«Ο πατέρας μας πέθανε από κορωνοϊό λόγω του αγώνα Λίβερπουλ-Ατλέτικο»

Για πολλούς επιστήμονες και επιδημιολόγους, η αναμέτρηση Λίβερπουλ-Ατλέτικο Μαδρίτης για τη φάση των «16» του Champions League τον περασμένο Μάρτιο ήταν… μοιραία.

Κι αυτό διότι οδήγησε στη ραγδαία εξάπλωση του κορωνοϊού στην Αγγλία και βοήθησε στο να διογκωθεί αρκετά το πρόβλημα. Το ματς διεξήχθη στο «Άνφιλντ» στις 11 Μαρτίου υπό το βλέμμα χιλιάδων οπαδών της Λίβερπουλ αλλά και της Ατλέτικο!

Τώρα, έρχεται η οικογένεια του Ρίτσαρντ Μόσον που απεβίωσε στα 70 του λόγω κορωνοϊού, να κάνει καταγγελία λέγοντας ότι το Λίβερπουλ-Ατλέτικο ευθύνεται για τον θάνατο του ανθρώπου. Οι συγγενείς του Μόσον είναι σίγουροι ότι κόλλησε στο γήπεδο τον SARS-CoV-2 και πλέον ζητούν εξηγήσεις από την κυβέρνηση γιατί δεν πήρε εγκαίρως μέτρα.

«Κατά 99% κόλλησε εκεί. Τις υπόλοιπες μέρες έβγαινε ελάχιστα από το σπίτι και δεν είχε υποκείμενα νοσήματα. Ξέραμε ότι ο ιός κυκλοφορούσε, αλλά όταν η κυβέρνηση σε διαβεβαιώνει πως όλα είναι καλά, την εμπιστεύεσαι. Η κυβέρνηση ενήργησε πολύ καθυστερημένα στη λήψη μέτρων. Πλέον, δεν την εμπιστευόμαστε και είμαστε τρομοκρατημένοι», αναφέρουν χαρακτηριστικά οι συγγενείς του 70χρονου θύματος.

 

© Πηγή: to10.gr

Περισσότερα Video

Ακολουθήστε το athletic.gr στο Google News και στο Facebook