Οι Άγγλοι ζητούν την επιστροφή του κόσμου στα γήπεδα

Ανοιχτή επιστολή στη βρετανική κυβέρνηση από λίγκες και FA για την επιστροφή φιλάθλων στα γήπεδα.

Η Ποδοσφαιρική Ένωση της Αγγλίας και οι λίγκες προτρέπουν την κυβέρνηση να επιτρέψει στους οπαδούς να γυρίσουν στα γήπεδα, διαβεβαιώνοντας τους υποστηρικτές με ανοιχτή επιστολή ότι μπορούν να παρακολουθήσουν αγώνες με ασφάλεια.

Η κυβέρνηση ήλπιζε να επιτρέψει την επιστροφή του 25-33% της χωρητικότητας των γηπέδων από την 1η Οκτωβρίου, αλλά τον περασμένο μήνα ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον δήλωσε ότι τα σχέδια τέθηκαν σε αναστολή ως μέρος των νέων περιορισμών για τον περιορισμό της εξάπλωσης του Covid-19.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Premier League, Ρίτσαρντ Μάστερς, ο ομόλογός του της FA Μαρκ Μπούλινγχαμ, η διευθύντρια της γυναικείας ομάδας ποδοσφαίρου Κέλι Σίμονς και ο διευθύνων σύμβουλος της EFL, Ντέιβιντ Μπάλντγουιν, τόνισαν ότι συνεργάζονται από κοινού για να κάνουν τους χώρους ασφαλείς για την επιστροφή των οπαδών.

«Με την EFL, την Premier League, τη γυναικεία Super League και το πρωτάθλημα γυναικών που διοργάνωσαν ήδη 11 επιτυχημένες δοκιμαστικές εκδηλώσεις πρόσφατα, αποδείξαμε ότι μπορούμε να παραδώσουμε αγώνες με ασφάλεια» αναφέρει η επιστολή.

«Όσο πιο γρήγορα μπορούμε να επιστρέψουμε, τόσο πιο γρήγορα μπορούμε να επανενώσουμε κοινότητες και να υποστηρίξουμε τοπικές θέσεις εργασίας, περιφερειακές επιχειρήσεις και επίσης την εθνική οικονομία» προσθέτει.

Η παρουσία θεατών έχει απαγορευτεί ή επιτραπεί σε περιορισμένο αριθμό ως μέρος πιλοτικών προγραμμάτων σε αγώνες ποδοσφαίρου στην Αγγλία λόγω της πανδημίας COVID-19, η οποία έχει προκαλέσει τον θάνατο περισσότερων από 42.000 ανθρώπων στο Ηνωμένο Βασίλειο, σύμφωνα με μια έκθεση του πρακτορείου Reuters.

Τα κυβερνητικά όργανα δήλωσαν ότι οι σύλλογοι έχουν ήδη αποδείξει ότι διαθέτουν όλα τα μέτρα ασφαλείας για την ασφαλή επιστροφή των οπαδών, ενώ παραμένουν επίσης ανοιχτά στην υιοθέτηση καινοτομιών στο πλαίσιο ενός έργου μαζικής δοκιμής.

«Θα συνεχίσουμε να προτρέπουμε την κυβέρνηση να μας επιτρέψει να επιστρέψει ο κόσμος με ασφάλεια στα γήπεδα. Είναι θετική πρόοδος που έχουν επιτρέψει στους μεγάλους χώρους τέχνης και μουσικής να μπορούν να διοργανώνουν εκδηλώσεις κοινωνικής απόστασης σε εσωτερικούς χώρους» πρόσθεσε η επιστολή και συνεχίζει: «Και τώρα θα πρέπει να επιτραπεί και στο ποδόσφαιρο το ίδιο – σε εξωτερικά περιβάλλοντα με υψηλή ρύθμιση και διαχείριση.»

 

© Πηγή: to10.gr