Κρίσιμη συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας ποδοσφαίρου

Η Εκτελεστική Επιτροπή της UEFA θα αποφασίσει το τελικό φορμάτ στα φετινά Champions League και Europa League.

Η UEFA φαίνεται να έχει αποφασίσει να αναθέσει σε μια πόλη τα προημιτελικά, ημιτελικά και τον τελικό του Champions League και οι αγώνες να συνεχιστούν στη Λισαβόνα.

Υπενθυμίζεται πως η UEFA, έχει ως πρώτη λύση την συνέχεια τόσο του Champions League, όσο και του Europa, με τη μορφή Final-8.

Όσον αφορά στις αναμετρήσεις για το Champions League, η επικρατέστερη πόλη για να τις φιλοξενήσει είναι η Λισαβόνα της Πορτογαλίας ενώ αυτές του Europa League, θα λάβουν χώρα στη Γερμανία.

Βέβαια, δεν έχει γνωστοποιηθεί ακόμα η πόλη που θα αναλάβει του Europa, ωστόσο,  η Φρανκφούρτη και το Ντίσελντορφ είναι οι δύο υποψήφιες.

Ο φετινός τελικός που κανονικά θα διεξαγόταν στην Κωνσταντινούπολη, δεν θα πραγματοποιηθεί και η UEFA, σκοπεύει να αποζημιώσει τους Τούρκους, δίνοντας τους τη δυνατότητα να φιλοξενήσουν τον τελικό του Champions League το 2024, καθώς οι προσεχείς τρεις τελικοί έχουν ήδη «δοθεί» σε Αγία Πετρούπολη το 2021, Μόναχο το 2022 και Λονδίνο το 2023.

Βέβαια, όλα αυτά θα ξεκαθαριστούν την Τετάρτη 17 Ιουνίου στην κρίσιμη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της UEFA, όπου θα ληφθούν και έπειτα θα ανακοινωθούν οι τελικές αποφάσεις.