Δικαιώθηκε η γαλλική Κυβέρνηση για την οριστική διακοπή

Νόμιμη έκρινε την απόφαση της γαλλικής Κυβέρνησης να διακόψει οριστικά τα περσινά πρωταθλήματα της Ligue 1 και της Ligue 2, το Συμβούλιο του Κράτους. Το ανώτατο δικαστικό όργανο που εξετάζει τις κρατικές αποφάσεις, απέρριψε τις προσφυγές της Λιόν, της Αμιάν, της Αζαξιό, της Τρουά και της Κλερμόντ. Οι πέντε ομάδες είχαν προσφύγει κατά της Λίγκας […]

Νόμιμη έκρινε την απόφαση της γαλλικής Κυβέρνησης να διακόψει οριστικά τα περσινά πρωταθλήματα της Ligue 1 και της Ligue 2, το Συμβούλιο του Κράτους. Το ανώτατο δικαστικό όργανο που εξετάζει τις κρατικές αποφάσεις, απέρριψε τις προσφυγές της Λιόν, της Αμιάν, της Αζαξιό, της Τρουά και της Κλερμόντ.

Οι πέντε ομάδες είχαν προσφύγει κατά της Λίγκας για την διακοπή, αν και ουσιαστικά η ευθύνη της απόφασης άνηκε στον Πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν. Το Συμβούλιο του Κράτους αποφάσισε ότι η Λίγκα αποφάσισε σωστά, με γνώμονα τη δημόσια υγεία και είχε το δικαίωμα να εφαρμόσει την απόφαση της.

Η Λιόν κινήθηκε δικαστικά επειδή έχασε τη συμμετοχή της στις διοργανώσεις της UEFA και τα σχετικά έσοδα και δεν σκοπεύει να παρατήσει την υπόθεση. Αντίθετα, έχει ήδη καταφύγει και στα αστικά γαλλικά δικαστήρια, διεκδικώντας αποζημίωση.

Η Αμιάν προσέφυγε επειδή υποβιβάστηκε, ενώ οι Αζαξιό, Τρούά και Κλερμόντ επειδή έχασαν την ευκαιρία να προβιβαστούν στην πρώτη κατηγορία μέσω της παρουσίας τους στα πλέι οφ.

 

© Πηγή: to10.gr

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook