Αγγλία: Επιστρέφει ο κόσμος… στις παμπ

Από το ερχόμενο Σάββατο (4/7), το ποδόσφαιρο επιστρέφει στις παμπ ως… επιδόρπιο, αφού είναι η ημέρα που καφετέριες, μπαρ και εστιατόρια θα μπορέσουν να λειτουργήσουν κανονικά, ξανά, στην Αγγλία.

 Έτσι, οι φίλαθλοι θα μπορούν να παρακολουθούν τα παιχνίδια πίνοντας μια μπύρα, μετά από 105 ημέρες.

Φυσικά, όπως ανακοινώθηκε σχετικά, θα χρειάζεται να τηρούνται οι αποστάσεις ασφαλείας, ο ήχος στην τηλεόραση πρέπει να είναι χαμηλός, ενώ απαγορεύονται οι πανηγυρισμοί. Για τους… παραβάτες υπάρχουν πρόστιμα.

Ο πρώτος αγώνας που θα μπορούν οι φίλαθλοι να παρακολουθήσουν στις παμπ, θα είναι αυτός της Νόριτς με την Μπράιτον, ακολουθούμενος από τις αναμετρήσεις Λέστερ-Κρίσταλ Πάλας και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Μπόρνμουθ. Το απόγευμα, το… μενού περιλαμβάνει, Γουλβς-Άρσεναλ και Τσέλσι-Γουότφορντ.

Στην Μεγάλη Βρετανία, παμπ και μπαρ φτάνουν τις 50.000, με ετήσιο τζίρο 23 δισεκατομμύρια λίρες, όπως σημειώνει σε δημοσίευμά της η ιταλική εφημερίδα Gazzetta dello Sport.

Σύμφωνα με πρόσφατες αναφορές, το 2019 σημειώθηκε ανάκαμψη μετά από πτώση, η οποία άρχισε το 2008, που οδήγησε στο κλείσιμο αρκετών εξ΄ αυτών των καταστημάτων.

Να σημειωθεί, ότι οι παμπ παρέμειναν ανοιχτές ακόμη και κατά τη διάρκεια των δύο παγκόσμιων πολέμων, όχι όμως της ημέρες της πανδημίας του κορωνοϊού.

 

© Πηγή: to10.gr

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook