Το 13-0 του Άγιαξ και τα υπόλοιπα «σοκ» της τελευταίας 20ετιας (vids)

«Σοκ» σε όλη την ποδοσφαιρική κοινότητα προκάλεσε η νίκη ρεκόρ του Άγιαξ απέναντι στη Φένλο, την οποία ταπείνωσε με το αδιανόητο 13-0! 

Ο Αίαντας δεν είχε οίκτο απέναντι στην ομάδα του Γιώργου Γιακουμάκη, γράφοντας τη μεγαλύτερη νίκη στην ιστορία της πρώτης κατηγορίας του Ολλανδικού πρωταθλήματος.

Μάλιστα, ο Άγιαξ κατάφερε να ξεπεράσει τη δική του επίδοση, καθώς το 1972 είχε επικρατήσει με 12-1 επί της Φιτέσε.

Ένα σκορ που μοιάζει εξωπραγματικό… Ωστόσο αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι παρόμοιο ή έστω κοντινό στα πέντε κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης!

Μπενφίκα – Νασιονάλ 10-0

Έναν χρόνο πριν η Μπενφίκα διέλυε με όλη τη σημασία της λέξης τη Νασιονάλ. Οι «αετοί» χρειαζόντουσαν πάση θυσία το «τρίποντο», δείχνοντας το από την αρχή, καθώς προηγήθηκαν μόλις στο 1ο λεπτό με τον Γκριμάλντο. Με τα πολλά… ακολούθησαν 9(!) γκολ, με την Μπενφίκα να φτάνει στο απίστευτο 10-0, το οποίο θα μείνει για πάντα στην ιστορία της Liga NOS.

 

Σαουθάμπτον – Λέστερ 0-9

Στην Premier League γνωρίζουν πολύ καλά τι πάει να πει γκολ… Σαν χθες (25/10) πριν από έναν χρόνο, η Λέστερ διέλυε τη Σαουθάμπτον στην έδρα της, με το εκκωφαντικό 9-0! Με πρωταγωνιστή – ποιόν άλλον – τον Τζέιμι Βάρντι, οι «αλεπούδες» σκότωσαν εννιά φορές τους… «Άγιους», με τον Άγγλο επιθετικό να πετυχαίνει χατ τρικ και να παίρνει την μπάλα σπίτι του.

Ρεάλ Μαδρίτης – Ράγιο Βαγιεκάνο 10-2

Κριστιάνο Ρονάλντο, Καρίμ Μπενζεμά και Γκάρεθ Μπέιλ… Τρία ονόματα, μία ιστορία. Οι «Αγία Τριάδα» των «μερένγκες» είχε καταφέρει να πληγώσει πολλές άμυνες σε Ισπανία και Ευρώπη. Το 2015 η «Βασίλισσα» είχε καταφέρει να επιβληθεί της Ράγιο Βαγιεκάνο με το απίθανο… 10-2. Μπέιλ (4), Μπενζεμά (3) και Ρονάλντο (2) πήραν από το χέρι την Ρεάλ και ταπείνωσαν ανεπανόρθωτα την Ράγιο.

 

Τότεναμ – Γουίγκαν 9-1

Τα «σπιρούνια» του Χάρι Ρέντναπ υποδεχόντουσαν την αδύναμη Γουίγκαν στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν»… Που να ήξεραν τι τους περίμενε… Η Τότεναμ εκμεταλλεύτηκε κάθε ευκαιρία που της δόθηκε, ο Ζερμέιν Ντεφόε ήταν on fire και σκόραρε πέντε φορές και η Γουίγκαν ηττήθηκε με το απίθανο 9-1. Μια βραδιά που έμεινε για πάντα στην ιστορία και των δύο συλλόγων.

 

Μπάγερν – Αμβούργο 8-0

Μπορεί η Μπάγερν να σόκαρε τον πλανήτη με την απίστευτη νίκη απέναντι στην Μπαρτσελόνα (8-2), ωστόσο δεν είναι η πρώτη φορά που σκοράρει με το «τσουβάλι». Δεν θα μπορούσε να μην είχε πετύχει μια νίκη υψηλού βεληνεκούς, με τους Ρόμπεν, Ριμπερί και Λεβαντόσφκι στην ίδια ομάδα. Το Αμβούργο ήταν αυτό που παραδόθηκε στις ορέξεις των Βαυαρών, καθώς «χτυπήθηκαν» 8 ολόκληρες φορές. Ο Πολωνός κίλερ είχε πετύχει χατ τρικ…

 

Μάντσεστερ Σίτι – Γουότφορντ 8-0

Σόου Κέβιν Ντε Μπρόινε και Μπερνάρντο Σίλβα. Οι δύο «μαέστροι» της Μάντσεστερ Σίτι του Πεπ Γκουαρντιόλα είχαν δώσει μια ανεπανάληπτη παράσταση τον Νοέμβρη του 19′ απέναντι στη Γουότφορντ, όταν οι «πολίτες» είχαν επικρατήσει με 8-0! Χατ τρικ ο Πορτογάλος, γκολ και δύο ασίστ ο Βέλγος, στην πιο μαύρη σελίδα της ιστορίας των φιλοξενούμενων.

 

Αλμερία – Μπαρτσελόνα 0-8

Ίσως η κορυφαία ομάδα όλων των εποχών. Μπαρτσελόνα, Πεπ και Μέσι… Οι «μπλαουγκράνα» προσφέρανε θέμα, με τις αντίπαλες ομάδες να υποφέρουν από το «τικι-τακα» των Καταλανών που αποδείχτηκε ασταμάτητο. Η Αλμερία υποδέχτηκε την αρμάδα του Γκουαρντιόλα, με τους φιλοξενούμενους να τους φιλοδωρούν με 8 γκολ… Τρία τέρματα  του Μέσι, δύο του Μπόγιαν, ένα του Ινιέστα, ένα του Πέντρο και ένα αυτογκόλ διαμόρφωσαν το εκκωφαντικό 0-8 για την Μπαρτσελόνα που εκείνη τη σεζόν κατέκτησε το τρεμπλ.

 

Τσέλσι – Γουίγκαν 8-0

Μια Τσέλσι που χαιρόσουν να τη βλέπεις. Η αρμάδα του Κάρλο Αντσελότι έπαιζε το πιο ελκυστικό ποδόσφαιρο στα αγγλικά γήπεδα την τότε εποχή, με τους «μπλε» να σφυροκοπάνε ομάδες ουκ ολίγες φορές. Η Γουίγκαν ωστόσο ήταν αυτή που πληγώθηκε περισσότερο από καμία άλλη. Ανελκά, Λάμπαρντ και Ντρογκμπά εκτέλεσαν τους φιλοξενούμενους με το κοντέρ να σταματάει στα 8. Με τον ρυθμό που έπαιζε η ομάδα του Ιταλού, ο δείκτης θα μπορούσε να ήταν πολύ υψηλότερος.

 

© Πηγή: to10.gr

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook