Πορτογάλων.

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να αντιδράσουν στη συνέχεια, όμως ο Ολιβέιρα έχασε μία μοναδική ευκαιρία να μειώσει σε κενή εστία στο 19’. Ότι δεν κατάφερε να κάνει ο Πορτογάλος επιθετικός της ΑΕΚ στο 19’, το έκανε το 31’, όταν και εκμεταλλεύτηκε ένα μεγάλο λάθος στην άμυνα της Μπράγκα και αφού έκλεψε την μπάλα, πέρασε τον τερματοφύλακα και μείωσε σε 2-1.

Οι φιλοξενούμενοι πήραν ξανά προβάδισμα δύο τερμάτων λίγο πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου, καθώς ο Όρτα «έγραψε» το 3-1 με σουτ από το ύψος του πέναλτι.

O Μάσιμο Καρέρα πραγματοποίησε αρκετές αλλαγές στο δεύτερο ημίχρονο με σκοπό να αλλάξει τη ροή του παιχνιδιού, όμως η Μπράγκα ουσιαστικά κατάφερε να «κλειδώσει» το ματς με τον Γκαλένο στο 83’ να σκοράρει από μακριά. O Σταύρος Βασιλαντονώπουλος μείωσε με ένα σουτ στην κίνηση στο 89’, όμως αυτή ήταν και η τελευταία αντίδραση της ΑΕΚ στο παιχνίδι, μένοντας πλέον και μαθηματικά εκτός Ευρώπης με τη δεύτερη συνεχόμενη βαριά ήττα της στο Europa League.

ΑΕΚ – Μπράγκα 2-4

Γκολ: 7′ Τορμένα (Μπράγκα), 9′ Εσγκάιο (Μπράγκα), 31′ Ολιβέιρα (ΑΕΚ), 45′ Ρ. Όρτα (Μπράγκα), 83′ Γκαλένο (Μπράγκα), 89′ Βασιλαντωνόπουλος (ΑΕΚ)

Κίτρινες κάρτες: Βασιλαντωνόπουλος, Ινσούα, Μάνταλος – Βιάνα, Αλ Μουσράτι, Εσγκάιο, Κάστρο

ΑΕΚ (Μάσιμο Καρέρα): Τσιντώτας, Μπακάκης (46′ Βασιλαντωνόπουλος), Χνιντ, Νεντελτσιάρου, Ινσούα, Σιμόες, Γαλανόπουλος, Μάνταλος (74′ Γκαρσία), Λιβάγια, Aλμπάνης (60′ Τάνκοβιτς), Ολιβέιρα (60′ Ανσαριφάρντ).

Μπράγκα (Κάρλος Καρβαλιάλ): Ματέους, Εσγκάιο, Βιάνα (46′ Κάρμο), Τορμένα, Κάστρο (78′ Νοβάις), Αλ Μουσράτι (57′ Α. Όρτα), Μεντέιρος (57′ Φρανσέρτζιο), Παουλίνιο (71′ Γκιγιέρμε), Ρ. Όρτα, Γκαλένο.

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook