Έβερτον – Γουέστ Μπρομ 5-2

Μία τρομακτική Έβερτον «σκόρπισε» με 5-2 την Γουέστ Μπρομ στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής της Premier League και έκανε το δύο στα δύο στην φετινή σεζόν. Χατ-τρικ από τον Κάλβερτ-Λιούιν.

Η Έβερτον φιλόξενησε την Γουέστ Μπρομ στο «Γκουντίσον Παρκ» για την δεύτερη αγωνιστική της Premier League. Τα «ζαχαρωτά» προέρχονται από νίκη με 1-0 στην έδρα της Τότεναμ ενώ η ομάδα του Μπίλιτς από ήττα με 3-0 κόντρα στην Λέστερ.

Οι νεοφώτιστοι μπήκαν δυναμικά και στα πρώτα 30 δευτερόλεπτα θα έχουν την πρώτη τους τελική μετά από λάθος του Πίκφορντ, ωστόσο ο πορτιέρο των «ζαχαροτών» μπλόκαρε σταθερά. Βέβαια, η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη, καθώς η ομάδα του Αντσελότι ανέλαβε γρήγορα τα ηνία του αγώνα.

Αυτό δεν έφτανε, ωστόσο, με την Γουέστ Μπρομ να καταφέρνει να ανοίξει πρώτη το σκορ. Συγκεκριμένα, στο 10ο λεπτό, ο Γκραντί Ντιανγκανά θα «κουβαλήσει» την μπάλα μέχρι τα όρια της περιοχής, χωρίς κανείς να τον σταματήσει και με αριστερό σουτ θα κερδίσει τον Πίκφορντ.

Η αμυντική γραμμή της Έβερτον συνέχισε να είναι κακή και η ομάδα του Μπίλιτς έφτασε κοντά και σε δεύτερο γκολ. Συγκεκριμένα, ο Λίβερμορ θα εκτελέσει μέσα από την περιοχή, όμως η μπάλα θα σταματήσει στο δοκάρι του Πίκφορντ.

Τελικά, τα «ζαχατωρά» θα καταφέρουν να ισοφαρίσουν στο 32ο λεπτό. Ο Ριτσάρλισον πήρε την κεφαλιά και ο Κάλβερτ-Λιούιν με τακουνάκι εξ’ επαφής, έφερε το ματς στα ίσια. Μάλιστα, έγινε και χρήση του VAR, όπου αποδείχθηκε ότι το γκολ είναι κανονικό.

Αν και το παιχνίδι φαινόταν να μένει ισόπαλο στην ανάπαυλα, ο Χάμες Ροντρίγκες θα σκοράρει το πρώτο του γκολ με την φανέλα της Έβερτον. Έπειτα από μία πολύ όμορφη ενέργεια του Ριτσάρλισον, ο Κολομβιανός μεσοεπιθετικός σούταρε με το αριστερό και έβαλε μπροστά στο σκορ την ομάδα του Αντσελότι.

Τα πράγματα για την Γούεστ Μπρομ πήγαιναν από το κακό στο χειρότερο, καθώς λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, θα μείνει με 10 παίκτες, λόγω αποβολής του Γκίμπς. Συγκεκριμένα, ο 30χρονος μπακ θα χτυπήσει εκτός φάσης τον Χάμες και θα αντικρίσει δίκαια την κόκκινη κάρτα. Μάλιστα, στην ανάπαυλα του ημιχρόνου, ο προπονητής των νεοφώτιστων, Σλάβεν Μπίλιτς, είδε επίσης την κόκκινη κάρτα λόγω διαμαρτυριών.

Το δεύτερο ημίχρονο, ξεκίνησε όπως το πρώτο. Αυτή την φορά, δίχτυα βρήκε η Γουέστ Μπρομ. Ο Ματέους Περέιρα εκτέλεσε απευθείας το φάουλ που κέρδισε η ομάδα του και με ένα πολύ όμορφο τέρμα, ισοφάρισε για τους φιλοξενούμενους σε 2-2.

Η Έβερτον δεν έμεινε με σταυρωμένα χέρια και στο 54ο λεπτό πήρε εκ νέου προβάδισμα. Αυτή την φορά, ο Μάικλ Κιν είναι ο άνθρωπος που τράνταξε τα αντίπαλα δίχτυα, καθώς έπειτα από εκτέλεση φάουλ και μία «καραμπόλα» στην περιοχή, τσίμπισε την μπάλα και έκανε το 3-2.

Το αριθμητικό προβάδισμα των μπλε των Μέρσισαϊντ, έκανε την διαφορά στον αγωνιστικό χώρο, ωστόσο το σκορ ήταν αρκετά «εύθραστο». Μέχρι να σκοράρει το δεύτερο προσωπικό του τέρμα, ο Κάλβερτ-Λιούιν. Ο 23χρονος επιθετικός εκμετταλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο το γύρισμα του Ριτσάρλισον και σε κενή έστια, έγραψε το 4-2 στο 62ο λεπτό.

Ο ίδιος ποδοσφαιριστής ολοκλήρωσε το χατ-τρικ τέσσερα λεπτά αργότερα. Συγκεκριμένα, ο Άγγλος φορ έπιασε την κεφαλιά στην περιοχή έπειτα από κόρνερ του Χάμες Ροντρίγκες και ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 5-2, το οποίο ήταν και το τελικό σκορ της αναμέτρησης.

Στο σφύριγμα της λήξης, η Έβερτον πανηγύρισε την δεύτερη νίκη της σε ισάριθμους αγώνες και απέδειξε ότι φέτος θέλει να επιστρέψεις στις μεγάλες δυνάμεις τους Νησιού. Την επόμενη αγωνιστική, η ομάδα του Κάρλος Αντσελότι φιλοξενείται στην έδρα της Κρίσταλ Πάλας.

Από την άλλη, η Γουεστ Μπρομ μπορεί να μπήκε δυναμικά αλλά δεν κατάφερε να κοντράρει την δυναμική των «ζαχαρωτών» και έμεινε χωρίς βαθμό μετά από δύο αγωνιστικές. Σε μία εβδομάδα, οι νεοφωτίστοι θα διεκδικήσουν τους πρώτους τους βαθμούς στην Premier League, κόντρα στην Τσέλσι

Έβερτον (Αντσελότι): Πίκφορντ, Ντιν, Κιν, Μίνα, Κόουλμαν, Γκόμες, Άλαν, Ντουκουρέ (65′ Σίγκουρντσον), Ρισάρλισον, Κάλβερτ-Λίουιν (71′ Ιβόμπι), Ροντρίγκες (78′ Κιν)

Γουέστ Μπρομ (Μπίλιτς): Τζόνστοουν, Φούρλονγκ,Ατζάγι, Μπάρτλεϊ, Ο΄Σέι, Γκιμπς, Περέιρα (71′ Φίλιπς), Λίβερμοουρ, Σόγερς (75′ Φιλντ), Ντιανγκανά (71′ Έντουαρτς), Ρόμπινσον

 

© Πηγή: to10.gr

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook