Λάμπαρντ: «Χρειάζονται βοήθεια οι σύλλογοι μικρότερων κατηγοριών»

Ο Φρανκ Λάμπαρντ μίλησε για τους συλλόγους μικρότερων κατηγοριών στην Αγγλία και ξεκαθάρισε ότι χρειάζονται βοήθεια από την κυβέρνηση και όχι μόνο.

Ο Φρανκ Λάμπαρντ δήλωσε ότι το γεγονός πως άρχισε την καριέρα του από την βάση της πυραμίδας του ποδοσφαίρου, τον βοήθησε να εκτιμήσει τις οικονομικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι σύλλογοι στις μικρές κατηγορίες κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού και υποστήριξε ότι θεωρεί σημαντικό να τους βοηθήσει η Premier League.

Οι σύλλογοι στις μικρότερες κατηγορίες, βασίζονται στα έσοδα από τα εισιτήρια των αγώνων και η απόφαση της κυβέρνησης να αναβάλει την επιστροφή των οπαδών στα γήπεδα αναμένεται να έχει τεράστιο αντίκτυπο.

«Νομίζω ότι είναι σημαντικό, η Premier League να υποστηρίξει τα μικρά πρωταθλήματα και το ποδόσφαιρο της βάσης», δήλωσε ο Λάμπαρντ στα βρετανικά ΜΜΕ.

«Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είμαστε όλοι εδώ. Ξεκίνησα, όπως και πολλοί νέοι παίκτες ξεκίνησαν, παίζοντας σε μικρές ομάδες, ήμουν προπονητής στη Championship. Κατανοώ πολλές από τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι σύλλογοι. Δεν γνωρίζω αρκετά για τους αριθμούς, αλλά νομίζω ότι οι ομάδες της Premier League και η Premier League πρέπει να κινηθούν σε αυτό το μέτωπο».

 

© Πηγή: to10.gr