Φαν Ντάικ: Το «τέρας» από την Ολλανδία κλείνει σήμερα τα 29 (vid)

Το όνομά του αντώνυμο της ντρίμπλας. Ταπεινός, εργατικός, ηγέτης. Ο Βίρτζιλ Φαν Ντάικ κλείνει σήμερα (8/7) τα 29 του χρόνια.

Ο κεντρικός αμυντικός της Λίβερπουλ και της εθνικής Ολλανδίας έφτασε τον περασμένο χειμώνα πολύ κοντά στο να μπει… σφήνα ανάμεσα σε Μέσι και Ρονάλντο και να κατακτήσει τη χρυσή μπάλα.

Τελικά, δεν κατάφερε να «ρίξει» το μονοπώλιο της τελευταίας δεκαετίας και κάτι, αφού ο Αργεντινός ήταν αυτός που την πήρε για έκτη φορά στη καριέρα του. Ωστόσο είναι δύσκολο να ξεχάσει κανείς το πόσο κοντά έφτασε ο Φαν Ντάικ.

Ο παίκτης τον οποίο δεν πέρασε ποτέ κανείς επιθετικός με ντρίμπλα σε μία ολόκληρη σεζόν. Ο παίκτης που ήταν και εξακολουθεί να είναι το «άλφα» και το «ωμέγα» της ομάδας του Μέρσεισαϊντ, που έφτασε, μαζί με τους υπόλοιπους τη Λίβερπουλ στη κορυφή της Ευρώπης, αλλά και της Αγγλίας μετά από 30 ολόκληρα χρόνια. Ο Ολλανδός στόπερ μετρά την τρέχουσα σεζόν 43 συμμετοχές, έχοντας πετύχει τέσσερα γκολ, ενώ έχει μοιράσει και δύο ασίστ. Έχει συμβόλαιο με τους «Κόκκινους» μέχρι και το καλοκαίρι του 2023, υποσχόμενος ακόμα περισσότερες επιτυχίες με τη φανέλα αυτή.

Απολαύστε μερικές από τις φετινές καίριες αμυντικές επεμβάσεις του:

 

 

© Πηγή: to10.gr

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook