Οριστική αναβολή στο Τζένοα-Τορίνο

Το συμβούλιο της ιταλικής λίγκας έκανε δεκτό το αίτημα της Τζένοα και ανέβαλε το ματς της τρίτης αγωνιστικής με την Τορίνο λόγω των 14 κρουσμάτων κορωνοϊού στην ομάδα της Γένοβας.

Έστω και με καθυστέρηση μίας ημέρας, το συμβούλιο της ιταλικής λίγκας έκανε δεκτό το αίτημα της Τζένοα και ανέβαλε το ματς της τρίτης αγωνιστικής με την Τορίνο, που ήταν προγραμματισμένο για το προσεχές Σάββατο (3/10). Στην ομάδα της Γένοβας έχουν διαπιστωθεί 14 κρούσματα κορωνοϊού και αυτή τη στιγμή οι προπονήσεις έχουν διακοπεί, όπως επιτάσσει το υγειονομικό πρωτόκολλο στη γειτονική χώρα.

Η συνεδρίαση του συμβουλίου, η οποία άρχισε χθες, διακόπηκε και ολοκληρώθηκε σήμερα το μεσημέρι, κατέληξε ομόφωνα στην υιοθέτηση για όλη τη διάρκεια της τρέχουσας σεζόν της φόρμουλας που χρησιμοποιεί για τις διοργανώσεις της η UEFA. Δηλαδή, αν κάποια ομάδα εμφανίσει μαζεμένα κρούσματα κορωνοϊού, αγωνίζεται εφόσον διαθέτει τουλάχιστον 13 υγιείς ποδοσφαιριστές (εκ των οποίων απαραίτητα ένας τερματοφύλακας). Αν δεν συμπληρώνεται 13άδα, η ομάδα χάνει το παιχνίδι «στα χαρτιά».

Επιπρόσθετα, όμως, η ιταλική λίγκα αποφάσισε να δώσει σε κάθε ομάδα τη δυνατότητα να αιτηθεί, μόνο για μια φορά μέσα στη σεζόν, την αναβολή ενός αγώνα, εφόσον έχουν εντοπιστεί μεταξύ των ποδοσφαιριστών τουλάχιστον δέκα κρούσματα, σε διάστημα μίας εβδομάδας. Κοινώς, η Τζένοα πέτυχε τώρα την αναβολή του επικείμενου αγώνα με την Τορίνο, αλλά δεν δύναται να αιτηθεί κάτι ανάλογο ως το τέλος της περιόδου.

 

© Πηγή: to10.gr