Ο Μπούργκος ονειρεύεται το Champions League (vid)

Ο Χέρμαν Μπούργκος ανακοίνωσε επισήμως σήμερα αυτό που ήταν ήδη γνωστό εδώ και λίγο καιρό: ότι στο τέλος της τρέχουσας σεζόν, θα αποχωρήσει μετά από 8,5 χρόνια από το τεχνικό επιτελείο της Ατλέτικο, προκειμένου να δοκιμάσει τις δυνάμεις του ως πρώτος προπονητής.

Ο άμεσος συνεργάτης του Ντιέγκο Σιμεόνε έκρινε ότι έφτασε το πλήρωμα του χρόνου να κάνει το βήμα παραπάνω στην καριέρα του και δημοσιοποίησε την πρόθεσή του μέσω ενός βίντεο, που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα των «ροχιμπλάνκος».

«Στο τέλος της σεζόν, θα ξεκινήσω το «ταξίδι» μου ως πρώτος προπονητής. Με περισσότερα από δέκα χρόνια εμπειρίας στη La Liga, νομίζω ότι είμαι απόλυτα ικανός να καθοδηγήσω μία ομάδα» αναφέρει στο βίντεο ο «Μόνο» (σ.σ. σημαίνει πίθηκος στα ισπανικά), σπεύδοντας να προσθέσει ότι, μέχρι τότε, θα συνεχίσει να δίνει το καλύτερο που μπορεί, προκειμένου η Ατλέτικο να πετύχει τους στόχους της. «Θέλω να φύγω από την Ατλέτικο ως πρωταθλητής, όλοι πρέπει να το γνωρίζουν αυτό» τόνισε ο παλαίμαχος Αργεντινός τερματοφύλακας, που δεν έκρυψε τον μεγάλο στόχο του: «Όνειρο όλων μας είναι η κατάκτηση του Champions League κι εγώ είμαι κυνηγός ονείρων…».

Ο Μπούργκος, ο οποίος κατέκτησε ως πρώτος προπονητής με την Ατλέτικο το Europa League και το ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ του 2018 (όταν ο Σιμεόνε ήταν στις εξέδρες λόγω τιμωρίας), θυμήθηκε τις πιο έντονες στιγμές του δίπλα στον «Τσόλο»: «Η πρώτη αγκαλιά, όταν κατακτήσαμε το πρωτάθλημα (σ.σ. το 2014) και η τελευταία αγκαλιά στο «Ανφιλντ» (σ.σ. στην πρόκριση επί της Λίβερπουλ τον περασμένο Μάρτιο). Χρωστάμε και μία τρίτη, όταν κατακτήσουμε το Champions League».

 

© Πηγή: to10.gr

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook