Λίβερπουλ: Η κυριαρχία επί της Τσέλσι και το λαμπερό ντεμπούτο του Τιάγκο (pics+vid)

Η Λίβερπουλ επικράτησε 2-0 της Τσέλσι στο «Στάμφορντ Μπριτζ» χάρη σε δύο γκολ του Μανέ και έκανε το 2/2 στην Premier League. Εντυπωσιακό ντεμπούτο από τον Τιάγκο, στον πάγκο ο Τσιμίκας.

Η Λίβερπουλ πέτυχε τη δεύτερη νίκη της σε ισάριθμα παιχνίδια στην Premier League, αυτή τη φορά χωρίς άγχος.

Οι «κόκκινοι» κέρδισαν το πρώτο ντέρμπι της σεζόν απέναντι στην Τσέλσι, φεύγοντας με τη νίκη (0-2) από το «Στάμφορντ Μπριτζ», με πρωταγωνιστή τον Σάντιο Μανέ που πέτυχε και τα δύο γκολ.

Η ομάδα του Κλοπ ήταν κυρίαρχη σε όλο το διάστημα του παιχνιδιού, ιδίως από τη στιγμή που ο Κρίστενσεν αποβλήθηκε και άφησε τους μπλε με 10 παίκτες.

Ο Άλισον απέκρουσε πέναλτι, ο Τιάγκο Αλκάνταρα έκανε φοβερό ντεμπούτο, ενώ ο Κώστας Τσιμίκας συμπεριλήφθηκε στην αποστολή αλλά έμεινε στον πάγκο.

Επιστροφή στο κυριαρχικό ποδόσφαιρο

Επιβλητικότητα, κυνισμός, σιγουριά και ουσία. Η Λίβερπουλ έχει ξεκινήσει δυναμικά στο πρωτάθλημα και στέλνει μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ότι δεν θα παραδώσει εύκολα τα σκήπτρα της.

Πρώτο ντέρμπι της σεζόν με μια Λίβερπουλ χάρμα ιδέσθαι. Και δεν είναι μόνο το σχεδόν 62% κατοχής και οι 17 τελικές (6 εντός εστίας) απέναντι στην Τσέλσι. Είναι ο δυναμισμός που βγάζει, ο τρόπος που αναπτύσσεται, το πρέσινγκ που ασκεί, η θέληση για να πάρει τη μπάλα και να φτιάξει παιχνίδι.

 

View this post on Instagram

 

The champions keep the party rolling 🎉

A post shared by Bleacher Report Football (@brfootball) on

Πολλές κινήσεις στους χώρους και τον άξονα, αλλά χωρίς να απειλήσει ουσιαστικά στο πρώτο ημίχρονο. Η αποβολή του Κρίστενσεν σαφώς και άλλαξε το παιχνίδι. Όλα έγιναν πιο απλά στο δεύτερο μέρος για τη Λίβερπουλ και ο Μανέ πέτυχε 2 γκολ σε 4 λεπτά.

Άψογες συνεργασίες μπαμ-μπαμ και έτοιμο στο πιάτο το πρώτο, το σπριντ και η εκρηκτικότητα του Μανέ έκανε τον Κέπα να τα χάσει και να του δώσει δώρο το δεύτερο.

Ένας… αρτίστας στον κόσμο της Premier League

Πριν καλά καλά προσαρμοστεί στην Αγγλία, ο Τιάγκο έσπασε και το πρώτο του ρεκόρ με τη νέα του ομάδα. Ο Ισπανός πέρασε στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου και κατάφερε να γράψει ιστορία, ενώ παράλληλα με την είσοδό του άλλαξε όλη η εικόνα της ομάδας.

Συγκεκριμένα, πραγματοποίησε τις περισσότερες επιτυχημένες μεταβιβάσεις (75) από κάθε άλλο παίκτη σ’ ένα ημίχρονο από τη στιγμή που καταγράφονται επίσημα στατιστικά στην Premier League (σεζόν 2003-04).

Πρώτη φορά στην αποστολή ο Τσιμίκας

Ο Κώστας Τσιμίκας ξεπέρασε την περιπέτεια που αντιμετώπισε με τον κορωνοϊό και επέστρεψε στις προπονήσεις. Μάλιστα, ο Κλοπ τον συμπεριέλαβε για πρώτη φορά σε αποστολή επίσημου παιχνιδιού των «κόκκινων», χωρίς όμως να πάρει χρόνο συμμετοχής.

Ο Κλοπ πιστεύει πολύ στις δυνατότητες του Έλληνα αμυντικού και δεν αποκλείεται να τον δούμε να παίζει για πρώτη φορά στον μεσοβδόμαδο αγώνα με την Λίνκολν Σίτι (24/9, 21:45) για τον 3ο γύρο του Carabao Cup.

Ο Γερμανός, άλλωστε, συνηθίζει να δίνει χρόνο συμμετοχής σε νεαρούς παίκτες στα παιχνίδια των Κυπέλλων.

Ο Κλοπ τα έχει… 400

Ο Γιούργεκν Κλοπ μετά τη νίκη της Λίβερπουλ κόντρα στην Τσέλσι έγινε ο πρώτος προπονητής στην ιστορία του συλλόγου που φτάνει πιο γρήγορα τους 400 βαθμούς στο πρωτάθλημα.

Συγκεκριμένα χρειάστηκε 184 παιχνίδια με αποτέλεσμα ν’ αφήσει πίσω του, τους Κένι Νταλγκλίς (197), Μπομπ Πέισλι (206), Ράφα Μπενίτεθ (209) και Μπιλ Σάνκλι (229).

 

© Πηγή: to10.gr

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook