Δίκη Μαγκουάιρ: «Ένοχος για επίθεση, εξύβριση και απόπειρα δωροδοκίας» απεφάνθη το δικαστήριο στη Σύρο

Ένοχο σε όλα τα αδικήματα που του προσάπτονται, απεφάνθη το δικαστήριο της Σύρου για τον Χάρι Μαγκουαίρ, με τις κατηγορίες που τον βαραίνουν, να είναι αυτές της σωματικής βλάβης, της εξύβρισης κατά υπαλλήλου και την απόπειρα δωροδοκίας. Ένοχοι κρίθηκαν και οι άλλοι δυο κατηγορούμενοι.

Το δικαστήριο δέχτηκε το σύννομο βίο του αρχηγού της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Οι δικαστές συνεδριάζουν και από ώρα σε ώρα θα ανακοινώσουν τις ποινές για τους τρεις κατηγορούμενους.

Ο 27χρονος αρχηγός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ συνελήφθη με τον αδερφό του, Τζόε και τον φίλο τους, Κρις Σάρμαν έπειτα από το επεισόδιο, κι ενώ είχε προηγηθεί τριήμερος μαραθώνιος κραιπάλης στο «νησί των Ανέμων».

Και οι τρεις κατηγορούμενοι, που δεν παραβρέθηκαν στο δικαστήριο (παρών ήταν ο πατέρας του άσου της Γιουνάιτεντ), κατηγορήθηκαν για επίθεση και βία εναντίον αστυνομικού.

Τα αδέρφια κατηγορήθηκαν περαιτέρω για απόπειρα δωροδοκίας και για λεκτική επίθεση κατά αστυνομικών. Τον Μαγκουάιρ εκπροσώπησε ο δικηγόρος Αλέξης Αναγνωστάκης, που είχε προσλάβει η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Σημειώνεται πως οι κατηγορίες δωροδοκίας επιφέρουν μέγιστη ποινή φυλάκισης έως πέντε ετών και πρόστιμο.

Πηγή: protothema.gr