Άρσεναλ: Ο Ομπαμεγιάνγκ μπορεί πλέον να κοιτάξει… στα μάτια τον Ανρί (pic & vids)

Ο Πιέρ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ σκόραρε κόντρα στη Λέστερ, έφτασε τα 20 γκολ στη Πρέμιερ Λιγκ, αλλά και τον «θρυλικό» Τιερί Ανρί, σε ένα εξαιρετικά ασυνήθιστο ρεκόρ.

Ο πρώην επιθετικός των «Κανονιέρηδων», Τιερί Ανρί κατέχει ένα σπάνιο ρεκόρ.

Αυτό, του να καταφέρει κανείς να σημειώσει περισσότερα από 20 γκολ σε δύο συνεχόμενες σεζόν στην Πρέμιερ Λιγκ. Ο παίκτης κατάφερε να πετύχει κάτι τέτοιο και έχει τη δυνατότητα πλέον… να τον κοιτά στα μάτια ακούει στο όνομα Πιέρ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ.

Ο Γκαμπονέζος επιθετικός σημείωσε το 20ό γκολ του τη φετινή αγωνιστική περίοδο, την ίδια ώρα που πέρυσι μέτρησε 22. Κάτι ανάλογο είχε πετύχει μόνο ο Ανρί. Το να πετύχει δηλαδή κανείς, 20+ τέρματα σε δύο σερί σεζόν στο αγγλικό πρωτάθλημα.

Είναι γνωστό πως ο νυν επιθετικός της Άρσεναλ θέλει πολλά «ψωμιά» ακόμα για να φτάσει στο επίπεδο που ήταν κάποτε ο Γάλλος, ωστόσο απόψε ο Ομπαμεγιάνγκ αναμφισβήτητα, κατόρθωσε να κάνει πράξη, κάτι πολύ δύσκολο. Για την ιστορία, ο Τιερί Ανρί είχε καταφέρει να σημειώσει 20+ γκολ σε πέντε συνεχόμενες αγωνιστικές περιόδους και συγκεκριμένα από από την σεζόν 2001-02 έως και τη σεζόν 2005-06. Πλέον, οι δυο τους αποτελούν τους μόνους ποδοσφαιριστές των «Κανονιέρηδων» που έχουν πετύχει κάτι ανάλογο.

Το συμβόλαιο του Ομπαμεγιάνγκ λήγει το επόμενο καλοκαίρι, ωστόσο στο Λονδίνο αναμένεται να κάνουν τα… πάντα ώστε να του το ανανεώσουν.

 

 

© Πηγή: to10.gr

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook