Premier League : Ο αριθμός των προβλεπόμενων πέναλτι που προκαλέι… τρόμο (pic)

Η Premier League έχει ξεκινήσει δυναμικά με πολλά γκολ, με τα καταλογισμένα πέναλτι να έχουν τον δικό τους βασικό ρόλο… Η άσπρη βούλα έχει την τιμητική της, καθώς στα μόλις 26 παιχνίδια που έχουν διεξαχθεί αυτές τις πρώτες τρεις αγωνιστικές, έχουν καταλογιστεί 20 πέναλτι! Από εκείνο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο Μπράιτον, μετά την λήξη της […]

Η Premier League έχει ξεκινήσει δυναμικά με πολλά γκολ, με τα καταλογισμένα πέναλτι να έχουν τον δικό τους βασικό ρόλο… Η άσπρη βούλα έχει την τιμητική της, καθώς στα μόλις 26 παιχνίδια που έχουν διεξαχθεί αυτές τις πρώτες τρεις αγωνιστικές, έχουν καταλογιστεί 20 πέναλτι!

Από εκείνο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο Μπράιτον, μετά την λήξη της αναμέτρησης, στα τρία της Λέστερ κόντρα στη Μάντσεστερ Σίτι του Πεπ Γκουαρντιόλα.

Οι στατιστικολόγοι έπιασαν δουλειά και υπολόγισαν, με βάση πάντα την αριθμητική, τα πέναλτι που υποτίθεται πως θα έχουν δοθεί μέχρι το τέλος της σεζόν. Ο αριθμός «τρομάζει», εάν συνεχιστεί αυτός ο τρελός ρυθμός των πέναλτι, τότε στο τέλος θα μετρήσουν 292 (!) εκτελέσεις πέναλτι, από τα οποία τα 88 θα εκτελεστούν λόγω παραβάσεων με το χέρι!

Ο νέος κανονισμός με το χέρι έχει φαίνεται πως έχει μπερδέψει όλη την ποδοσφαιρική κοινότητα στο «Νησί». Χαρακτηριστικό παράδειγμα εκείνο του Έρικ Ντάιερ στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης της Τότεναμ με τη Νιουκάστλ που δόθηκε πέναλτι, ενώ μόλις λίγα λεπτά νωρίτερα μια φάση «καρμπόν» είχε αγνοηθεί.

© Πηγή: to10.gr

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook