Guardian: «Πάνω από 37 νεκροί από κορωνοϊό στο ντέρμπι του Μάντσεστερ»

Η Μεγάλη Βρετανία είναι ανάμεσα στα κράτη που έχουν πληγεί περισσότερο από τον κορωνοϊό στην Ευρώπη με χιλιάδες θανάτους τους προηγούμενους δυο μήνες.

Όπως όλα δείχνουν όμως πολλοί από τους θανάτους στο Νησί φαίνεται πως προήλθαν από αθλητικά γεγονότα, που στιγμάτισαν τη χώρα στην εξάπλωση του κορωνοϊού, με το Λίβερπουλ – Ατλέτικο Μαδρίτης να είναι ένα από αυτά.

Επιπλέον, αιτία για τον θάνατο τουλάχιστον άλλων 37 ανθρώπων από κορωνοϊό, έγινε το ντέρμπι του Μάντσεστερ, που διεξήχθη στις 8 Μαρτίου και βρήκε νικητές τους «κόκκινους διαβόλους» με 2-0.

Σύμφωνα με μελέτη που δημοσίευσε η εφημερίδα «Guardian» και διεξήχθη από την εταιρεία συμβούλων «Edge Health», το ντέρμπι της Γιουνάιτεντ με την Σίτι «ευθύνεται» για τον θάνατο τουλάχιστον 37 ανθρώπων στην Αγγλία από Covid-19.

Υπενθυμίζεται, ότι όπως αποκάλυψαν πριν από μερικές εβδομάδες οι «Sunday Times», μετά τον αγώνα του Champions League ανάμεσα στην Λίβερπουλ και στην Ατλέτικο Μαδρίτης, που έγινε στις 11 Μαρτίου, τουλάχιστον 41 άτομα πέθαναν από την κορωνοϊό, κάτι που δείχνει και τον φόβο που υπάρχει στην Premier League σχετικά με την επανέναρξη.

 

© Πηγή: to10.gr

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook