Αρτέτα : «Πρέπει να ακολουθήσουμε το μοντέλο της Λίβερπουλ»

Το βράδυ της Τετάρτης (15/7, 22:15) η Άρσεναλ θα υποδεχθεί στο «Έμιρεϊτς» τη Λίβερπουλ στο πλαίσιο της 36ης αγωνιστικής της Πρέμιερ Λιγκ. Πριν από τον μεταξύ τους αγώνα ο προπονητής των «κανονιέρηδων», Μικέλ Αρτέτα, μίλησε με πολύ καλά λόγια για τους Πρωταθλητές Αγγλίας.

 

Αρχικά, ο Ισπανός εστίασε στον τρόπο με τον οποίο ο Γιούργκεν Κλοπ άλλαξε την ομάδα μέσα σε πέντε χρόνια λέγοντας: «Είναι εκπληκτικό αυτό που έχουν πετύχει. Τα δύο πρώτα χρόνια χρειάστηκε να δημιουργήσουν από την αρχή την ομάδα και να φτιάξουν νέα κουλτούρα, μία νέα φιλοσοφία και ένα μοντέλο παιχνιδιού που ταίριαζε με τον κόουτς.

Έπειτα άρχισαν να παίρνουν παίκτες βάσει των αναγκών που είχαν και εκεί αποδείχτηκαν πολύ έξυπνοι. Αγόρασαν έχοντας στο μυαλό τους να βρουν τον σωστό παίκτη για την κάθε θέση.

Είχαν και υποστήριξη από τη διοίκησή τους για να κάνουν κάποιες μεγάλες μεταγραφές που άλλαξαν ολοκληρωτικά το σύλλογο».

Σε ερώτηση για το αν μπορεί ο ίδιος να χαράξει το μονοπάτι του Γερμανού τεχνικού απάντησε: «Εάν μου κάνετε αυτή την ερώτηση σε τέσσερα χρόνια και καθόμαστε και οι δύο εδώ και σας πω «Ναι, τα καταφέραμε» θα είμαι πολύ χαρούμενος. Αλλά μέχρι τότε θα χρειαστεί να παρθούν πάρα πολλές αποφάσεις.

Τα πράγματα είναι διαφορετικά σε σύγκριση με τέσσερα χρόνια πριν και οι οικονομικοί πόροι του συλλόγου είναι περιορισμένοι, ωστόσο η Λίβερπουλ είναι ένα μοντέλο που θα πρέπει να ακολουθήσουμε καθώς συνιστά εξαιρετικό παράδειγμα.

Είναι ξεκάθαρο πως και εμείς δουλεύουμε για να γίνουμε οι καλύτεροι και αυτός είναι ο μοναδικός μου στόχος με αυτό το σύλλογο. Θα πρέπει να βρούμε τον σωστό τρόπο για να το πετύχουμε».

Επιπλέον ο 38χρονος τοποθετήθηκε και για την απόφαση της δικαίωσης της Μάντσεστερ Σίτι από το CAS δηλώνοντας: «Από αθλητική πλευρά, αξίζουν απολύτως να συμμετέχουν στο νέο Champions League. Ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει αυτό που πέτυχαν εντός γηπέδου. Για όσον αφορά στην υπόθεση, όσοι κλήθηκαν να πάρουν την απόφαση θεώρησαν πως δεν έγινε κάτι αθέμιτο.

Συνεπώς θα πάρουν μέρος στο επόμενο Champions League γιατί το αξίζουν για αυτά που έκαναν τόσο εντός όσο και εκτός αγωνιστικών χώρων».

 

© Πηγή: to10.gr

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook